Home Wint bondscoach Wiegman de WK finale? Voorspel Spanje – Engeland!

Wint bondscoach Wiegman de WK finale? Voorspel Spanje – Engeland!

In de hoofdstad van Australië wordt aanstaande zondag de finale van het WK voor vrouwen gespeeld. De finalisten zijn Spanje en Engeland. Spanje schakelde Nederland uit in de kwartfinale. Bij het Engelse team is bondscoach Sarina Wiegman de hoofdcoach. Wint de Nederlandse bondscoach van het Spaanse team? Beide landen maken nog evenveel kans op de wereldtitel. Speel mee en zet in op de WK finale Spanje – Engeland via Wedden op Voetbal!

Statistieken Spanje – Engeland

Spanje en Engeland staan allebei voor het eerst in een finale van het WK. Het Spaanse elftal wist in 2019 tot de achtste finale van het wereldtoernooi te komen. Engeland werd op het WK 2015 in Canada derde. Voor beide landen is het histories dat het de finale wist te bereiken. Vier jaar geleden werd de USA nog wereldkampioen. De Amerikaanse voetbaldames hebben het WK in Australië en Nieuw-Zeeland al vroegtijdig verlaten.

Jorge Vilda: “Het is fantastisch dat we in de finale staan”

Bondscoach Jorge Vilda kijkt vooruit naar de finale tegen Engeland. “We hebben met veel interesse de halve finale tussen Australië en Engeland bekeken. Het zijn allebei landen die heel goed hebben gespeeld op dit WK en terecht in de halve eindstrijd stonden. Het maakten ons niet uit wie er zou winnen. Het is nu Engeland geworden. En dat is prima. Het is fantastisch dat we in de finale staan.”

Sarina Wiegman: “Dit is als een sprookje”

Bondscoach Sarina Wiegman staat als coach voor de tweede keer in haar carrière in een finale van een WK. “Het ongelooflijk dat we in de WK finale staan. Ik heb geen idee hoe we het gedaan hebben. Wel zag ik dames die er echt voor gestreden hebben. Ik ben de eerste coach ooit die met twee verschillende landen de WK finale haalt. Eerst met Nederland, nu met Engeland. Dit is nu al een sprookje, laat staan als we de finale ook nog eens winnen!”

Head 2 Head

Engeland en Spanje troffen elkaar vorige jaar op het EK. In de reguliere speeltijd van de kwartfinale werd het een gelijkspel (1-1). In extra tijd wist de ploeg van bondscoach Wiegman de wedstrijd naar zich toe te trekken en won met 2-1 van het Spaanse team. Engeland werd vorig jaar ook Europees kampioen met bondscoach Wiegman.

Speelsters Spanje – Engeland

Op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland wisten de Spaanse voetbalvrouwen: Aitana Bonmati, Jenifer Hermoso en Alba Maria Redondo Ferrer de meeste doelpunten voor Spanje te maken. De dames waren samen goed voor negen goals en vijf assist. Bij de Engelsen scoorden: Lauren James, Lauren Hemp en Alessia Russo in totaal ook negenmaal. James was zelfs nog goed voor drie assist op dit wereldtoernooi voetbal voor vrouwen.

Voorspellingen finale WK 2023

De voorspellingen voor het WK 2023 komen al binnenrollen bij de Nederlandse bookmakers. De wedkantoren hebben dan ook voortreffelijke pre-odds klaarstaan voor de voetbalgokkers die de juiste voorspellingen wisten in te vullen. De hoogste odds worden gehanteerd bij een gelijkspel. Als Spanje en Engeland binnen reguliere speeltijd even sterk zijn in de finale, dan keren de bookmakers tot maximaal 3.00 keer het speelbedrag uit.

De quoteringen bij een zege van Engeland lopen op tot maximaal 2.90 keer de inleg bij een correcte voorspelling op winst van bondscoach Wiegman.

Gaat Spanje met de wereldtitel lopen? Dan kan er in het 1×2 spelsysteem tot 2.65 keer de inleg gescoord worden.

Datum en tijdstip WK 2023 finale

De finale van het WK voor vrouwen wordt op zondag 20 augustus gespeeld in het Olympic Stadion te Sidney. De wedstrijd begint om 12:00 uur (Nederlandse tijd) en eindigt pas als er een wereldkampioen aan te wijzen is. Wint Wiegman met haar Lionesses de finale? Vergelijk de bookmakers op Wedden op Voetbal en scoor de beste deals.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.