Home Weet waar de kansen liggen bij het vernieuwde Barça

Weet waar de kansen liggen bij het vernieuwde Barça

Met het vertrek van Koeman naar Barcelona zijn de ogen van veel Nederlandse voetbalfans opeens weer op Catalonië gericht. Ook de enige legale voetbalbookmaker van ons land, TOTO, zal de interesse in Barça flink zien stijgen. Als echte voetbalfan weet je natuurlijk dat het binnenhalen een nieuwe trainer niet automatisch een garantie is voor succes. Sterker nog, het wisselen van coach kan een elftal behoorlijk op zijn kop zetten. Dat geldt zeker voor de combinatie Koeman en FC Barcelona. Het lijkt er namelijk op dat zijn komst voor heel wat verandering gaat zorgen. Aan jou de taak om die veranderingen goed te analyseren zodat je weet waar je kansen liggen wanneer je gaat wedden.

De frisse wind die Ronald Koeman heet

Onder leiding van Quique Sétien behaalde FC Barcelona op 14 augustus zijn grootste Europese nederlaag ooit. Het 8-2 verlies tegen Bayern was slechts de druppel. Al voor die enorme blamage in de kwartfinale van de Champions League was het vertrouwen in Sétien sterk gezakt. Niet zo vreemd, want sinds zijn aanstelling in januari van dit jaar wist FC Barcelona geen enkele prijs binnen te slepen. En dat terwijl de club ten tijde van Sétiens aanstelling bovenaan stond in de competitie. Maar de hoofdprijs ging naar Real, en ook in de Spaanse beker werd het Barcelona van Sétien te vroeg uitgeschakeld. Het was dus hoog tijd om actie te ondernemen zodat er een frisse wind door het elftal kon waaien. Die taak is Ronald Koeman op het lijf geschreven.

Met zijn aanstelling bij FC Barcelona treedt Koeman in de voetsporen van Frank Rijkaard, Louis van Gaal en Johan Cruijff. De band tussen Nederland en Barça wordt hiermee wederom versterkt. De komst van Koeman is in ieder geval niet onopgemerkt voorbijgegaan. Er is nog geen wedstrijd gespeeld, maar de nieuwbakken trainer is nu al volop bezig om het elftal te hervormen. Voor menig die aan voetbalwedden doet is dat reden om de ontwikkelingen rondom Barcelona nauwgezet te volgen. Want kan de club de komende maanden misschien toch nog blijven bouwen op de kwaliteiten van Messi? En wordt het vertrouwde 4-3-3 systeem inderdaad ingewisseld, zoals het Catalaanse Mundo Deportivo suggereert? Eén ding is zeker: er staan grote veranderingen te wachten voor FC Barcelona. Dat heeft ongetwijfeld invloed op de wedstrijden die vanaf half september weer op het programma staan.

Koemans ‘purga’ is begonnen

La purga, oftewel de zuivering. Met deze term omschrijven de Spaanse kranten de grote veranderingen die FC Barcelona te wachten staan. Koeman was nog amper in Barcelona en het werd al bekend dat een viertal spelers mocht vertrekken. Luis Suárez, Ivan Rakitic, Samuel Umtiti en Arturo Vidal mogen de komende tijd allemaal op zoek naar een nieuwe club. Ook voor spelers als Sergio Busquets, Jordi Alba en Junior Firpo is de toekomst bij FC Barcelona onzeker. De knoop is nog niet definitief doorgehakt, maar deze mannen zitten zeker in de gevarenzone. Zij moeten in de aankomende maanden wellicht plaatsmaken voor spelers die binnen het soort ploeg passen dat Koeman voor ogen heeft.

Met name het vertrek van Suárez zal Barcelona wat financiële ruimte geven. Genoeg ruimte in ieder geval om Inter-speler Lautaro Martínez naar Catalonië te halen. José Luis Gayá (Valencia) en Eric García (Manchester City) zijn twee andere namen die hoog op het lijstje van de nieuwe coach staan. Naar verluidt zijn de onderhandeling inmiddels volop bezig. De vraag is alleen of deze spelers samen met Barcelona-icoon Messi op het veld zullen staan. De Argentijn wil weg, de fans en de club willen dat hij blijft. Zijn contract loopt bovendien nog enige tijd door. Door de honderden miljoenen die Barcelona wil hebben bij een tussentijds vertrek, is het maar afwachten of de wens van Messi op korte termijn in vervulling gaat.

Naast het getouwtrek om spelers zijn daar ook nog de geruchten over de veranderende speelwijze. Kort na zijn aanstelling is Koeman samen met assistenten Henrik Larsson en Alfred Schreuder om de tekentafel gaan zitten. Zijn successen met het Nederlands elftal hebben bij het ontwikkelen van de plannen zeker een rol gespeeld. Dat is wel te zien aan het mogelijke nieuwe speelsysteem. De Catalaanse sportkrant Mundo Deportivo bracht onlangs het nieuws dat Koemans Barcelona met een 4-2-3-1 opstelling op het veld gaat verschijnen. In die opstelling is er een hoofdrol weggelegd voor Frenkie de Jong, net zoals dat eerder ook al gebeurde bij het Nederlands elftal. De Jong verruilt zijn plek links op het middenveld daarmee voor een meer centrale positie. Een andere grote rol in de plannen is weggelegd voor Messi. Maar ja… de verhouding tussen de sterspeler en de trainer is niet al te best. De training van komende maandag maakt ongetwijfeld nog veel meer duidelijk. Dan staat Koeman namelijk voor eerst met zijn ploeg op het veld als voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

Wedden op het vernieuwde FC Barcelona

Hoe kun je een ploeg in korte tijd compleet op de schop gooien? Voor Koeman leverde deze vraag weinig problemen op, want de nieuwbakken coach is hard op weg om FC Barcelona flink te hervormen. De tijd is alleen krap. Het Spaanse competitieseizoen begint in het weekend van 12 en 13 september, al hoeft Barcelona hoogstwaarschijnlijk niet meteen aan de bak. Wanneer die eerste speeldag voor de Catalanen dan wel ingepland wordt, is even afwachten. De bond moet namelijk nog een aantal zaken op orde krijgen voordat het definitieve schema naar buiten komt. Dat betekent dat je in ieder geval een paar weken hebt om FC Barcelona goed te observeren. En dat is ook nodig als er dadelijk een heel ander elftal op het veld staat dan het elftal van Sétien.

Wedden op FC Barcelona begint dit seizoen met het volgen van het laatste transfernieuws en het observeren van Koemans speelstijl. Maar zelfs wanneer alles lijkt te lopen, is het de vraag of Barcelona meteen al goed genoeg in het ritme zit om tegenstanders als Real, Atlético en Sevilla te verslaan. Dit biedt misschien ook wel kansen met het voorspellen bij een bookmaker, want wellicht profiteert de tegenstander wel van een hervormt Barcelona wat zijn draai nog moet vinden. Hierdoor is er wat voorzichtigheid geboden in de eerste weken van de competitie. Heb je juist alle vertrouwen in de aanpak van Koeman? Dan is dit misschien wel hét moment om in te zetten op FC Barcelona als kampioen van 2020/2021.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.