Home Wedden op FC Barcelona – cijfers, feiten, historie

Wedden op FC Barcelona – cijfers, feiten, historie

FC Barcelona is een van de meest succesvolle clubs in de wereld en wordt beschouwd als de trots van de regio Catalonië. De duels met het gehate, hoofdstedelijke Real Madrid zijn legendarisch hoogtepunten van het voetbaljaar. In de afgelopen jaren waren haast alleen deze twee teams die de Spaanse Primera Division wonnen. Dat andere clubs – zoals Atletico Madrid – ook weleens de titel pakken is een uitzondering. Sommige gokkers focussen zich volledig op één club. Barcelona is in dit soort gevallen een heerlijke keuze met veel mogelijkheden en wedopties.

Tal van nationale en internationale titels

Een blik op de nationale en internationale successen van de club is behoorlijk indrukwekkend. De club heeft sinds het begin verschillende records op zijn naam. Al in de jaren 1950 en 1960 was Barcelona een van de meest succesvolle clubs in Europa. Zo werden in 1958, 1960 en 1966 de Covenant Cities, voorloper van de UEFA Cup, gewonnen. De eerste Spaanse kampioenstitel was in 1929. Intussen is FC Barcelona 22 keer Spaans kampioen geworden. En met 26 bekerwinsten is Barcelona een recordhouder. Hetzelfde geldt voor de Spaanse Supercup, die elf keer al naar Barcelona is geweest. FC Barcelona heeft vier keer de vroegere European Cup 2 gewonnen. In 1992 zegevierde het team ook in de European Cup 1 (met Cruijff als coach en Koeman en matchwinner). Daarnaast was het succesvol in de Champions League. In de jaren 2006, 2009 en 2011 werd de felbegeerde trofee gewonnen.

In eigen stadion schier onverslaanbaar

FC Barcelona wordt thuisspelend op zijn sterkst beschouwd. In Camp Nou (bijna 100.000 zitplaatsen) is het team schier onoverwinnelijk. De tegenstander slaagt er maar zelden in een resultaat te boeken. Veel fans van weddenschappen maken nog steeds de fout om consequent in te zetten op de thuisoverwinning van Barcelona vanwege de grote kans op succes. Dit is echter niet echt logisch vanwege de lage kansen. Al met twee gelijke spelen per seizoen raakt de een gokker met voetbalwedden in de min. In uitwedstrijden zien dingen er een beetje anders uit. Het aantal gescoorde doelpunten is dan sowieso al veel lager. Op vreemde bodem lopen de blauw-roden toch zo nu en dan tegen een nederlaag op.

Wedmarkten voor wedstrijden in Camp Nou

Het is dus raadzaam om bij thuiswedstrijden andere wedmarkten op te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan doelpuntenweddenschappen. Thuis in Nou Camp verandert het doel van de tegenstander dikwijls in een schiettent, dus een dergelijke weddenschap kan behoorlijk lucratief zijn. Afhankelijk van welke club er op bezoek komt, kan het ook interessant zijn om een gelijkspel te voorspellen. Dit biedt zowel goede kansen als een zekere opwinding. De ervaring leert dat online bookmakers bijzonder aantrekkelijke tarieven bieden voor de absolute topwedstrijden. We hebben het dan natuurlijk over de jaarlijkse “El Clásico”. Wanneer FC Barcelona tegenover Real Madrid staat, zijn alle ogen in Spanje daarop gericht. De twee clubs staan ​​ook vaak tegenover elkaar in de nationale bekercompetitie. Over het algemeen zijn de wedstrijden erg spannend en zijn beide teams aan elkaar gewaagd in een vaak grimmige sfeer.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.