Home Wedden op de zondagse Klassieker Ajax – Feyenoord

Wedden op de zondagse Klassieker Ajax – Feyenoord

De Klassieker. Zelf als je weinig sympathie hebt voor Ajax of Feyenoord, staat deze wedstrijd ergens bovenaan je lijstje met favorieten. Iedereen die maar een beetje voetbalbloed in zich draagt, wil zien hoe 020 en 010 elkaar het leven zuur maken. In de geschiedenis hebben we al heel wat bloedstollende Klassiekers gezien. En dit weekend wordt er misschien wel een nieuwe topwedstrijd aan dat rijtje toegevoegd. Ajax en Feyenoord treffen elkaar zondag 20 maart om 14.30 uur in de ArenA. Voor de Amsterdammers is dit de eerste wedstrijd na die teleurstellende uitschakeling in de Champions League. Zijn ze mentaal gezien op tijd hersteld? Feyenoord is dit seizoen juist lekker op dreef. Sinds Arne Slot aan het roer staat, is er een knop omgegaan en zien we weer een ploeg waarbij dingen lukken. Maar de Klassieker is een wedstrijd op zich. Bereid je dus goed voor als je zondag gaat wedden op Ajax – Feyenoord.

Winst in de Klassieker kan het humeur in Amsterdam flink verbeteren

De gezichten stonden op onweer toen Ajax afgelopen dinsdag het veld van de ArenA afliep. Na een 2-2 gelijkspel bij Benfica wachtte in eigen huis de afronding. Het onverwachte gebeurde. Benfica wist het Amsterdamse spel te ontregelen en daardoor waren de kansen aan beide kanten schaars. In de 77e minuut viel dan toch het enige doelpunt van de wedstrijd. Benfica-spits Darwin Núñez was Onana te slim af en de hoop op een sterk Champions League-seizoen kwam ten einde.

De Champions League-duels tegen Benfica zijn tekenend voor hoe het de laatste tijd met Ajax gaat. De ploeg van Erik ten Hag begon ijzersterk aan het seizoen, maar inmiddels worstelen de Amsterdammers zich met grote moeite door hun wedstrijden heen. In de competitieduels tegen Cambuur en RKC wist de ploeg niet te overtuigen. GA Eagles zorgde zelfs voor een enorme stunt met 2-1 van de Eredivisie-koploper te winnen. Het is wel duidelijk dat Ajax momenteel kwetsbaar is. Winst in de Klassieker zal het humeur in Amsterdam flink verbeteren. Maar ja… zit die overwinning op Feyenoord er wel in?

Na Europees succes hoopt Feyenoord op succes in de ArenA

Feyenoord sloot het vorige competitieseizoen af op een vijfde plaats. Dat is behoorlijk teleurstellend voor een club die bij de traditionele top drie van Nederland hoort. Dit seizoen draait alles bij de Rotterdammers een stuk beter. Arne Slot heeft aanvallend voetbal geïntroduceerd bij zijn nieuwe werkgever en dat werpt zijn vruchten af. Met een ticket op zak voor de kwartfinale van de Conference League, kan Feyenoord nu vol vertrouwen vooruitkijken naar die Klassieker tegen Ajax. Want ook in de Eredivisie valt er nog veel te winnen.

Arne Slot heeft zijn ploeg in 26 speelrondes naar de derde plek van de competitie geleid. Het gat met Ajax en PSV is inmiddels opgelopen naar acht en zes punten, en daarmee is die landstitel wel erg ver weg. Toch kan Feyenoord het gat met de koploper zondag flink laten slinken als het de Klassieker wint. Bij verlies lijkt die derde plek in de competitie nog het hoogst haalbare. Naast al het eergevoel waar de ArenA mee gevuld gaat zijn, staan er dus ook drie kostbare punten op het spel.

Voor Feyenoord is het vooral zaak om voort te borduren op dat Europese succes van afgelopen week. Want ondanks dat Slot zijn ploeg goed op orde heeft, hebben de Rotterdammers maar één van de laatste drie competitieduels gewonnen. AZ was met 2-1 te sterk en FC Groningen kwam weg met een 1-1 gelijkspel. Bovendien is eerste keeper Justin Bijlow voor deze Klassieker (en de rest van het seizoen) uitgeschakeld met een zware blessure. Ook Orkun Kökcü zal wegens een schorsing ontbreken. Kortom, die twijfelachtige vorm van Ajax biedt voor Feyenoord nog geen garantie op winst.

Met 17 jaar zonder verlies in de ArenA is Ajax de grote favoriet

Elke keer dat Feyenoord voor de Klassieker afreist naar het Ajax-stadion, spookt die datum van 28 augustus 2005 door de hoofden van de supporters. Dit was namelijk de laatste keer dat de Trots van Zuid op Amsterdams grondgebied wist te winnen. Na 17 jaar met veel verloren Klassiekers en hier en daar een gelijkspel, vinden de Rotterdammers het wel weer tijd voor een overwinning in de ArenA.

Ajax beleeft niet zijn beste periode, dus bij Feyenoord ruiken ze zeker bloed. Maar ze zijn ook realistisch. Zo zegt Cyriel Dessers in gesprek met het Algemeen Dagblad het volgende over Ajax’ laatste voetbalduels: “Dat betekent in mijn ogen dat ze daar niet in absolute topvorm verkeren. Wij zullen wel zelf top moeten zijn om er iets tegenover te kunnen zetten.’’ En inderdaad, zelfs een Ajax dat de absolute topvorm mist, is in de ArenA nog steeds lastig te verslaan. Feyenoord moet zondag echt aan de bak om die felbegeerde drie punten binnen te halen.

Voor de bookmakers is het gebrek aan die absolute topvorm geen reden om Ajax als underdog te beschouwen. Bookmaker BetCity zet op moment van schrijven de volgende odds neer voor een 1×2 weddenschap: 1.46 (Ajax), 5.10 (gelijkspel) en 6.50 (Feyenoord). Die 17 jaar zonder overwinning in Amsterdam is hier zeker aan af te lezen! Bovendien is Ajax zijn eer te na om die aartsrivaal in de ArenA te laten winnen. De Klassieker is een wedstrijd die de Ajacieden niet willen verliezen waardoor ze vaak toch iets extra’s kunnen. Heb jij zin om te wedden op voetbal? Geef dan je voorspelling door en zorg dat je op tijd klaarzit voor de enige echte Nederlandse Klassieker.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.