Home Wedden op EK 2023 Jong Oranje: Nederland – België

Wedden op EK 2023 Jong Oranje: Nederland – België

Voor Jong Oranje begint aanstaande woensdag het EK duel Nederland – België. Bondscoach Erwin van der Looi speelt met zijn team onder de -21 in de groepsfase tegen Portugal, thuisland Georgië, maar begint het toernooi tegen onze zuiderburen. De eerste twee landen uit de poule plaatsen zich voor de knock-outfase van dit Europees kampioenschap. Vergelijk de beste quoteringen bij de betrouwbare bookmakers en win bij Nederland – België -21 via Wedden op Voetbal!

Erwin van der Looi: “Finale halen én winnen”

Voor bondscoach Erwin van der Looi en zijn team begint woensdag 21 juni het EK in Georgië. Het is de laatste opdracht voor Van der Looi als bondscoach van Jong Oranje. De 51-jarige oefenmeester hoopt een eind te komen op het eindtoernooi. “De ambitie is om maximaal te presteren en dat is de finale te halen en dan wil je die ook winnen”, vertelt de 51-jarige oefenmeester op de site van Ons Oranje.

“Het is een bijzondere groep”

Jong Oranje begint met de wedstrijd tegen België, maar bondscoach Van der Looi weet nog niet wat zijn team te wachten staat. Wat zijn de onderlinge krachtverhoudingen en wat wordt de eindstand in de poule? Van der Looi: “Het is een bijzondere groep. Portugal, België en Nederland zijn de enige teams die ongeslagen zijn in de EK-kwalificatie. Die landen hebben ze dan in één poule gestopt. Dat betekent dat je al twee sterke tegenstanders treft en ook Georgië is een gevaarlijke ploeg, zeker met het thuispubliek erachter”, zo verwacht de bondscoach van Oranje onder -21.

Jacky Mathijssen: “Mijn spelers willen tonen dat ze hier op hun plaats zijn”

Ook voor België kan het een bijzonder EK worden. Onze zuiderburen hebben al 16 jaar geen wedstrijd meer gewonnen op een EK -21. De Belgische bondscoach Jacky Mathijssen hoopt dat daar nu een eind aan komt. “Mijn spelers willen tonen dat ze hier op hun plaats zijn. Minimum twee landen in onze groep zien zichzelf als EK-favoriet. Het zit niet in ons om zoals hen hetzelfde te beweren, daar zouden we onszelf niet mee helpen. Maar diep vanbinnen voelen wij ons ook één van de favorieten”, zegt de bondscoach van de jonge Rode Duivels.

“Ik zeg altijd dat we niet te snel moeten gaan”

Net als Jong Oranje zijn ook de Belgen in de aanloop naar dit EK ongeslagen gebleven. Bondscoach Mathijssen laat zich niet verleiden tot uitspraken over de mogelijkheid om het toernooi te winnen en bekijkt het van wedstrijd tot wedstrijd en geeft dat ook door aan zijn spelers. “Ik zeg altijd dat we niet te snel moeten gaan en nu al zeggen dat we het toernooi willen winnen. Stap voor stap. Eén match winnen, twee matchen winnen. En dan vanaf de kwartfinale zien we wel verder. Maar ik ben omgeven door jongens die zeggen: ‘Nee coach, wij gaan all in.’ En dat stemt me gerust”, besluit bondscoach Mathijssen.

Statistieken

Jong Oranje speelde haar laatste duel, voordat het naar Georgië afreisde, gespeeld tegen Japan. De uitzwaaiwedstrijd werd een 0-0 gelijkspel tegen de Japanners. Jeremie Frimpong, die na zijn niet-selectie voor het grote Oranje bedankte voor dit EK, wist ook niet tot scoren te komen.

De jong Rode Duivels wisten in de aanloop van het Europees kampioenschap voetbal voor elftallen onder de 21 wél te zegevieren. De Belgen versloegen Israël met een 2-0 zege. De oefenwedstrijd kostte bondscoach Mathijssen geen geblesseerde spelers en de keuzeheer kan woensdag tegen Nederland dus over een geheel fitte selectie beschikken.

Head to Head

De Nederlandse en Belgische voetbaltalenten hebben in de meest recente voetbaljaren vijf keer tegen elkaar gespeeld. De laatste ontmoeting dateert van 29 september 2022. Jong Oranje won dit vriendschappelijke duel met 1-2.

Dit was de tweede zege uit de laatste vijf onderlinge ontmoetingen tussen de buurlanden. Op het EK in 1999 won Jong Oranje met 0-2 van de Belgen. Jong België won in 2018 een oefenduel in 2018 van Oranje met 1-0. De overige twee onderlinge duels (EK 1999 en EK 2007) eindigde in een gelijkspel. Beide keren was de eindstand 2-2.

Huidige vorm Nederland

Nederland heeft een lange ongeslagen reeks opgebouwd. Sinds het EK in 2021 heeft Jong Oranje niet meer verloren. In de halve finale van dat Europees kampioenschap werd toen met 1-2 verloren van Duitsland. Na dit duel met de Duitsers werden er vijftien interlands afgewerkt door de talenten van bondscoach Van der Looi. Tien daarvan werden gewonnen en de overige duels eindigden in een puntendeling.

Huidige vorm België

Ook de Belgen hebben een sterke reeks achter de rug. Hun laatste nederlaag was tegen Jong Oranje. Daarna werden er nog vier duels gespeeld door onze zuiderburen. Twee daarvan eindigden gelijk en twee leverden winst op. De laatste twee wedstrijden eindigde in een 3-2 zege op Japan en een 2-0 overwinning op het jonge Israëlische voetbalteam.

Prognose

Wedden op Voetbal doet zelf ook graag een voorspelling op voetbalwedstrijden. Het is een indicatie die voetbalgokkers kunnen meenemen in hun eigen overwegingen. Voor dit duel tegen Jong Oranje en Jong België zetten we in op een 1-1 gelijkspel tussen beide landeteams. Daarmee verdrievoudigen we onze inleg, maar maakt Jong Oranje wellicht geen mooi begin aan het Europees voetbaltoernooi.

Quoteringen Nederland – België

De maximale quoteringen voor de eerste poulewedstrijd van het EK van Jong Oranje staan op 3,50 keer het ingezette speelbedrag en wordt uitgekeerd als de talenten van België winnen.

Bij een gelijkspel staan er iets lagere pre-odds genoteerd, maar bij Betcity scoor je nog altijd tot 3,40 keer de inlegwaarde als de Belgen en Nederlanders het EK -21 beginnen met een puntendeling.

Wint Jong Oranje van België? Dan begint bondscoach Van der Looi met zijn team het EK goed en  betalen de online bookmakers tot maximaal 2,05 keer het speelbedrag uit dat door voetbalgokkers is ingelegd.

De eerste groepswedstrijd op het EK -21 in Georgië tussen Nederland en België wordt op woensdag 21 juni om 18:00 uur gespeeld. In de stad Tbilisi zal het Mikheil Meskhi Stadium het decor vormen voor deze openingswedstrijd voor Jong Oranje. Gaan de talenten van Nederland op de Europees kampioenschap meedoen om de prijzen? Vergelijk, zet in en speel mee met Nederland – België via Wedde op Voetbal!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.