Home Artikelen Algemeen Populaire wedtypes bij voetbalweddenschappen

Populaire wedtypes bij voetbalweddenschappen

Voetbalweddenschappen zijn er in veel verschillende soorten. Je kunt bijvoorbeeld geld inzetten op de winnaar van het duel of op het totale aantal doelpunten. Of ben je zo iemand die zich graag op één helft of één team richt? Je kunt zelfs kiezen voor een handicapweddenschap. Dit is een handige manier om de quoteringen te verhogen. Het aanbod aan voetbalweddenschappen is groot. Ga daarom niet standaard voor een 1×2 weddenschap of voor de correcte score. Er zijn namelijk nog zoveel interessante wedopties om uit te kiezen.

Wie wordt er gekroond tot kampioen?

Elk voetbalduel is weer spannend. Maar de wedstrijden staan niet op zichzelf. Tijdens de wekelijkse duels komen de clubs bijvoorbeeld steeds dichter bij de ontknoping van de competitie. Want wie mag zich aan het einde van het seizoen landskampioen noemen? Ook bij grote toernooien zoals het EK, het WK of de Champions League wordt er vanaf het eerste moment al gespeculeerd over de winnaar. Een derde plaats is misschien mooi, maar de echte kanshebbers zijn alleen tevreden als ze kampioen zijn.

Bij de bookmakers kun je aan het begin van een toernooi of bij de start van een seizoen al geld inzetten op de winnaar. Bij de landskampioenschappen kun je veel winst maken als je vroeg in het seizoen een weddenschap plaatst. Het is voor iedereen nog onduidelijk wat er gaat gebeuren, dus de quoteringen zijn relatief hoog. Wil je gaan gokken op een EK of WK? Kijk dan ook eens naar de poules. Je kunt bijvoorbeeld voorspellen wie de groepswinnaars worden of wie er doorgaan naar de volgende ronde.

De 1×2 weddenschap: voorspel wie er wint

Zodra je op de website van de bookmaker komt, zie je meteen een aantal quoteringen achter de wedstrijden staan. Dit zijn de quoteringen van de 1×2 weddenschap. Bij dit populaire wedtype heb je de keuze uit drie mogelijke uitkomsten. Als je verwacht dat de thuisploeg wint, zet je in op 1. Denk je dat de bezoekende ploeg uiteindelijk met de drie punten naar huis gaat, dan zet je in op 2. Ben je ervan overtuigd dat de wedstrijd na een harde strijd in een gelijkspel eindigt? In dat geval vul je X in op je wedbriefje. Bij een 1×2 weddenschap heb je in principe 33% kans om te winnen. Maar natuurlijk maak je vooraf een goede inschatting van de wedstrijd om je winkansen te verhogen.

Draw No Bet als alternatief voor de 1×2 weddenschap

Er zijn van die wedstrijden waarbij het alle kanten op kanJe verwacht misschien dat RKC Waalwijk de uitwedstrijd bij Helmond Sport wint, maar toch brengt het thuisvoordeel van de Helmonders je aan het twijfelen. Bij deze Eerste Divisie wedstrijd is Draw No Bet een goed alternatief voor de gewone 1×2 weddenschap. Je zet namelijk in op een overwinning voor de thuisploeg óf op winst voor de uitploeg. Bij gelijkspel krijg je je inzet van de bookmaker terug.

Verdiep je in het aantal doelpunten

Doelpunten zijn belangrijk in het voetbal. Een elftal moet simpelweg scoren om de wedstrijd te kunnen winnen. Heb je wel een idee wat de eindstand gaat worden, ga dan voor de correcte score weddenschap. Wordt het 1-1, 0-1 of toch 1-2? Je kunt bij de bookmaker ook het totale aantal doelpunten doorgeven. Het maakt dan niet uit welk team de goal maakt, áls er maar gescoord wordt.

Both Teams to Score en Double Chance

Soms ben je gewoon op zoek naar een interessante weddenschap zonder dat de quoteringen van belang zijn. Met Both Teams to Score en Double Chance ga je zeker geen grote geldbedragen binnenslepen. Maar het voordeel is wel dat je veel kans hebt om de weddenschap te winnen. Bij Double Chance wordt uitgegaan van de standaard 1×2 weddenschap. Alleen selecteer je nu niet één maar twee mogelijke uitkomsten.

Both Teams to Score is een wedtype waarbij je in theorie meteen 50% kans hebt om te winnen. Je hoeft namelijk alleen maar ‘ja’ of ‘nee’ te zeggen op die ene vraag: weten beide clubs tijdens de wedstrijd te scoren?

Halftime/fulltime: Voorspel het verloop van de wedstrijd

In 90 minuten tijd kan er veel gebeuren. De bezoekende club start misschien goed en weet de hele eerste helft te domineren. Er kan zelfs een doelpunt vallen waardoor het bij rust 0-1 staat. Maar die goede start leidt niet automatisch tot winst. Als de trainer zijn team tijdens de rust weer weet te motiveren, kunnen de kansen zomaar gaan keren. Een 2-1 eindstand is dan zeker niet onrealistisch.

