Home Torenhoge odds als Panama favoriet Mexico verslaat in Gold Cup finale

Torenhoge odds als Panama favoriet Mexico verslaat in Gold Cup finale

De Gold Cup finale 2023 wordt betwitst tussen de landen Mexico en Panama. De Mexicanen waren vooraf al favoriet voor eindwinst, maar Panama was dat beslist niet. De finale wordt in de nacht van aanstaande zondag op maandag gespeeld in het SoFi stadion te Los Angeles. Wie wint de ‘gouden beker’ in de Gold Cup 2023? Vergelijk de pre-odds en ontdek de verschillende wedopties via Wedden op Voetbal!

Statistieken Mexico – Panama

Mexico en Panama werden beide eerste in de groepsfase van deze Gold Cup. Het Panamese elftal verloor nog geen enkele wedstrijd op dit toernooi. Mexico liet in de groepsfase drie punten liggen tegen Qatar (0-1), maar had toen al geen punten meer nodig om door te stromen naar de knock-outs van het toernooi.

In de halve finale namen de Mexicanen het op tegen Jamaica. Daar had El Tri geen kind aan. De halve finale werd met 0-3 gewonnen van de Jamaicanen. Het Panamese elftal speelde de halve finale tegen de USA. De Amerikanen wonnen het toernooi tot nu toe het vaakst, maar Panama wist hoe het de titelverdediger uit wist te schakelen. Panama won met 1-2 van de Verenigde Staten.

Jaime Lozano: “Eén stap verwijdert van eindwinst”

De Mexicanen spelen voor de negende keer een finale van de Gold Cup. Bondscoach Jaime Lozano maakt zich op de eindstrijd van het toernooi. “Wij willen graag het beste team van het toernooi zijn en deze beker mee naar huis nemen. Daar zijn we nog maar één stap van verwijderd.”

Thomas Christiansen: “Oriënteren op Mexico”

Panamees voetbalelftal deed sinds 1993 zeven keer mee aan de Gold Cup, maar veroverde nooit de trofee. In 2005 en 2013 wist Panama finalist te worden. Bondscoach Thomas Christiansen hoopt dat er dit keer nog iets meer in zit. “Het zou iets historisch zijn, iets unieks als wij de Gold Cup winnen. Het enige wat we hoeven te doen, is ons oriënteren op Mexico zodat we ons goed kunnen voorbereiden.”

Head 2 Head

Dit jaar troffen Mexico en Panama elkaar nog op 19 juni. Toen was dat in de CONCACAF Nations League. De Mexicanen wonnen dat duel met 0-1 dankzij een doelpunt van Jesus Gallardo.

Vorig jaar liepen de teams elkaar tegen het lijf in de WK kwalificatiepoule. In Panama-Stad werd het een 1-1 gelijkspel en dat leverde beide teams een punt op. In Mexico-Stad werd het 1-0 voor Mexico. De Mexicanen kwalificeerden zich dan ook voor het WK 2022 in Qatar. Panama deed daar niet aan mee.

Mexicaanse Ajacieden en Feyenoorder

In het Mexicaanse elftal spelen drie Eredivisie spelers. Ajax-spelers Edson Alvarez en Jorge Sanchez en Feyenoorder Santiago Gimenez staan met hun team in de finale van de Gold Cup. Aanvaller Gimenez was op het toernooi tot nu toe goed voor één doelpunt. Dat was in de wedstrijd tegen Haïti in de groepsfase van het toernooi. De verdedigers Alvarez en Sanchez wisten nog niet tot scoren te komen, maar zijn een belangrijke schakel binnen de kern van bondscoach Jaime Lozano.

Quoteringen Mexico – Panama

De bookmakers keren tot 6.52 keer het speelbedrag uit als Panama de finale van de Gold Cup 2023 wint. Een hoge odd voor een team dat in bloedvorm is.

Een gelijkspel binnen reguliere speeltijd kan voetbalgokkers tot 3.67 keer het speelbedrag opleveren. Er is dan nog geen winnaar van de Gold Cup aan te wijzen, maar voetbalgokkers kunnen hun buit dan al wel binnen hebben.

Gaan de Mexicanen Sanchez, Alvarez en Gimenez de Gold Cup finale winnen? Dan keren de Nederlandse bookmakers tot maximaal 1.58 keer het speelbedrag uit aan diegenen die op dit resultaat een weddenschap hebben geplaatst.

Datum en tijdstip Mexico Panama

De CONCACAF Gold Cup finale 2023 wordt gespeeld op maandag 17 juli. Mexico en Panama trappen om 01:30 uur (Nederlandse tijd) af in het SoFi Station te Los Angeles. Speel mee via Wedden op Voetbal en laat de correcte voorspellingen achter bij de Nederlandse topbookmakers.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.