Home Bonus

Bonus

Bookmakers staan bekend om het uitdelen van bonussen en interessante welkomstacties. Ontdek welke bonussen en deals de bookmakers voor jou hebben klaar staan!

Er zijn bookmakers genoeg om uit te kiezen. Wat dat betreft ben je als gokker in het voordeel. Bookmakers doen er dan ook alles aan om de concurrentie af te troeven om zoveel mogelijk spelers binnen te kunnen halen. Eén van de factoren waar een online wedkantoor zich mee kan onderscheiden, is de promotiepagina. Hierop staan alle bonusacties die op dat moment gelden. Er zijn bonussen voor nieuwe leden, maar ook voor de allertrouwste spelers. Je kunt onder andere profiteren van een 100% stortingsbonus, een risicovrije bet, een mobiele bonus en een loyaliteitsbonus. Van welke bonusactie ga jij profiteren?

De populairste welkomstbonus: de 100% stortingsbonus

Als iets goed werkt, waarom zou je het dan veranderen? Onder dat motto werken veel bookmakers al jarenlang met de 100% stortingsbonus. Bij deze populairste welkomstbonus uit de gokwereld draait het allemaal om jouw eerste storting. Dit bedrag wordt namelijk door de bookmaker verdubbeld. Dat betekent dat je met een storting van 50 euro meteen al 100 euro ter beschikking hebt om mee te gaan wedden. Het minimale bedrag om je voor deze bonus te kwalificeren, ligt meestal gelijk aan de minimale storting. Met een eerste storting van 10 of 20 euro kun je dus al profiteren van deze welkomstbonus. Het maximale bonusbedrag verschilt per bookmaker. Bij de een gaat het om 75 euro, terwijl de ander klaarstaat met een welkomstbonus van 200 euro. Let op: er zijn ook bookmakers die een variant op de 100% stortingsbonus hebben. Zo kun je een 50% bonus tegenkomen, maar ook een 200% stortingsbonus. Laat je alleen niet direct verleiden door hoge bedragen en percentages. Met dit soort hoge bonussen is de kans namelijk groot dat je niet aan de voorwaarden kunt voldoen.

Vrijspelen van de stortingsbonus

Bookmakers verdubbelen je eerste storting natuurlijk niet zomaar. Je moet aan strenge voorwaarden voldoen om deze populaire welkomstbonus daadwerkelijk binnen te halen. De belangrijkste voorwaarde is dat je de bonus eerst vrij moet spelen. Hiervoor moet je het bonusbedrag een bepaald aantal keer inzetten op sportweddenschappen. Als jouw bookmakers eist dat je de bonus acht keer rond moet spelen, dan moet je bij een eerste storting van 100 euro al 800 euro aan weddenschappen aangaan (uitgaande van een welkomstbonus van 100%). En dat moet ook nog binnen een bepaalde periode gebeuren. Unibet hanteert bijvoorbeeld een periode van 90 dagen. Maar kijk niet gek op als jouw bookmaker je maar 30 dagen de tijd geeft. Overigens tellen niet alle voetbalweddenschappen mee voor de bonus. De relatief ‘makkelijke’ weddenschappen met lage quoteringen zijn uitgesloten. Vaak gaat het alleen om bets met quoteringen van 1.80 of hoger.

Heb je de bonusvoorwaarden goed doorgelezen en wil je gaan voor die 100% stortingsbonus? Houd er dan rekening mee dat stortingen via Skrill en Neteller niet meedoen voor de welkomstbonus. Gelukkig zijn er genoeg andere betaalmethodes die je wel naar die mooie welkomstbonus leiden. Denk hierbij aan de Nederlandse betaalmethode iDeal, waarmee je binnen een enkele stappen geld op je spelersaccount stort.

Je krijgt een tweede kans met een risicovrije bet

Een goed begin is het halve werk. In de gokwereld betekent dat simpelweg: als je die eerste weddenschap wint, krijg je genoeg vertrouwen om in jouw kwaliteiten als voetbalwedder. Om je niet meteen te demotiveren, verwelkomen sommige bookmakers je met een risicovrije bet. De spelregels bij deze risicovrije bet (of cashback bonus, zoals je wilt) zijn eenvoudig. Jij gaat een weddenschap aan, en bij verlies krijg je de inzet terug. Er is dus niet gewonnen en niets verloren. Hierdoor kun je een tweede kans wagen met je oorspronkelijke inzet.

Deze risicovrije bet wordt niet alleen ingezet om nieuwe spelers te werven. Ook bij grote toernooien of belangrijke voetbalwedstrijden zetten bookmakers deze bonus graag in. Het voordeel van deze bonus is dat je net wat meer risico kunt nemen. Als je dan wint, ligt er een mooi geldbedrag op je te wachten. Verlies je, dan gebruik je de inzet daarna voor een weddenschap met wat lagere quoteringen.

