Home Wedden op outsiders, underdogs en angstgegners

Wedden op outsiders, underdogs en angstgegners

Iedereen die gaat wedden op voetbal droomt van blijvend succes. Soms lopen de zaken echter anders dan je wenst. Het kapitaal op je wed-account slinkt zienderogen en op een dag heb je nog maar € 0,41 om in te zetten. De oorzaak van je geldlekkage ligt misschien wel in het ontbreken van een goede strategie. Je emoties met je onderbuik laten overleggen levert meestal geen winst op de lange termijn op. Zonder een plan of een slimme aanpak raken je fondsen vroeg of laat uitgeput en zul je – met grote tegenzin – moeten bijstorten. Heb je er al eens aan gedacht om louter nog op outsiders in te zetten? Structureel inzetten op de underdog, de angstgegner of de reuzendoder heeft menig wedder al een leuk saldo opgeleverd.

Had ik maar…

De normale, recreatieve speler geeft meestal de voorkeur aan gokken op favorieten. Real Madrid, Ajax of Bayern München zullen niet verliezen, odds van 1.05 of 1.20 zeggen genoeg, toch? De praktijk leert echter dat bijna dagelijks zogenaamd veilige quota foute voorspellers blijken. Bij de gokker komt direct de gedachte op: had ik maar op de outsider gewed! Vergeleken met de hoge odds, ergert hij zichzelf bij het berekenen van zijn eigen fooi, die hij ook nog misgelopen is. Weddenschappen op underdogs van 7,0 tot 10,5 of zelfs hoger zijn dikwijls eenvoudig te vinden. De financiële aantrekking van het inzetten op een onverwacht, schier onmogelijk resultaat is groot. Daarnaast is het natuurlijk ook super gaaf omdat het je het gevoel geeft of je zelf van Real, Ajax of Bayern gewonnen hebt.

Handicapweddenschappen met outsiders

Een ander zeer goed alternatief om met succes op de buitenstaanders in te zetten zijn de handicapweddenschappen. Het sportieve verliezende team gaat het spel in met een theoretische voorsprong. Alleen in de zeldzaamste gevallen rijden de favorieten naar huis met hoge overwinningen. Vaak wordt het tempo automatisch teruggeschakeld bij een 1-0 of 2-0 voorsprong en blijft er een kleine score op het bord staan. In veel gevallen spelen de topteams de wedstrijd uit met een 2-0 overwinning, zonder serieus op zoek te gaan naar een derde doelpunt. Niet zelden sparen de coaches hun beste spelers en nemen precies op deze momenten de sterren uit het veld. De sportwedder, die in dit geval met een beginvoordeel op de underdog heeft gewed, kan erop vertrouwen dat er niets meer gebeurt en zijn inzet wint.

Angstgegners en reuzendoders opsporen

Natuurlijk zijn de handicappercentages overeenkomstig lager in de handicaps, dus wil je een grote slag slaan, dan blijft het beter om te speuren naar reuzendoders, angstgegners en teams die in een winning flow lijken te zitten. Je bestudeert historische resultaten en het programma van de favoriet. Rondom Europese wedstrijden is er vaak wel wat te halen. Welke bookmaker verwerkt die factor in het bepalen van de quotering? In het seizoen 2010/11 verloor de uiteindelijke kampioen Ajax tweemaal van FC Utrecht en tweemaal van ADO Den Haag. Ook in de jaren erop zijn deze clubs vaak een struikelblok geweest op de weg naar succes. Zo heeft elk team zijn angstgegners.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.