Home Artikelen Top 3 beste strategieën voor wedden op voetbal

Top 3 beste strategieën voor wedden op voetbal

Het wedden op voetbal vergt veel van je. Je moet dan ook overal op letten om zo het uiterste uit je weddenschappen te halen. Je denkt na over de inzet, let op de quoteringen, je schat het risico van de weddenschap in en natuurlijk stort je je vol overgave op de statistieken. En daarmee is het lijstje nog niet eens compleet. Doordat er zoveel factoren zijn om rekening mee te houden, is het handig als je je vast kunt houden aan een paar beproefde wedstrategieën. Er zijn heel wat strategieën die je kunt gebruiken voor je voetbalweddenschappen. Je hoeft ze zeker niet allemaal uit te proberen, want wij hebben de drie beste voor je op een rij gezet! 

Strategie 1: slim inzetten volgens wiskundige formules

Een voetbalweddenschap is pas geldig zodra je een bedrag inzet en het wedbriefje bij de bookmaker inlevert. Maar bij elke weddenschap sta je weer voor die ene kwestie. Want hoeveel geld moet je eigenlijk inzetten? Het bepalen van de inzet lijkt misschien een kleine, onbelangrijke stap op weg naar de winst. Toch kan die inzet behoorlijk cruciaal zijn. Sterker nog, met een goede inzetstrategie kun je ervoor zorgen dat jouw voetbalweddenschappen sowieso winstgevend zijn. Als je dit weet, dan voelt inzetten opeens niet meer als een onbeduidende formaliteit. Dit is namelijk het moment waarop grote successen kunnen ontstaan.

Er zijn diverse inzetstrategieën waar je je als voetbalwedder aan vast kunt houden. De verschillen tussen die strategieën zijn overigens klein. Ze gaan namelijk allemaal uit van hetzelfde concept waarbij je je inzet volgens een vaste, wiskundige formule verhoogt. Hierdoor maak je met elke nieuwe inzet alle voorgaande verliezen in één klap goed. 

Het Martingale systeem en andere bekende inzetstrategieën

Van alle inzetstrategieën die er zijn, is het Martingale systeem de bekendste. De formule die aan de basis ligt van dit systeem is ook behoorlijk eenvoudig om te volgen. Dat betekent dat iedereen aan de slag kan met de Martingale strategie. Zelfs voor wie net begint met voetbalwedden, is dit systeem makkelijk te gebruiken.

Het Martingale systeem gaat uit van een verdubbeling van de inzet. Voordat je kunt gaan verdubbelen, moet je natuurlijk eerst de basisinzet bepalen. Dit is het bedrag dat je gebruikt voor je eerste weddenschap. Stel je begint je avondje voetbalwedden met een inzet van 5 euro. Als je die inzet verliest, is er nog niet heel veel verloren. Ondanks dat wil je de avond toch winstgevend afsluiten, dus je zet het Martingale systeem in werking na die eerste verloren weddenschap. Die 5 euro van de basisinzet verdubbel je bij de tweede weddenschap. Levert de inzet van 10 euro wederom verlies op? Dan zet je bij de derde weddenschap 20 euro in. Dit verdubbelen blijf je doen tot je eindelijk een keer wint. Het is wel belangrijk dat je alleen voetbalweddenschappen meeneemt met quoteringen van 2.00 of hoger.

Bij de reeks 5 – 10 – 20 – 40 – 80 heb je inmiddels 155 euro ingezet op voetbalwedstrijden. Die 80 euro van je laatste inzet levert bij quoteringen van 2.00 meteen een bedrag op van 160 euro. De winst is niet heel groot, maar je hebt dankzij het Martingale systeem toch maar mooi 5 euro verdiend. Als variant op het Martingale systeem kun je ook kiezen voor de reeks van Fibonacci, het d’Alembert systeem of het Labouchere systeem. Deze volgen allemaal een net iets andere wiskundige formule. Het is een kwestie van uitproberen om erachter te komen welke formule jouw het beste ligt. Voordat je meteen enthousiast aan de slag gaat met verdubbelen omdat je dankzij dit soort inzetstrategieën toch wel winst maakt, nog even dit: wat in theorie goed werkt, is in de praktijk soms iets minder succesvol. Als je veel weddenschappen achter elkaar verliest, heb je misschien geen budget meer om de volgende verdubbelingsstap te zetten. Of wellicht loop je tegen de maximale inzet van de bookmaker aan. Zekerheid is er nooit in de wereld van het voetbalwedden, zelfs niet als je kiest voor een van bekende inzetstrategieën. 

Strategie 2: op zoek naar het juiste moment voor een weddenschap

De hoogte van de inzet kan bepalend zijn voor je weddenschap, maar dat geldt ook voor het moment van inzetten. Er zijn een aantal strategieën die zich richten op de juiste timing van een weddenschap. De 79e minuut strategie is bijvoorbeeld erg populair onder liefhebbers van live wedden op voetbal. Andere voetbalwedders speuren net zo lang alle gokplatforms af tot ze de perfecte surebet hebben gevonden. De ene strategie is een stukje ingewikkelder dan de andere, maar ondanks dat verdienen ze sowieso je aandacht!