Halftime/fulltime weddenschappen bestaan uit twee delen. Je geeft als eerste aan welk team de rust ingaat met een voorsprong. Of geloof je dat het na 45 minuten voetbal gelijkspel is? Bij het invullen van je wedbriefje focus je je ook meteen op het moment dat de scheidsrechter de wedstrijd affluit. Het is dus jouw taak om te voorspellen hoe het duel verloopt. Halftime/fulltime weddenschappen zijn behoorlijk lastig, maar de hoge quoteringen maken veel goed.

Over/under weddenschappen

Je kunt bij de bookmakers aangeven hoeveel doelpunten er in de wedstrijd gaan vallen. Toch is het winnen van deze weddenschap soms meer een kwestie van geluk. Als je iets meer zekerheid wilt, is een over/under weddenschap een goede optie.

Bij over/under weddenschappen geef je aan of iets vaker of minder vaak gebeurt dan de gestelde norm. Deze norm bestaat altijd uit halve punten. Voorspel bijvoorbeeld of er in de eerste helft meer (over) of minder (under) goals vallen dan 0.5, 1.5, 2.5 of 3.5. Je kunt het jezelf zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Een ‘over 0.5’ zul je veel sneller winnen dan een ‘over 2.5’. Een groter risico wordt door de bookmakers wel weer beloond met hogere quoteringen. Het is de kunst om de juiste balans te vinden als je voor een over/under weddenschap gaat.

Ga voor een Asian handicap of en 3-Way handicap

Voor de meeste gokkers is het winnen van een weddenschap niet het enige doel. Ze willen daarnaast ook zoveel mogelijk winst binnenslepenEen Premier League wedstrijd tussen Manchester City en West Ham United is zo op het eerste oog niet zo interessant. De kans dat Manchester de wedstrijd wint, is erg groot. Quoteringen van 1.30 à 1.50 zijn dan echt het hoogst haalbare. Tenminste, als je voor een gewone 1×2 weddenschap gaat. Maar kies je voor een handicapweddenschap, dan zie je de quoteringen direct stijgen.

De bekendste handicapweddenschappen zijn de Asian en de 3-Way handicap. Hoewel er zeker verschillen zijn tussen beide wedtypen, is de basis toch hetzelfde. Voordat de wedstrijd begint, geen je één van teams alvast een virtuele voorsprong of achterstand. En dat maakt de wedstrijd tussen Manchester City en West Ham United opeens interessant. Want wat gebeurt er als de club uit Manchester het duel ingaat met een 0-2 achterstand? Als ze twee keer weten te scoren, eindigt de wedstrijd voor de bookmaker in een gelijkspel. Er zijn dus echt drie doelpunten nodig om te wedstrijd virtueel gezien te winnen. Je zet de Asian en 3-Way handicap in wanneer je jezelf extra wilt uitdagen óf wanneer je juist op zeker wilt gaan. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om een voorsprong te geven aan de club die licht favoriet is. Dit vergroot de kans dat ze virtueel gezien daadwerkelijk gaan winnen.

Richt je op één speler of één team

Bij een voetbalwedstrijd staan er twee teams van elf man op het veld. Nu kun je natuurlijk al die 22 spelers in de gaten gaan houden. Toch kan het ook interessant zijn om je op één van de teams of één van de spelers te richten. Wie gaat bijvoorbeeld het eerste doelpunt van de wedstrijd maken? En wanneer scoort Real Madrid voor het eerst in dat ene belangrijke Champions League duel? Misschien ben je er wel van overtuigd dat Real de wint zonder dat er een tegendoelpunt komt. Bij veel bookmakers staat deze weddenschap gewoon open. Doelpunten kun je overigens ook inruilen voor assists of kaarten. Zo kun je onder andere gaan wedden op de speler die de meeste assists in de wedstrijd maakt. Of voorspel hoeveel kaarten de scheidsrechter in 90 minuten speeltijd aan Real Madrid gaat uitdelen. Doordat de focus op één team ligt, lijkt het alsof je de tegenstander kunt overslaan bij het analyseren van de statistieken. Maar vergeet niet dat de tegenstander altijd een rol speelt in het verloop van de wedstrijd.

Een grote variatie aan weddenschappen

Bij toernooien en belangrijke voetbalwedstrijden is de lijst met weddenschappen behoorlijk lang. Treed je graag buiten de gebaande paden, kijk dan ook eens bij de categorie ‘specials’ of ‘outrights’. Hier zetten bookmakers een aantal bijzondere weddenschappen neer. Je kunt bijvoorbeeld geld winnen met vragen als ‘weet Portugal de EK-wedstrijd te winnen én komt het beslissende doelpunt van de voeten van Ronaldo?’.

Dankzij de grote variatie kun je bij de bookmakers steeds weer een ander soort weddenschap uitproberen. Je komt er dan vanzelf achter welk wedtype jou het beste ligt.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.