Een gratis weddenschap voor iedere gokker

Naast de 100% stortingsbonus en de risicovrije bet bestaat er voor nieuwe spelers ook zoiets als de gratis weddenschap. Mr Green is bijvoorbeeld zo’n bookmaker die je na de eerste storting voorziet van een gratis weddenschap. In dit geval zijn het er eigenlijk twee. Want als je minimaal 20 euro in je account stort, liggen er twee gratis weddenschappen met een totale waarde van 50 euro op je te wachten. Ook hier krijg je weer te maken met de bonusvoorwaarden. Maar de voorwaarden voor een gratis weddenschap zijn doorgaans een stuk soepeler dan wanneer je een 100% stortingsbonus probeert te claimen.

De gratis weddenschap is een mooie manier om nieuwe spelers binnen te halen. Al bestaan er daarnaast ook constructies waarbij deze free bet bedoeld is voor iedereen die bij de bookmaker gokt. Kroon Casino is daar een goed voorbeeld van. Bij deze bookmaker kom je namelijk in aanmerking voor een free bet van 10 euro als je tussen maandag en vrijdag voor minstens 50 euro aan weddenschappen plaatst. De free bet kun je vervolgens in het weekend verzilveren. Tenminste, als je voor een live weddenschap gaat. Het interessante van zo’n soort bonusactie is dat je er elke week profijt van kunt hebben. Win je er deze keer niets mee, dan heb je het volgende weekend misschien meer geluk.

Wed via je mobiel en verdien een extra bonus

Bookmakers zetten graag bonussen in als ze iets te promoten hebben, bijvoorbeeld hun mobiele app. Er zijn steeds meer online wedkantoren die veel tijd en geld steken in het ontwikkelen van een goed functionerende app. En dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat spelers die app ook gaan gebruiken. Speciaal voor dit doel is de mobiele bonus bedacht. Deze bonus wordt actief zodra je voor de eerste keer een weddenschap plaatst via je smartphone of tablet. De bookmaker trakteert je dan op een gratis weddenschap of een risicovrije bet. Verwacht overigens niet dat je rijk wordt met deze mobiele bonus. Het gaat vaak om kleine bedragen, variërend van 5 tot ongeveer 20 euro. Toch kun je dat extra speelgeld goed gebruiken wanneer je je eens wilt richten op een ander type weddenschap of een voor jou onbekende competitie.

Bonussen bij grote toernooien en belangrijke wedstrijden

Je kunt een bonus verdienen wanneer je je inschrijft bij een bookmaker of wanneer je voor het eerst de mobiele app uitprobeert. Ook grote toernooien of belangrijke voetbalwedstrijden worden vaak extra onder de aandacht gebracht door middel van bonussen. Wedden op El Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid? Wie weet profiteer je wel van een cashback bonus als je inzet op een 1×2 weddenschap. Staat het EK of WK voor de deur? In dat geval geeft de bookmaker misschien wel een gratis weddenschap weg ter waarde van 10 euro. Voor dit soort tijdelijke acties is het essentieel dat je de promotiepagina van de bookmaker goed in de gaten houdt. Als alternatief kun je ook lid worden van de socialmedia-kanalen die de bookmaker beheert. Op deze manier ben je meteen op de hoogte als er een nieuwe actie aan zit te komen.

Verdien mooie extra’s met het loyaliteitsprogramma

Nieuwe spelers worden vaak overladen met mooie bonussen. Wie al wat langer lid is, moet het eerder hebben van tijdelijke promotieacties. En dat terwijl je als trouwe spelers eigenlijk wat meer verdient. Bookmakers zien de groep met vaste spelers zeker niet over het hoofd. Daarom werken diverse online wedkantoren met een apart loyaliteitsprogramma. Hoe meer geld je spendeert aan weddenschappen, hoe meer punten je verdient. Hiermee kom je vanzelf steeds hoger op de loyaliteitsladder.

Bookmakers die met een loyaliteitsprogramma werken, bieden volop extra voordelen aan. Van extra bonussen tot verjaardagscadeaus, uitnodigingen voor (sport)evenementen en zelfs luxe cruises en andere reisjes: het kan niet gek genoeg zijn. Het fijne van zo’n loyaliteitsprogramma is dat je er niets extra’s voor hoeft te doen. Je plaatst je weddenschappen en zo bereik je vanzelf een hogere status. Die hoge status kun je natuurlijk ook verliezenAls je een tijdje niet zo actief bent op het platform, daal je op de loyaliteitsladder waardoor de extra acties vanzelf uit je account verdwijnen.

Verdien extra wedtegoed met de Tell-a-Friend bonus

Als je toch zo’n trouwe speler bent, dan hoop je misschien wel dat mensen uit je omgeving ook gaan gokken op voetbal. Het is toch interessant om die onderlinge strijd met je vrienden of collega’s aan te gaan. Want lukt het jou echt om meer winst te maken met je weddenschappen? Bookmakers maken graag gebruik van het netwerk van hun spelers. Om je te stimuleren om nieuwe aan te brengen, bestaat er zoiets als de Tell-a-Friend bonus. Hierbij krijg je extra wedtegoed voor elke nieuwe spelers die zich via jou aanmeldt. Voorwaarde is wel dat deze daadwerkelijk een storting doet.

Elke bookmaker heeft weer andere bonussen en niet elke actie is voor jou van toepassing. Maar als je de promotiepagina van jouw bookmaker goed in de gaten houdt, kun je van heel wat interessante acties profiteren.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.