Nieuws

De beste strategieën voor een combi-bet

Een combi bet is een slimme manier om meer winst te maken. Want door meerdere weddenschappen aan elkaar te koppelen, gaan de quoteringen vanzelf omhoog. Hier wordt een weddenschap niet als een losse weddenschap beschouwd. Van elke voorspelling die als een combi bet op je wedbriefje staat, worden de quoteringen namelijk met elkaar vermenigvuldigd. Voordat je nu fanatiek allerlei weddenschappen gaat bundelen in een combi bet… wees voorzichtig! Er zijn een paar zaken waar je echt rekening mee moet houden als je gaat voor die ene winstgevende combi bet.

Voorzichtigheid is geboden bij een combi bet

Zie je zo’n gecombineerde weddenschap met hoge quoteringen wel zitten? Weet dan dat er een strategieën zijn die je kans op succes vergroten. Maar het omgekeerde is ook waar. Als je deze strategieën opzij schuift, kun je je de inzet gemakkelijk verliezen. Je moet nu eenmaal alle voorspellingen goed hebben wil je een combi bet winnen. Voorzichtigheid is dus geboden. Zo moet je onder andere letten op:

  • De hoogte van de quoteringen
  • Het aantal weddenschappen dat je toevoegt aan je combi bet
  • Het soort weddenschap dat onderdeel uitmaakt van je combi bet
  • De voetbalwedstrijden en clubs die eventueel interessant zijn

Aantal weddenschappen en de hoogte van de quoteringen

Het is misschien verleidelijk om voor een hoge inzet en hoge quoteringen te gaan. Stel je zet meteen 100 euro in op twee weddenschappen met quoteringen van 5.30 en 4.45 opleveren. Door de vermenigvuldiging van deze quoteringen loopt het potentiële winbedrag flink op. Maar de kans dat minimaal één van beide voorspellingen verkeerd is (en je de totale inzet kwijtraakt) is groot. Geen goed idee dus.

De ideale quoteringen voor een combi bet liggen tussen de 1.30 en 2.00. Aangezien een quotering van 2.00 gelijkstaat aan een winkans van ongeveer 50%, is het heel goed mogelijk dat je beide weddenschappen wint. Dankzij het vermenigvuldigen van de quoteringen profiteer je dus van de hogere winst én neem je tegelijkertijd niet te veel risico. Risico’s beperken is het mantra dat steeds door je hoofd moet gaan als je voor een combi bet kiest. Dat geldt ook voor het aantal voorspellingen dat deel uitmaakt van je combi bet. Hoe meer dit er zijn, hoe sneller het potentiële winstbedrag oploopt. Maar de kans wordt ook steeds groter dat je minimaal één voorspelling verkeerd hebt. De perfecte combi bet bestaat daarom uit twee of hooguit drie verschillende weddenschappen. Zo houd je de controle en neem je niet onverantwoord veel risico.

Deze wedtypes en wedstrijden zijn geschikt

Voor een single bet heb je een groot aantal weddenschappen om uit te kiezen. Het aantal doelpunten, de winnaar van de wedstrijd of de eerste doelpuntenmaker: het is maar net wat je interessant vindt. Bij een combi bet moet je kieskeuriger zijn. Een handicap-weddenschap, correcte score halftime/fulltime weddenschap of ander wedtype waarbij je relatief veel risico neemt, is gewoon niet geschikt. Focus je dus op weddenschappen zoals Both Teams to Score, Draw No Bet en over/under. Ga je graag voor een 1×2 weddenschap? Zoek dan wedstrijden uit waarbij het niveauverschil dusdanig groot is dat je redelijk zeker bent van de winnaar. Als Ajax tegen PEC Zwolle speelt, dan ga je er ongetwijfeld vanuit dat de Amsterdammers gemakkelijk winnen. Dat is juist perfect! Wedstrijden die alle kanten op kunnen, moet je echt overslaan voor je combi bet. Je wilt namelijk zo min mogelijk onzekere factoren toevoegen aan je wedbriefje.

