Home Wedden op PSV – Ajax (zondag 23 januari)

Wedden op PSV – Ajax (zondag 23 januari)

Het leek wel of PSV er donderdag alles aan deed om Ajax een misleidend beeld voor te schotelen. De koploper uit de Eredivisie had het schijnbaar zwaar in het bekerduel tegen Telstar en even leek een stunt in de maak. Uiteindelijk herpakte de ploeg van Roger Schmidt zich, maar met het oog op die kraker van zondag maakte PSV weinig indruk. Voor Ajax was de daverende 9-0 tegen de amateurs van Excelsior Maassluis juist een mooie oefening in effectief scoren. Toch moeten de Ajacieden niet denken dat het matige spel van de PSV’ers een voorbode is voor zondag. In de kraker PSV – Ajax is het sparen van spelers verleden tijd; de clubs zullen op volle sterkte aantreden in het Philips Stadion. PSV – Ajax staat bovendien al jaren garant voor spektakel. Wie trekt dit keer aan het langste eind en hoe gaat de score uitvallen? Wij leven alvast toe naar die topper van zondag.

PSV en Ajax staan weer quitte

De Eredivisie is pas toe aan de tweede speelronde van 2022 en nu al staat er een echte kraker op het programma. Zondag 23 januari om 14.30 uur gaat het allemaal beginnen. PSV en Ajax gaan in het Philips Stadion de strijd aan om die koppositie. Met een gat van slechts één punt is die koppositie van PSV allesbehalve veilig. Als de Ajacieden zondag winnen, is het weer stuivertje wisselen in het klassement. Zo dicht liggen de ploegen dit seizoen bij elkaar.

Dicht bij elkaar of niet, de laatste twee keer dat PSV en Ajax elkaar troffen was er echt sprake van overmacht. Afgelopen augustus won PSV met 4-0 in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Slechts 2,5 maand later waren de rollen volledig omgekeerd, want in de competitie pakten de Ajacieden een overtuigende 5-0 overwinning. We kunnen wel stellen dat de clubs nu helemaal quitte staan. Hoog tijd dus om opnieuw de degens te kruisen in de aanstaande kraker PSV – Ajax.

Een kraker zonder Sangaré en Haller, maar mogelijk mét Veerman en Brobbey

In de bekerwedstrijd van deze week zagen we een PSV dat moeite had. Al leverden die 90 minuten wel degelijk een lichtpuntje op: Joey Veerman. De nieuwe aanwinst van PSV zorgde voor die beslissende goal tegen Telstar en bracht sowieso een positieve noot binnen het elftal. Roger Schmidt heeft Veerman zondag ook hard nodig, zeker omdat Ibrahim Sangaré nog in Kameroen zit voor de Afrika Cup. Ajax loopt tegen eenzelfde probleem aan. Topscorer Sébastien Haller staat voor Ivoorkust op het veld, ver weg van het Philips Stadion.

Ten Hag heeft voldoende opties om de afwezigheid van Haller op te vangen. Met Antony, Dusan Tadic en Steven Berghuis staat er al een zeer capabele voorhoede, en de teruggekeerde Brian Brobbey heeft zijn nuttig inmiddels ook bewezen. Voor Schmidt zal het wellicht lastiger zijn om een speler als Sangaré te vervangen. Toch weten we sinds donderdag dat Veerman, Gutierrez en Götze gezamenlijk goed uit de voeten kunnen op het Eindhovense middenveld. Voor PSV is het ook zaak om de defensie scherp in de gaten te houden. De ploeg krijgt dit seizoen redelijk wat doelpunten tegen, zeker in vergelijking met Ajax. De afgelopen 19 Eredivisieduels leverden voor de Eindhovenaren 24 tegendoelpunten, terwijl Ajax er slechts 4 om de oren kreeg. Een stabiele defensie is zondag echt nodig om de bezoekers van scoren af te houden.

Dit kun je verwachten van de wedstrijd PSV – Ajax

In de Eredivisie laten PSV en Ajax al weken weinig cruciale steken vallen. Het laatste Eindhovense puntenverlies dateert van 28 november, toen er een gelijkspel tegen Heerenveen op het scorebord kwam. Bij Ajax zit de teleurstelling nog wat verser in het geheugen. Op 12 december verloor de ploeg in eigen huis van AZ en sindsdien mag PSV zich koploper van de Eredivisie noemen. Maar blijft dat na komende zondag ook zo?

PSV – Ajax draait dit keer om meer dan die 3 punten alleen. De ploeg die wint, pakt/verstevigt de koppositie in de Eredivisie. En vergeet daarnaast het mentale aspect niet. Wie zondag als winnaar het veld afloopt gaat mentaal gezien met een grote voorsprong het laatste deel van het seizoen in. Bij de bookmakers is Ajax favoriet voor de eindoverwinning. Toch kunnen we ook aan de odds zien dat ons een mooi voetbalduel staat te wachten.

Bookmaker Bet365 zet voor een 1×2 weddenschap de volgende odds online: 3.50 (PSV), 3.80 (gelijkspel) en 1.95 (Ajax). Maar wij verwachten echt dat PSV alles op alles gaat zetten om die koppositie te verdedigen. Daarom zetten we in op Both Teams to Score ‘ja’ en meer dan 2.5 doelpunten. Via de Bet Builder levert dit scenario extra hoge odds op.

Gezien het enorme belang van deze wedstrijd is het trouwens slim om je pre-match bet in te ruilen voor een live weddenschap. Ga ervoor zitten zodra PSV – Ajax zondag 23 januari om 14.30 uur van start gaat en kijk hoe deze Eredivisie-kraker zich ontvouwt.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.