Home Winnen Nederlandse dames van Spanje in kwartfinale WK 2023?

Winnen Nederlandse dames van Spanje in kwartfinale WK 2023?

De Oranjeleeuwinnen komen aanstaande vrijdag in actie in de kwartfinale van het WK 2023 voor vrouwen. De tegenstander van de Leeuwinnen is topfavoriet Spanje. Het wordt dus geen gemakkelijke klus voor de damesploeg van bondscoach Andries Jonker. Winnen de Nederlandse dames van Spanje in kwartfinale WK 2023? Zet in en win met Spanje – Nederland via Wedden op Voetbal.

Statistieken kwartfinale Spanje – Nederland

Spanje en Nederland hebben op het WK 2023 voor vrouwen beide al laten zien wat ze in hun mars hebben. De Spaanse dames versloegen Costa Rica (3-0) en Zambia (5-0) in de poulefase. Van Japan konden de Spaanse dames niet winnen. De damesploeg van bondscoach Jorge Vilda kreeg zelfs vier goals tegen van de Japanners (4-0). De achtste finale tegen Zwitserland werd weer gewonnen met 1-5.

Ook de Nederlandse dames kunnen een sterke resultaten voorleggen. Op dit WK werd er gewonnen van Portugal (1-0) en Vietnam (7-0). Tegen wereldkampioen Verenigde Staten werd het een 1-1 gelijkspel. De achtste finale speelden de Leeuwinnen tegen Zuid-Afrika en won die met 2-0.

Jorge Vilda: “We zijn zelfverzekerd als we tegen Nederland spelen”

De Spaanse bondscoach Jorge Vilda kijgt vol vertrouwen vooruit naar de wedstrijd tegen Nederland. “Nu moeten we nog twee landen verslaan om in de finale te komen. Als we tegen Nederland spelen, zullen we enorm zelfverzekerd zijn, ze in de ogen aankijken en zeggen: Wij gaan jullie verslaan.”

Andries Jonker: “Dit is een zeer onvoorspelbaar WK”

Bondscoach Andries Jonker beseft dat de wedstrijd tegen Spanje geen gemakkelijke taak wordt voor de Leeuwinnen. “We kunnen van iedereen winnen, maar ik ga niet roepen dat we wereldkampioen worden. Op dit WK kan je je niets veroorloven. Spanje verloor met 4-0 van Japan om vervolgens met 5-1 te winnen van Zwitserland. Dit is een zeer onvoorspelbaar WK.”

Head 2 Head

De Spaanse damesploeg en de Leeuwinnen spelen regelmatig een duel tegen elkaar. Twee jaar geleden troffen de teams elkaar nog in een oefenduel. De Spaanse vrouwen wonnen toen met 1-0 van Nederland. De laatste keer dat ons Nederlandse damesteam nog een duel wist te winnen van Spanje, was in 2008. In de EK kwalificatie play-offs zegevierden de Oranjeleeuwinnen toen tweemaal met 2-0 van het Spaanse elftal. Dat ligt inmiddels ver achter ons.

Speelsters Spanje – Nederland

Het Spaanse en Nederlandse damesteams hebben heel wat sterkhouders in het team. Zo waren de Spaanse dames op dit WK goed voor dertien goals. De Leeuwinnen maakten er elf. De topscoorders zijn Leeuwin Jill Roord en de Spaanse Aitana Bonmati. Roord was op dit WK goed voor vier goals en staat in de top drie van de topscoorderslijst. De Spaanse Bonmati die bij FC Barcelona speelt maakte er drie voor Spanje. De Japanse Hinata Miyazawa staat op de eerste plaats. Zij maakte op dit WK vijf goal en was goed voor één assist.

Voorspellingen kwartfinale

De voorspellingen voor de kwartfinales van het WK voor vrouwen stromen binnen. De Leeuwinnen zijn nog in de run wereldkampioen te gaan worden en dat maakt het wedden op vrouwenvoetbal steeds populairder. Winst van Oranje levert in dit duel ook nog eens de hoogste pre-odds op. Als de Leeuwinnen doorgaan naar de halve finale keren de bookmakers tot 4.20 keer het wedbedrag uit.

Kunnen de Leeuwinnen binnen reguliere speeltijd niet het verschil maken met het Spaanse team, dan wordt er een maximale quotering van 3.55 keer het speelbedrag gehanteerd.

Winst van Spanje wordt het meest voorspel in het 1×2 spelsysteem. De pre-odds bij winst van het Spaanse damesteam staat op maximaal 1.89 keer het speelbedrag ingedeeld.

Datum en tijdstip – Spanje – Nederland

Het WK voor vrouwen wordt in Australië en Nieuw-Zeeland gehouden. De kwartfinale Spanje – Nederland staat gepland op vrijdag 11 augustus om 03:00 uur (Nederlandse tijd). Let dus op als je wilt meespelen in de pre-fase of via live betting. Log in bij de bookmaker die je gekozen hebt om een weddenschap te plaatsen op de kwartfinale van de Leeuwinnen. Hoge odds winnen bij het WK 2023 voor vrouwen doe je via Wedden op Voetbal!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.