Home Gaat Oranje naar de finale? Sla je slag bij Nederland – Engeland

Gaat Oranje naar de finale? Sla je slag bij Nederland – Engeland

In de halve finale van EURO 2024 staat het Nederlands elftal aanstaande woensdag tegenover Engeland. De strijd om een ticket naar de finale zal in het Borussia Dortmund Stadion plaats gaan vinden. Er worden vele Oranje-fans verwacht om het team van bondscoach Ronald Koeman aan te moedigen in hun strijd tegen The Three Lions. Voetbalgokkers kunnen hoge odds scoren bij de Nederlandse bookmakers op Wedden op Voetbal. Gaat Oranje naar de finale van EURO 2024? Sla je slag bij de EK halve finale Nederland – Engeland door de juiste weddenschap te droppen bij de Nederlandse bookmakers!

Ronald Koeman (bondscoach Nederland): “We gaan vol voor de finale”

Ronald Koeman blikt vooruit naar het duel tegen Engeland. “We zullen moeten vechten om de halve finale te halen. Het zal een geweldige wedstrijd worden tegen Engeland. Het is een duel tussen twee landen die een grote voetbalhistorie hebben. Zij hebben goede spelers, maar die hebben wij ook. We spelen in Dortmund in één van de mooiste stadions waar je kunt en mag spelen. En dan ook nog tegen een topland als Engeland. We spelen in Dortmund dichterbij Nederland, dat is dichterbij dan Berlijn waar we onze kwartfinale moesten spelen. Misschien scheelt dat ook in het aantal Oranje fans op de tribunes. We zijn ongelooflijk trots op het Oranje Legioen. Het is een geweldig publiek. De spelers hebben dat ook gezien en trekken zich daaraan op. We hebben na Turkije dan ook samen met de fans op het veld een feestje gevierd. We staan in de halve finale van het EK en dat had niemand van te voren verwacht. Nog twee potjes als het goed is. Wij gaan er in ieder geval vol ervoor”, aldus Koeman.

Gareth Southgate (bondscoach Engeland): “We zullen alles geven tegen Nederland”

Gareth Southgate gaat met goed gevoel beginnen aan de voorbereiding op de halve finale. “In onze kwartfinale tegen Zwitserland hebben we heel goed gespeeld en waren we tactisch bijzonder scherp. Dat zegt veel over de kwaliteit van deze groep die telkens weer laat zien tot grootste dingen in staat te zijn. Die prestaties zullen we ook tegen Nederland weer neer moeten zetten, want dat wordt een zeer, zeer lastige wedstrijd. Goed spelen zal tegen Oranje niet genoeg zijn, we moet ook mentaal ijzersterk zijn om de EK finale te halen. We hebben nog nooit een EK gewonnen, dus we willen heel graag geschiedenis schrijven. We willen altijd competitief zijn in toernooien. Engeland zou de komende jaren competitief moeten zijn. We hebben een jong team waar veel van hen nog lang mee zullen gaan. Maar nu willen we natuurlijk ook al leveren en dus gaan we aanstaande woensdag tegen Nederland alles geven”, besluit Southgate.

Head 2 Head

Als we terugblikken in de head-to-head statistieken zien we dat Nederland en Engeland drie keer eerder tegen elkaar hebben gespeeld in een eindtoernooi. De eerste ontmoeting was op het veelbesproken EK van 1988. Nederland werd toen Europees kampioen. In de groepsfase versloeg Nederland de Engelse ploeg toen met 1-3.

De meest recente ontmoeting met Oranje en Engeland dateert uit 2019. Dit betrof toen de halve finale van de Nations League. Nederland won in het Portugese Estádio D. Afonso Henriques na extra tijd met 3-1 van The Three Lions. Na reguliere speeltijd was het nog 1-1.

In de jaren 2018 en 2016 speelden de landen oefenwedstrijden tegen elkaar. In de Johan Cruijff Arena wist Engeland zes jaar geleden met 0-1 te winnen van Oranje. De oefenwedstrijd in 2016 werd door het Nederlands elftal gewonnen. In het Wimbley Stadion te Londen versloeg Oranje de Engelse formatie met 1-2. Luciano Narsingh en Vincent Janssen maakten toen de doelpunten voor Oranje. Beiden spelen dit EK niet mee voor Nederland.

Odds Nederland – Engeland

Een correcte weddenschap op winst van Nederlands elftal, kan in het reguliere 1×2 speelsysteem tot wel 3,25 keer je inleg opleveren! De bookmakers die deze quoteringen aanbieden, vind je in het overzicht op onze bookmakerspagina van Wedden op Voetbal.nl.

De pre-odds bij een finaleplaats voor Engeland zijn niet veel lager ingeschaald. Een succesvolle weddenschap op een overwinning van Engeland tegen Nederland kan tot 2,60 keer je inleg opleveren.

Mochten de Engelsen voor de derde keer op rij via een verlenging voor een overwinning moeten spelen? Dan betekent dit dat de wedstrijd Nederland – Engeland in een gelijkspel is geëindigd en dat voetbalgokkers die hun geld op een gelijkspel hebben ingezet, tot wel 2,90 keer hun ingezette bedrag winnen! Check de meest actuele odds in het 1×2 spelsysteem of scoor via de overige speltypen die de bookmakers aanbieden.

Wedden op Voetbal

Wil je online Wedden op Voetbal? Scoor dan de beste odds in de pre-wedstrijd fase door de quoteringen te vergelijken via onze overzichtspagina van de veilige, legale Nederlandse bookmakers. Ook live wedden op Nederland – Engeland is mogelijk bij deze wedkantoren.

De halve finale Nederland – Engeland staat gepland op woensdag 10 juli. De scheidsrechter zal om 21:00 uur fluiten voor de aftrap in het Signal Iduna Park te Dortmund. Word jij ook een EK finalist door Nederland – Engeland goed te voorspellen? Zet dan de juiste weddenschap in bij de bookmakers op Wedden op Voetbal.nl!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.