Home Finale EURO 2024 wordt Spanje of Engeland Europees kampioen?

Finale EURO 2024 wordt Spanje of Engeland Europees kampioen?

Op zondag 14 juli staat de finale van het EK in Duitsland op het programma en Spanje en Engeland zijn de twee finalisten die nog kans maken op de Europese titel. Spanje rekende af met topkandidaat Frankrijk en Engeland rekende af met ‘ons Oranje’. Welk land win de finale van EURO 2024? Wordt Spanje of Engeland Europees kampioen? Scoor de odds met een correcte weddenschap op de eindstrijd in het Olympia Stadion te Berlijn. Bezoek de bookmakers op Wedden op Voetbal en speel mee!

Luis de la Fuente (bondscoach Spanje): “De finale zal zwaar en veeleisend worden”

De Spaanse bondscoach Luis de la Fuente weet wat het in de finale tegen Engeland kan verwachten. “We hebben naar de halve finale Nederland – Engeland gekeken, zowel Nederland als Engeland waren twee lastige tegenstanders geweest voor ons, maar de twee beste teams bereiken de finale. We zullen het moeten opnemen tegen een krachtig team, met veel ervaring. Niet alleen op het niveau van het nationale team, maar ook op clubniveau. Het zal zwaar en veeleisend worden. We gaan door met vechten met de garantie dat we de finale kunnen winnen”, aldus de bondscoach van Spanje.

Gareth Southgate (bondscoach Engeland): “Na Nederland snel focussen op finale tegen Spanje”

Bondscoach Gareth Southgate blikt na het uitschakelen van Nederland op het toernooi vooruit naar de finale tegen Spanje. “Het was een heel speciale avond en ik hoop dat het voor iedere fan heel speciaal was. Ik denk dat onze prestatie echt goed was. Dit is waar we voor naar Duitsland gekomen zijn. We hebben ons er twee jaar lang naartoe gewerkt. We moeten genieten van onze overwinning op Nederland, maar we moeten ons snel weer focussen op de wedstrijd tegen Spanje”, zegt Southgate.

Head 2 Head

Spanje en Engeland zijn geen onbekenden van elkaar. De landen hebben elkaar door de jaren heen vaak ontmoet. De laatste keer dat de Spanjaarden en Engelsen tegen elkaar speelden, is al wel even geleden. In 2018 troffen de landenteams elkaar in de UEFA Nations League poulefase. De heenwedstrijd ging voor de Engelsen op Wembley verloren met 1-2. De terugwedstrijd in Spanje werd gewonnen door de Engelse ploeg. In Sevilla werd het 2-3 voor The Three Lions. In 2016 speelden de landen een oefenwedstrijd tegen elkaar. In Engeland waren de teams aan elkaar gewaagd en kwamen in dit vriendschappelijke duel niet verder dan een gelijkspel (2-2). Een oefenduel in 2015 werd met 2-0 gewonnen door de Spanjaarden. In 2011 waren de Engelsen in een vriendschappelijk onderonsje weer de beste van de twee en wonnen met 1-0.  Spanje en Engeland weten wat het is om van elkaar te winnen.

Odds Spanje – Engeland

De Nederlandse bookmakers zijn er klaar voor en hebben de pre-odds voor de laatste wedstrijd op EURO 2024 flink opgeschroefd. Voor de finale staan de hoogste odds in het 1×2 spelsysteem ingedeeld bij een zege van Engeland. Als The Three Lions winnen, keren de bookmakers tot 3.55 keer het speelbedrag uit. Het zal voor Engeland de eerste keer zijn dan het Europees kampioen wordt.

Houden de landen elkaar in reguliere speeltijd in evenwicht? Bij een correcte weddenschap op een gelijkspel staan de pre-odds op maximaal 2.89 keer het speelbedrag ingedeeld. De finale is dan nog niet gespeeld, maar voetbalgokkers die op een gelijkspel inzetten hebben dan al een flinke beloning te pakken.

Dan de odds bij winst van Spanje. Winnen de Spanjaarden dan worden ze voor de vierde keer ooit Europees kampioen en keren de Nederlandse bookmakers een beloning uit tot 2.46 keer het speelbedrag dat op winst van Spanje wordt ingezet.

Wedden op Voetbal

Het voorspellen van voetbalwedstrijden kan iedereen en dat maakt het zo gemakkelijk om een weddenschap te droppen bij de bookmakers. Speel echter wel verantwoord mee en zet alleen in bij de betrouwbaarste bookmakers van ons land. Als je dan een weddenschap wint, word je ook echt uitbetaald. Deze wedkantoren gaan ook zorgvuldig om met je gegevens. Kies daarom voor een bookmaker op Wedden op Voetbal.nl en kom niet voor onaangename verrassingen te staan.

De finale van EURO 2024 Spanje – Engeland staat gepland op zondag 14 juli om 21:00 uur in het Olympia Stadion te Berlijn. Er kan er maar één kampioen van Europe worden. Welk land zal dat volgens jou zijn? Speel mee en win de beste deals via Wedden op Voetbal.nl!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.