Ga je voor de 79e minuut strategie of toch voor een surebet?

Bij live weddenschappen is timing over het algemeen essentieel. Maar als je kiest voor de 79e minuut strategie, dan kun je die timing toch maar mooi overboord gooien. Tenminste, tot het laatste kwartier van de wedstrijd is aangebroken. Bij deze wedstrategie draait het namelijk niet zozeer om de vraag hoeveel winst je maakt. Het is veel belangrijker dát je winst maakt. En als het laatste kwartier is aangebroken, heb je ongetwijfeld een goed idee van hoe de rest van de wedstrijd gaat verlopen. Staat Feyenoord met 2-0 voor, dan kun je vol vertrouwen inzetten op een 1×2 weddenschap. De kans dat PEC Zwolle nog minimaal twee keer scoort, is simpelweg klein. Het nadeel van de 79e minuut strategie is dat de quoteringen laag zijn. Al kun je je afvragen hoe erg dat is als je vrij zeker bent dat je de weddenschap wint.

Je hoeft niet heel bedreven te zijn in het voetbalwedden om winst te maken met behulp van de 79e minuut strategie. Een surebet vraagt om wat meer wedervaring. Je moet namelijk snel kunnen handelen en het hoofd koel kunnen houden. Alleen dan heeft deze wedstrategie serieuze kans van slagen. Net als bij het Martingale systeem mik je bij een surebet op gegarandeerde winst. In dit geval doe je dat door bookmakers tegen elkaar uit te spelen. Elke bookmaker zet zijn eigen quoteringen online, en soms zijn die verschillen groot genoeg om daar profijt uit te halen. Gelukkig hoef je niet zelfs op zoek naar allerlei ingewikkelde rekenformules om te kunnen bepalen of je surebet hebt gevonden of niet. Er staan diverse rekentools online (zoals OddsPortal) die je direct laten zien waar je kansen liggen. Voor een surebet heb je een account nodig bij meerdere bookmakers. Bij ene bookmaker zet je je geld in op bijvoorbeeld ‘over 2.5 doelpunten’ en bij de andere ‘under 2.5 doelpunten’. Eén van beide weddenschappen ga je sowieso winnen, en met die ene overwinning maak je de verloren inzet van die andere weddenschap meteen goed. Zodra je een interessante surebet spot, moet je snel handelen. De bookmakers houden dit ook in de gaten en ze passen de quoteringen aan als dat nodig blijkt. Een surebet staat zelden langer dan een half uur online.

Strategie 3: gegevens bijhouden is simpel maar doeltreffend

Sommige wedstrategieën zijn zo eenvoudig dat je je bijna niet kunt voorstellen dat ze werken. Toch kunnen dit soort eenvoudige strategieën behoorlijk doeltreffend zijn. Dat merk je wel zodra je een lijst maakt van alle voetbalweddenschappen die je aangaat. Er gaat wat tijd overheen voordat zo’n track record een betrouwbaar beeld geeft, maar vanaf dat moment kun je niet meer zonder deze handige wedstrategie.

Wanneer je je voorbereidt op een weddenschap, doe je natuurlijk het nodige onderzoek met behulp van de statistieken. Maar daarnaast is het ook slim om een eigen bestand met gegevens bij te houden. In dat bestand houd je gegevens bij als:

  • Welke voetbalwedstrijden zijn voor jou winstgevend geweest en welke hebben juist verlies opgeleverd? Zorg daarbij dat je een duidelijk onderscheid maakt tussen de verschillende competities en clubs. Zo kom je er misschien wel achter dat wedden op de Champions League jou gewoon weinig oplevert. Wie weet blijk jij juist een van de voetbalwedders te zijn die succesvol is met de Eredivisie of Italiaanse Serie A. Je weet dat je de Champions League dan beter links kunt laten liggen, ook al is het een interessant toernooi om te volgen.
  • Welk soort weddenschappen winst en verlies opleveren. Als je een tijdje alle gegevens bijhoudt, merk je vanzelf welke wedopties jou het beste liggen. Als een halftime/fulltime weddenschap vaak winst oplevert en een correcte score weddenschap niet, dan weet je waar je de volgende keer voor moet kiezen.
  • Hoe hoog de quoteringen zijn van de weddenschappen die je wint of verliest. Blijk je zelden te winnen als een quotering boven de 3.00 uitkomt? Sla die wat risicovollere weddenschappen dan direct over. Jij bouwt je bankroll gewoon langzaam op, want jouw track record laat zien dat die strategie het beste werkt.

Het bijhouden van een track record is echt zo’n wedstrategie die tijd kost. Toch verzamel je snel een hoop gegevens als je wekelijks meerdere weddenschappen plaatst. Heb je eenmaal genoeg informatie bij elkaar om betrouwbare conclusies te kunnen trekken, dan is je persoonlijke track record vanaf dat moment je beste vriend. De statistieken hebben laten zien wat werkt en wat niet werkt, dus jij weet precies wat je moet doen om jouw voetbalweddenschappen te laten slagen!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.