Home Artikelen Hoe word ik een professionele voetbalwedder?

Hoe word ik een professionele voetbalwedder?

In je vrije tijd plaats je ongetwijfeld al heel wat mooie weddenschappen. Maar zodra ’s ochtends de wekker gaat, staat je hoofd toch vooral naar het werk dat op je wacht. Professionele wedders hebben dat probleem niet. In hun leven is voetbal het enige dat telt. Al brengt de status van profwedder ze ook de hele wereld over en krijgen ze de kans om interessante mensen te ontmoeten. Zie jij een leven vol met voetbalweddenschappen, mooie reizen en exclusieve feestje wel zitten? Wie weet lukt het jou wel om de volgende succesvolle profwedder te worden! 

Heb jij het in je om het te maken als profwedder?

Je hebt misschien al wat bescheiden successen gevierd als voetbalwedder. Maar dat betekent niet automatisch dat je er klaar voor bent om de recreatieve status achter je te laten en als professioneel wedder aan de slag te gaan. Jouw leven als professioneel voetbalwedder heeft namelijk alleen kans van slagen hebben als je over een aantal belangrijke eigenschappen bezit. Zo moet je allereerst zeer stressbestendig zijn. Je bent financieel afhankelijk van het wedden op voetbal, dus je speelt in feite met je eigen salaris. Dat besef kan het stressniveau flink opkrikken, zeker als je een paar weddenschappen op rij verliest. Op dat moment is het belangrijk dat je gefocust naar je doel toe blijft werken en je niet verliest in allerlei emoties.

Emotionele beslissingen zijn echt funest in het voetbalwedden. Hiermee komen we meteen terecht bij de tweede eigenschap waar een profwedder over moet beschikken. Het is namelijk essentieel dat je je emoties uit kunt schakelen en vertrouwt op wat je verstand je ingeeft. Merk je dat de emoties toch te hoog oplopen, dan moet je sterk genoeg zijn om even een stap terug te doen. Het is sowieso belangrijk dat je de balans kunt vinden tussen de momenten waarop je wel en niet gaat wedden. Natuurlijk, je moet voortdurend bovenop de weddenschappen zitten. Maar in het professionele voetbalwedden draait het ook om de juiste keuzes maken. Alleen als je die keuzes durft te maken, kun je het redden als profwedder. Want hoe nuttig is het om geld in te zetten op de Champions League als je merkt dat de quoteringen aan de lage kant zijn? Misschien is het wel veel slimmer om dat grote voetbaltoernooi links te laten liggen en je te focussen op de kleinere competities. Dit soort competities zijn voor de echte voetballiefhebber wat minder interessant, maar dat maakt voor jou niet uit. Als professioneel wedder ben je gekomen om winst te maken. 

Professioneel wedden is een kwestie van hard werken

Het leven van een professionele wedder spreekt veel voetbalfans aan. Misschien ben jij wel een van hen. Als je er dan ook nog achter komt dat je over alle belangrijke eigenschappen beschikt, dan lijkt het een kwestie van tijd voordat jij je baan op kunt zeggen en je 100% kunt gaan richten op het voetbalwedden. Toch? Helaas werkt het niet zo makkelijk. Zelfs als je stressbestendig en gefocust bent én je gemakkelijk je emoties kunt uitschakelen, komt het succesvolle leven van een voetbalwedder niet zomaar op je af. Je moet namelijk hard werken om die eerste grote successen binnen te halen en vervolgens die stijgende lijn vast te houden.

Een professionele wedder is bijna 24/7 bezig met voetbal. De passie voor voetbal en voor online wedden moet echt in je bloed zitten, anders houd je het gewoon niet vol. Als voetbalwedder ben je de hele dag bezig met het spotten van kansen. Je gevoel doet er niet toe, jij richt je op de feiten. Dat betekent dat je constant bezig bent met het verzamelen van informatie. De statistieken die de bookmaker online zet, vormen een belangrijke bron. Hier zie je hoe goed een club in vorm is, hoe het zit met het percentage balbezit en hoeveel goals de teams gemiddeld per wedstrijd maken. Je eigen gegevens zijn misschien nog wel waardevoller. Want welk soort weddenschappen zijn het meest winstgevend en bij welke competities vind je de meeste value? Dit soort feiten helpen je steeds weer om een weloverwogen keuze te maken. Ondanks dat hoort verliezen er soms bij. Dat moet je echt kunnen accepteren als je als professioneel voetbalwedder aan de slag gaat. 

