Home Willem II verdedigt een mooie tweede plaats

Willem II verdedigt een mooie tweede plaats

Het was feest afgelopen weekend in Tilburg. Willem II won de Brabantse derby met 2-1 van PSV en in het klassement was het opnieuw stuivertje wisselen. PSV zakte door dat verlies verder weg in de Eredivisie, terwijl Willem II zich wederom op de tweede plaats nestelde. Het hossende publiek in het Willem II-stadion vierde alvast een mooi feestje. En terecht, want de Tilburgers zijn gewoon goed aan seizoen 2021/22 begonnen. Maar de concurrentie is dichtbij en het seizoen is nog lang. Bij elk competitieduel is het dus belangrijk om zoveel mogelijk punten te pakken. Deze zaterdag staat een uitwedstrijd bij Heracles op het programma. Kan Willem II zijn tweede plek verstevigen of beginnen de eerste barsten zichtbaar te worden? We gaan het zaterdag vanaf 20.00 uur zien!

Willem II: van degradatiekandidaat naar de trotse nummer twee

Seizoen 2020/21 was tot het eind spannend voor de aanhang van Willem II. Lang was er een serieuze kans op degradatie, maar de Tilburgers wisten net op tijd uit de gevarenzone te ontsnappen. Vechten tegen degradatie is natuurlijk niet nieuw voor Willem II. Met die veertiende plek van vorig seizoen konden ze tenminste opgelucht ademhalen. De zeventiende plaats uit 2009/10 (en daarmee veroordeeld tot de play-offs), de achttiende plaatsen uit 2010/11 en 2012/13 (goed voor degradatie) en de zestiende plaats uit 2015/16 (wederom de play-offs) zitten nog steeds vers in het geheugen. Maar in Tilburg is daar ook altijd de hoop dat de Tricolores een keer weten te verrassen. In 2019/20 leverde het verkorte Eredivisie-seizoen een vijfde plek én Europees voetbal op. Ze zouden ervoor tekenen om deze prestatie dit seizoen te evenaren.

Na zeven speelrondes is het natuurlijk veel te vroeg om al te speculeren over Europees voetbal. Toch kunnen we niet om het feit heen dat de club een lekkere seizoenstart heeft. Het 4-0 verlies van Feyenoord in de eerste speelronde van 2021/22 moeten we voor het gemak even vergeten. Want daarna heeft de ploeg weinig meer laten liggen. Er waren mooie overwinningen op Vitesse (3-0), FC Groningen (2-1) en PSV (2-1). Alleen in het duel met NEC verspilde Willem II punten. Dat was niet bepaald een verassing, aangezien NEC al jaren een lastig te nemen hindernis is voor de Tilburger. In deze doelpuntloze wedstrijd werden de punten uiteindelijk verdeeld. Nu kan de blik volledig op Heracles. Kan Willem II op Erve Asito opnieuw punten pakken?

Het is tijd voor het altijd lastige Heracles-uit

Bij Willem II zullen ze graag naar de Eredivisie-stand van dit moment kijken. Ajax staat bovenaan met 19 punten, daarachter volgen Willem II met 16 punten, Feyenoord en PSV met 15 punten en FC Utrecht met 14 punten. Nummer drie Feyenoord heeft nog een wedstrijd tegoed, dus het beeld is wel enigszins vertekend. Ook Heracles loopt een competitieduel achter. Staar je daarom niet blind op die elfde plek waar de Almeloërs momenteel terug te vinden zijn.

Voor Willem II is het sowieso zaak om zaterdag gefocust naar Almelo te vertrekken. Uitwedstrijden op Erve Asito zijn altijd lastig. Vraag dat maar aan AZ, dat twee weken geleden na een weergaloze slotfase nog met 3-2 bij Heracles verloor. Willem II heeft diezelfde ervaring. De laatste keer dat Willem II en Heracles elkaar in Almelo ontmoetten (in april van dit jaar), prijkte er na 90 minuten voetbal een 4-0 op het scorebord. Maar dat waren andere tijden. Toen had Willem II het moeilijk, en nu lijkt juist alles te lukken. We gaan ongetwijfeld een heel andere wedstrijd zien dan afgelopen april. Verwacht een spannend duel waarin het alle kanten op kan gaan.

Dit is onze voorspelling voor Heracles – Willem II

Willem II is op dreef. Al moeten we wel toegeven dat er afgelopen weekend tegen PSV een beetje geluk aan te pas kwam. De Eindhovenaren domineerden het grootste deel van de wedstrijd. Het had zomaar anders kunnen lopen als die kopbal van Marco van Ginkel wél in het doel was gegaan. Voor de aanhang van Willem II is het te hopen dat het geluk van afgelopen weekend nog niet is verdwenen. Heracles-uit is een zware dobber, iets wat meteen is af te lezen aan de odds. Een pre-match weddenschap bij bookmaker TOTO levert op het moment van schrijven de volgende odds op: Heracles 2.02, gelijkspel 3.45, Willem II 3.40.

Wij verwachten dat de clubs vooral sterk aan elkaar gewaagd gaan zijn. Heracles heeft het thuisvoordeel (wat in het geval van Heracles ook écht een groot voordeel is); Willem II is al zes competitieduels achter elkaar ongeslagen. Als we dit tegen elkaar afwegen, kunnen we niet anders dan inzetten op een gelijkspel. Wij denken dat er een 1-1 stand op het scorebord gaat verschijnen. Ben je nog niet overtuigd? Wacht dan rustig af wat de wedstrijd gaat brengen voordat je geld inzet. Vanaf dit weekend mogen Nederlandse gokkers eindelijk live wedden op voetbal. Met twee clubs die zo sterk aan elkaar gewaagd zijn, is zo’n live bet echt een uitkomst.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.