Wedden met behulp van een combi bet betekent dus niet dat je zomaar allerlei weddenschappen kunt combineren in de hoop dat die hoge quoteringen de winst opleveren. Met zo’n strategie ga je de inzet geheid verliezen. Combi bets vragen juist om verstandig inzetten en vooral niet te veel willen in één keer. Alleen dan gaat het je lukken om te winnen.

Het EK komt een stap dichterbij met de loting

De afgelopen tijd hebben we Oranje weer volop in actie kunnen zien. Met succes, want dat ticket voor het EK is binnen. We kunnen ons dus langzamerhand gaan verheugen op de zomer van 2020. Lukt het Koeman om het elftal naar grote hoogte te stuwen zodat er eindelijk een herhaling komt van 1988? Het Europees kampioenschap is nog ver weg, maar er beginnen wel steeds meer puzzelstukjes op hun plek te vallen. Nu de meeste deelnemers aan het EK bekend zijn, is het ook hoog tijd voor de loting. Aanstaande zaterdag weten we hoe de groepsfase van het toernooi eruit gaat zien. Hiermee komt het wedden op het EK weer een stap dichterbij.

De EK-loting bepaalt: wie treft Oranje in de groepsfase?

Op zaterdag 30 november zijn alle ogen even gericht op de Roemeense hoofdstad Boekarest. Hier vindt vanaf 18.00 uur namelijk de loting plaats voor het eindtoernooi van het EK. De groepshoofden zijn bekend, net als de indeling van de overige potten. Het is alleen nog de vraag welke landen er uit de vier potten tevoorschijn komen.

Een aantal combinaties staan inmiddels al vast. Zo is België hoofd van groep B, met in ieder geval Rusland en Denemarken als tegenstanders. Nederland is ingedeeld in groep C, waarvan Oekraïne het groepshoofd is. Oranje had absoluut een zwaardere tegenstander kunnen krijgen. In de andere vier groepen prijken de elftallen van Italië, Engeland, Spanje en Duitsland bovenaan. Dat Nederland een paar echte toplanden in de groepsfase ontloopt, betekent overigens niet dat het makkelijk wordt om de volgende ronde te bereiken. Want het kan zaterdag zomaar gebeuren dat Portugal of Tsjechië bij de groep komt. Al zitten ook Turkije, Zweden en Oostenrijk in die belangrijke pot 3. In de vierde en laatste pot ontbreken nog wat namen. Dat komt doordat de laatste tickets voor het EK pas worden verdeeld tijdens de play-offs van eind maart. Lukt het de Roemenen om zich via de play-offs te plaatsen, dan zien we dat elftal terug in de groep van Nederland. Als plaatsing voor Roemenië niet lukt, wordt Finland of Wales misschien wel de laatste tegenstander.

Het wedden op het EK kan beginnen!

Nu de loting eraan zit te komen en de meeste tickets verdeeld zijn, begint de gokwereld zich steeds meer voor te bereiden op het EK. Zo kun je bij veel bookmakers nu al geld inzetten op de kampioen. In 2016 ging het kampioenschap nog naar Portugal, maar de bookmakers hebben er weinig vertrouwen in dat Ronaldo en consorten de titel gaan prolongeren. Een EK-titel voor Frankrijk, Engeland en zelfs België is voor veel bookies een stuk waarschijnlijker. Ook Nederland doet het goed bij de bookmakers, al is het winnen van het kampioenschap misschien net te hoog gegrepen. Maar in de komende maanden kan er nog veel gebeuren waardoor de kansen keren.

Als het nieuwe jaar begint, neemt het aanbod aan EK-weddenschappen ongetwijfeld snel toe. Kun jij niet wachten tot de zomer aanbreekt en het Europees kampioenschap begint? Houd dan het wedaanbod bij de bookmakers in de gaten. Het EK voetbal kan voor een echte voetbalwedder niet vroeg genoeg beginnen…