Strategieën uitwerken met de blik op de lange termijn

Professioneel wedden behelst meer dan informatie vergaren alleen. Zo is het ook belangrijk dat je een paar wedstrategieën uitwerkt die voor jou perfect werken. Dit geeft je houvast zodat je zelfs op de meest stressvolle momenten goede beslissingen kunt maken. Verdiep je in slimme wedstrategieën zoals surebets en de 79e minuut strategie. Tegen de tijd dat je zover bent dat je jezelf een professioneel voetbalwedder mag noemen, beschik je ook over voldoende kennis en ervaring om voor een value bet te gaan. Bij value betting draait het allemaal om het perfect inschatten van de kansen. Verwacht je dat Ajax een kans heeft van 39% om de wedstrijd te winnen, dan moet de quotering volgens jouw berekening uitkomen op (100/39 =) 2.56 staan. Biedt de bookmaker meer, dan weet je dat je deze mooie kans niet aan je voorbij mag laten gaan.

Er bestaan tal van wedstrategieën die een goede leidraad kunnen vormen voor jouw voetbalweddenschappen. Sommige van deze strategieën helpen je om de juiste weddenschap te vinden, terwijl andere zich richten op de manier waarop je je bankroll verdeelt. Bankrollmanagement is sowieso een essentiële factor voor iedereen die serieus bezig is met wedden op voetbal. Je moet goed nadenken over je gokbudget, maximale verlies en de hoogte van je inzet. Spreiden is daarbij van groot belang. Hiermee komen we meteen aan op het volgende punt: als professioneel wedder is snel geld verdienen niet aan jou besteed. Je richt de blik liever op de lange termijn, waardoor je bankroll gestaag groeit. Dromen van die ene grote klapper is iets dat professionele voetbalwedders gewoon niet doen. Zij weten dat ze het hoofd koel moeten houden en verstandig moeten inzetten. Ze kijken altijd naar het grotere plaatje en laten zich niet verleiden door risicovolle inzetten. 

Een profwedder is niet bang om dingen aan te passen

Verliezen hoort erbij als je gaat wedden op voetbal. Dat is voor een profwedder niet anders. Maar met alle ervaring die ze hebben en door goed na te denken over elke stap die ze zetten, kunnen ze het risico op verlies beperken. Een professionele voetbalwedder weet ook dat er geen reden tot paniek is wanneer het eventjes niet zo lekker loopt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze altijd stug vast blijven houden aan de strategie die ze volgen. Kies je voor een leven als professioneel wedder, dan moet je vooral niet bang zijn om dingen aan te passen. Reserveer regelmatig wat tijd om kritisch naar je speelstijl te kijken en kijk of er misschien aanpassingen nodig zijn. Het berekenen van de ROI helpt je om week na week bij te houden of jouw weddenschappen echt zo winstgevend zijn als je denkt. Daarnaast moet je goed op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van het voetbalwedden. Dit is de enige manier om ook in de toekomst die succesvolle status te behouden die je zo zorgvuldig hebt opgebouwd. 

Neem je tijd om je te ontwikkelen tot een echte topgokker

Het moge duidelijk zijn dat het leven als professioneel voetbalwedder niet zo luxe en glamoureus is als je vooraf misschien denkt. Het draait vooral om hard werken en volledige toewijding. Alleen dan heb je kans van slagen. Zie je een leven als professioneel wedder nog steeds zitten? Wacht dan nog maar even voordat je je baan opzegt en je je leven volledig gaat wijden aan het voetbalwedden. Enkele jaren geleden is namelijk onderzocht hoe groot de kans is dat je daadwerkelijk kunt leven van het wedden op voetbal. En die cijfers werken behoorlijk ontnuchterend. Zelfs van de mensen die in theorie alles mee hebben, lukt het maar zo’n 3% om helemaal van het wedden te leven. Dat betekent natuurlijk niet dat jij geen deel uit kunt maken van die 3%. Zolang je maar wel weet dat het tijd kost om je te ontwikkelen tot een professionele voetbalwedder. Met deze eerste stappen ben je alvast lekker op weg:

  • Voetbal moet een groot deel van je leven worden. Volg de verschillende competities, lees over transfers en trainerswissels en zorg dat je op de hoogte bent van eventuele blessures. En de speelstijl van de grote teams? Natuurlijk weet jij precies of clubs vanaf de eerste minuut aanvallend spelen of dat ze doorgaans pas in de tweede helft druk gaan zetten. Deze kennis combineer je weer met een analyse van de statistieken. Zo leer je meteen hoe je deze wedstrijdstatistieken moet interpreteren en hoe de bookmakers erop reageren.
  • De bookmakers hebben tientallen verschillende wedopties online staan. Ga dus niet automatisch voor een 1×2 weddenschap, maar probeer het hele spectrum aan weddenschappen eens rustig uit. Nu is de tijd om te experimenteren en te kijken wat voor jou het beste werkt. Zodra je als profwedder aan de slag gaat, is het experimenteren echt over.
  • Verdiep je in de aanpak van andere professionele wedders. Kijk bijvoorbeeld welke weddenschappen zij aangaan, welke strategieën zij gebruiken en hoe zij hun gokbudget verdelen. Want waarom zou je alles zelf uitzoeken als er genoeg inspirerende voorbeelden zijn?
toggle off
Gokreclame uitschakelen.