Home Welk team wint EK achtste finale Oostenrijk – Turkije?

Welk team wint EK achtste finale Oostenrijk – Turkije?

In de Red Bull Arena te Leipzig zal aanstaande dinsdagavond de wedstrijd tussen Oostenrijk en Turkije gespeeld worden. De winnaar van dit duel kan het in de kwartfinale gaan opnemen tegen Nederland of Roemenië. De Oostenrijkers werden eerste in de poule van Oranje en waren te sterk voor bondscoach Ronald Koeman en zijn team. De Turken werden tweede in de poule van Portugal. Welk team wint de EK achtste finale Oostenrijk – Turkije? Vergelijk de bookmakers en scoor de hoogst mogelijke pre-odds via Wedden op Voetbal.

Ralf Rangnick (bondscoach Oostenrijk): “We focussen ons nu op Turkije”

Oostenrijk tankte heel wat vertrouwen door Nederland uit te schakelen in de laatste poulewedstrijd en door groepswinnaar te worden. Bondscoach Ralf Rangnick kijkt vooruit naar de volgende klus. “We werden beloond voor deze moedige en energieke prestatie. Nu moeten we ons focussen op de volgende opdracht en dat is Turkije. We voelen geen druk. Ik heb maanden geleden al gezegd dat ik het niet erg waarschijnlijk acht om het EK te winnen. Natuurlijk gaan we wel proberen zo ver mogelijk te komen.”

Vincenzo Montella (bondscoach Turkije): “Winnen van Oostenrijk is ons nieuwe doel”

Ook Turkije hoopt na het duel tegen Oostenrijk nog deel te mogen nemen aan EURO 2024. Bondscoach Vincenzo Montella richt zijn pijlen op de achtste finale tegen de Oostenrijkers. “We hebben deze kwalificatie voor de achtste finales echt verdiend. Het team is gefocust gebleven en is hard blijven werken om dit te bereiken. We hebben nu weer nieuwe doelen en dat is winnen van Oostenrijk en daarmee nog meer geschiedenis te schrijven voor het Turkse voetbal.”

Head 2 Head

In maart dit jaar speelden Oostenrijk en Turkije een oefenduel tegen elkaar ter voorbereiding op EURO 2024 in Duitsland. Het Oostenrijkse elftal zegevierde in Wenen met maar liefst 6-1 van Turkije. De Oostenrijkse aanvaller Michael Gregoritsch wist zelfs driemaal tot scoren te komen. Acht jaar geleden speelden de landen ook een oefenduel tegen elkaar. Het Turkse elftal zegevierde toen met 1-2 van Oostenrijk. De laatste keer dat het echt ergens om ging was in 2011. In de kwalificatiegroepsfase voor het EK in 2012 streden de landen om de meeste punten in de poule. Tijdens het duel in Oostenrijk waren de teams aan elkaar gewaagd (0-0). In Turkije wonnen de Turken met 2-0.

Odds Oostenrijk – Turkije

De bookmakers zijn er klaar voor en noteren de odds bij de achtste finales Oostenrijk – Turkije het hoogst bij winst van de Turken. Mocht het Turkse team winnen in Leipzig dan keren de bookmakers  tot 4.36 keer het speelbedrag uit aan voetbalgokkers die dit vooraf goed hadden voorspeld.

Is er na reguliere speeltijd en blessuretijd nog geen winnaar aan te wijzen op het veld van de Red Bull Arena? Dan kunnen voetbalgokkers al tot 3.25 keer het speelbedrag scoren als zij via het 1×2 spelsysteem hebben gewed op een gelijkspel. De wedstrijd zal nog wat langer duren en krijgt mogelijk nog een penaltyreeks, maar voetbalgokkers kunnen dan al mooie beloningen scoren.

Zegeviert Oostenrijk in de arena van RB Leipzig? Dan kan het maar zo gebeuren dat Nederland nog een duel tegen de Alpenbewoners speelt. Voetbalgokkers kunnen bij een zege van Oostenrijk tot 1.99 keer het speelbedrag scoren. Check de meest actuele odds en deals na bij de bookmakers via Wedden op Voetbal en speel mee.

Wedden op Oostenrijk – Turkije

Aanstaande dinsdag worden met Roemenië – Nederland en Oostenrijk – Turkije de laatste twee wedstrijden van de achtste finales gespeeld. De winnaars treffen elkaar in de kwartfinale. Wil je de wedstrijden nog spannender maken dan dat ze al zijn met een weddenschap bij de bookmakers? Bezoek dan de bookmakers op Wedden op Voetbal en zet in. Een weddenschap kan gemaakt worden in de pre-fase of door live te wedden op EURO 2024 wedstrijden.

De wedstrijd Oostenrijk – Turkije wordt gespeeld op dinsdag 2 juli om 21:00 uur in de Red Bull Arena te Leipzig. Winnen de Oostenrijkers of Turken de achtste finale? Zet je voorspellingen op scherp bij de bookmakers op Wedden op Voetbal.nl!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.