Home Wint Ajax Noord-Hollandse degradatiederby tegen FC Volendam?

Wint Ajax Noord-Hollandse degradatiederby tegen FC Volendam?

In de Eredivisie speelt Ajax Amsterdam aanstaande donderdag een inhaalwedstrijd tegen FC Volendam. De wedstrijd uit speelronde drie van de Nederlandse competitie wordt gehouden in de Johan Cruijff Arena. Wint Ajax de Noord-Hollandse derby tegen de ploeg die twee plaatsen hoger staat op de Eredivisie ranglijst? Vergelijk de beste odds en deals via Wedden op Voetbal.nl!

Hedwiges Maduro: “Planning gemaakt voor komende week”

Bij Ajax is Hedwiges Maduro de interim-trainer die de wedstrijd tegen FC Volendam gaat voorbereiden met de Ajacieden. “Ik kijk hoopvol naar de toekomst. Omdat op de achtergrond is iedereen bezig de situatie bij de club te repareren. We verwachten dat er wat gaat gebeuren de komende week. Ik ben wel een beetje op de hoogte gehouden, maar bij mij lag de focus deze week op de twee wedstrijden. Het was duidelijk dat er voor die tijd geen nieuwe trainer zou komen. Ik heb ook een planning gemaakt voor komende week, maar ik ga er wel vanuit dat er iemand anders komt”, aldus Maduro.

Matthias Kohler: “Elke wedstrijd voor drie punten spelen”

Excelsior-trainer Matthias Kohler is hoopvol voor de uitwedstrijd bij Ajax in Amsterdam. “We kijken uit naar het duel tegen Ajax in Amsterdam en gaan in elke wedstrijd voor de punten spelen. Pas aan het eind van het seizoen wordt de balans gemaakt. Ik maak mij nu geen zorgen”, besluit de Duitse oefenmeester.

Head 2 Head

De Noord-Hollandse derby tussen Ajax en FC Volendam werd het laatst gespeeld op 26 januari 2023. Op die dag vond de derby in de Johan Cruijff Arena plaats en wisten de Ajacieden niet te winnen. Het werd een puntendeling (1-1) met de provinciegenoot en dat was sinds 1996 niet meer voorgekomen. Er moet dus gezegd worden dat FC Volendam dan ook lang niet altijd in de Eredivisie speelde en dus de Ajacieden niet elk seizoen trof.

In Volendam slaagde Ajax er vorig seizoen wel in drie punten te veroveren. In het vissersdorp werd het op 8 oktober 2022 een 2-4 overwinning voor Ajax. De grootste thuisoverwinning alweer van Ajax dateert van 1959-1960. Het werd toen 9-0 voor de Ajacieden tegen hun provinciegenoot uit Volendam. In 1962-1963 leed Ajax met 1-3 haar grootste thuisnederlaag tegen de club uit het vissersdorp van Noord-Holland.

Odds Ajax – FC Volendam

De bookmakers op Wedden op Voetbal hebben vertrouwen in een zege van Ajax in Amsterdam. De hoogste beloningen worden dus uitbetaald als de ploeg uit het vissersdorp  komt zegevieren in Amsterdam. Er kan tot wel 8.25 keer het speelbedrag gewonnen worden als FC Volendam drie punten haalt in de Amsterdam Arena.

Ook bij een puntendeling kan flink gescoord worden. De Sportsbooks keren tot 6.25 keer het speelbedrag uit als de Noord-Hollandse ploegen de punten dus met elkaar delen in Amsterdam.

Dan de quoteringen bij een zege van de Ajacieden. Mocht Ajax voor de tweede keer in dit Eredivisie seizoen winnen, dan gaan de bookmakers in het 1×2 spelsysteem niet verder dan een maximale beloning van 1.30 keer het speelbedrag uitbetalen.

Het 1×2 spelsysteem is dus één van de manieren om te wedden op Eredivisie voetbal, maar er zijn nog meer opties mogelijk. Ontdek wat de Nederlandse bookmakers als Unibet, Bet365 en Circus nog meer aan leuke speltypen en hoge quoteringen te bieden hebben bij deze wedstrijd van aanstaande donderdag.

Datum en tijdstip Ajax – FC Volendam

De Eredivisie (inhaal)wedstrijd Ajax Amsterdam – FC Volendam staat gepland op donderdag 2 november. Om 20:00 uur zal de bal gaan rollen in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Gaat Ajax drie punten pakken en blijft het niet langer op de achttiende plaats van de Eredivisie staan? Vergelijk de beste odds en deals van de Nederlandse bookmakers op Wedden op Voetbal.nl?

toggle off
Gokreclame uitschakelen.