Home Wedden op Olympique Marseille – Feyenoord (halve finale return Conference League)

Wedden op Olympique Marseille – Feyenoord (halve finale return Conference League)

Feyenoord maakt een goede kans op de eerste Europese finale in 20 jaar. De ploeg van Arne Slot verdedigt donderdag 5 mei in Marseille een 3-2 voorsprong op Olympique Marseille. Maar Feyenoord is er nog niet. Als L’OM in de Conference League return een betere defensie neerzet en slim gebruikmaakt van de ruimte die de Rotterdammers weggeven, kan de avond toch nog op een teleurstelling uitlopen. Cyriel Dessers en consorten moeten dus bij de les blijven zodra Olympique Marseille – Feyenoord om 21.00 uur van start gaat. Het belooft een spannende voetbalavond te worden, daar in het zuiden van Frankrijk!

Olympique Marseille was een van de grote favorieten voor de finale

Sinds de start van de knock-outfase geldt Olympique Marseille als een van de grote favorieten voor de eerste Conference League-titel ooit. De ploeg van Jorge Sampaoli legde het in de Europa League af tegen Galatasaray en SS Lazio, maar de omschakeling kwam snel. In de Conference League won Olympique zijn wedstrijden tegen onder andere FC Basel en PAOK Saloniki. De bookmakers hadden L’OM samen met Leicester City en AS Roma al snel in het vizier voor de finale. Maar om in die finale te komen, moet de ploeg donderdag eerst een doelpunt achterstand goedmaken.

Zo vlekkeloos als het in de eerste duels van de knock-outfase ging, zo tegenvallend was L’OM in die eerste halve finale tegen Feyenoord. In de Kuip ontvouwde zich een verrassende spannende wedstrijd, met na 90 minuten een 3-2 eindstand op het scorebord. Voor Feyenoord is het zaak om die voorsprong donderdag met hand en tand te verdedigen. Winnen hoeft niet, maar de ploeg heeft wel een stevige defensie nodig om Marseille van zich af te houden. Want bij de return Olympique Marseille – Feyenoord  zal Jorge Sampaoli alles op alles zetten om de bookmakers in hun oorspronkelijke oordeel gelijk te geven.

L’OM beleeft een slechte generale, Feyenoord tankt vertrouwen

“Op dit niveau mag dit niet gebeuren”, zo klonk het nuchtere en toch wat teleurgestelde commentaar van Jorge Sampaoli na afloop van die heenwedstrijd in Rotterdam. De Argentijn doelde hiermee op de defensieve missers die zijn ploeg in de heenwedstrijd maakte. Het was wel duidelijk dat Olympique in de Kuip moeite had om in zijn spel te komen, waardoor het fouten ging maken. De te korte terugspeelbal van Duje Caleta-Car (die leidde tot de 3-2) is inderdaad iets dat op dit niveau niet mag gebeuren. Maar de verdediging van Marseille oogde ook op andere momenten wankel.

In aanloop naar de return Olympique Marseille – Feyenoord heeft de Franse ploeg nog meer averij opgelopen. In de competitie ging L’OM zondag hard onderuit tegen Lyon. De wedstrijd in het eigen Stade Vélodrome eindigde in 0-3. Een behoorlijk slechte generale dus met die Conference League return in het vooruitzicht. Feyenoord kende dit weekend juist weinig problemen bij Fortuna Sittard. Met een eenvoudige 3-1 winst leverde dit verplichte tussendoortje keurig de volle drie punten op.

Het is hopen op meer Rotterdams pressievoetbal

In de heenwedstrijd was Feyenoord niet per se beter dan Olympique Marseille. Sterker nog, de Fransen hadden meer balbezit (60% tegen 40%) en een net iets betere passnauwkeurigheid (86% tegen 83%). Toch liet de club zich vooral in de eerste helft verrassen door het pressievoetbal van de Rotterdammers. In de tweede helft had L’OM de wedstrijd veel beter onder controle en die lijn zetten ze in het eigen Stade Vélodrome graag voort. Maar is dat genoeg om Feyenoord uit de finale te houden?

Arne Slot heeft een ploeg onder zich die lekker draait. Vooral aanvallend is Feyenoord dit seizoen sterk. Cyriel Dessers (goed voor 2 goals in de heenwedstrijd) zal ook in de return weer gevaarlijk zijn. Olympique heeft niet de luxe om afwachtend en defensief te spelen. Jorge Sampaoli moet zijn verdediging goed op orde krijgen om zo’n zelfde scenario als vorige week te voorkomen, maar uiteindelijk moet L’OM vooral aanvallend voetbal laten zien om die ene goal achterstand weg te werken. Olympique Marseille is dit seizoen niet voor niets de nummer twee van Frankrijk. De kwaliteiten zijn aanwezig, dus Feyenoord moet minimaal 90 minuten lang scherp blijven.

Wedden op de return Olympique Marseille – Feyenoord

Feyenoord en Olympique Marseille hebben hun zinnen allebei gezet op die Conference League finale in Tirana. Het Rotterdamse legioen heeft de datum 25 mei met grote letters in de agenda staan. Al is er eerst nog een halve finale return te spelen voordat die eerste finale in 20 jaar er misschien komt.

De bookmakers voorspellen een overwinning voor Olympique in die return van donderdag. Bet365 zet de odds voor een 1×2 weddenschap op 2.10 (Olympique), 3.75 (gelijkspel) en 3.25 (Feyenoord). Deze odds zijn in lijn met die van de andere online wedkantoren. De vraag welk van beide clubs zich kwalificeert voor de volgende ronde (en dus in de Conference League finale staat!) laat een veel positiever beeld zien. Bij Marseille heeft Bet365 op het moment van schrijven een quotering staan van 2.62, bij Feyenoord is dat 1.44.

Olympique Marseille – Feyenoord kan wat ons betreft zomaar in een verlenging (en mogelijk penalty’s) worden beslist. Maar de Fransen voelen de druk in het Stade Vélodrome en dat kan ze uiteindelijk de das om doen. Wij blijven positief en voorspellen een finaleplaats voor Feyenoord. Het wordt sowieso een extreem spannende Conference League return. Hou donderdag 5 mei vanaf 21.00 uur vrij en ga (live) wedden op voetbal!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.