Home Wedden op AS Monaco – PSV (Champions League kwalificaties)

Wedden op AS Monaco – PSV (Champions League kwalificaties)

PSV heeft de eerste prijs van het seizoen al binnen. Maar veel tijd om van die spectaculaire 5-3 zege in de Johan Cruijff Schaal te genieten, is er niet. Minder dan 72 uur nadat de Eindhovenaren hun feestje konden vieren, staat er alweer een andere belangrijke wedstrijd op het programma: AS Monaco – PSV in de derde kwalificatieronde van de Champions League. De PSV’ers hopen dinsdag in die uitwedstrijd in Stade Louis II op een goede uitgangspositie voor de return in Eindhoven. Het einddoel? Voor het eerst sinds 4 jaar meevoetballen op het hoogste Europese voetbalpodium.

PSV wil zich weer laten zien in het Europese miljardenbal

Vorig seizoen liet PSV in Europa een stevig staaltje afzakken zien. De club begon hoopvol door drie Champions League kwalificatierondes te overleven. Uiteindelijk bleek Benfica in de play-offs een te groot struikelblok. Het felbegeerde ticket voor de groepsfase van de Champions League ging verloren, maar PSV mocht zich wel melden voor de groepswedstrijden van de Europa League. Toch lukte het ook daar niet om indruk te maken. De derde plek achter AS Monaco en Real Sociedad bracht PSV niet verder dan de tussenronde voor de UEFA Conference League.

Na een gewonnen tussenronde en achtste finaleronde strandde PSV uiteindelijk in de kwartfinale van de Conference League, waar Leicester City te sterk was. Dat moet in 2022/23 anders! PSV wil weer meespelen in het miljardenbal, iets wat in 2018/19 voor het laatst lukte. De heenwedstrijd AS Monaco – PSV moet alvast een goede basis opleveren. Gelukkig heeft de ploeg van Ruud van Nistelrooij vertrouwen kunnen tanken uit die 5-3 winst in de Johan Cruijff Schaal.

Van Nistelrooij ziet huiswerk richting AS Monaco – PSV

PSV heeft een pittige generale achter de rug in aanloop naar dat belangrijke duel met AS Monaco. In een paar dagen tijd rollen de Eindhovenaren van de Johan Cruijff Schaal door naar die belangrijke ontmoeting in de derde kwalificatieronde van de Champions League. Voorafgaand waren er binnen PSV wat zorgen om dit moordende schema, maar de eerste horde is alvast succesvol verlopen. Nu nog zien of AS Monaco – PSV binnen 72 uur een tweede overwinning oplevert.

Met een 5-3 winst (door doelpunten van Cody Gakpo, Xavi Simons en drie van Guus Til) heeft PSV dit weekend wel laten zien dat het scoringsvermogen goed zit. Maar na afloop van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal durfde debuterend trainer Ruud van Nistelrooij ook kritisch te zijn. Vooral de drie tegendoelpunten en het met vlagen slordige spel van PSV levert de ploeg het nodige huiswerk op. Dinsdag 2 augustus is er geen ruimte voor fouten. AS Monaco is de zwaarste tegenstander die PSV in de derde voorronde van de Champions League kon treffen, dus met slordig spel en drie tegendoelpunten komen de Eindhovenaren er niet.

PSV verloor nog nooit een officiële wedstrijd bij AS Monaco

De wedstrijd AS Monaco – PSV stond vorig seizoen ook al op het programma. Toen kwamen de twee elkaar tegen in de groepsfase van de Europa League. Het resultaat? 0-0 in Monaco en een 1-2 verlies voor PSV in het eigen Philips Stadion. Andere officiële ontmoetingen dateren van langer geleden. In de seizoenen 2003/04 en 2004/05 troffen AS Monaco en PSV en elkaar voor een tweeluik in de Champions League. Het leverde PSV één verloren wedstrijd, één gelijkspel en twee overwinningen op. Saillant detail: PSV verloor nog nooit een uitwedstrijd bij AS Monaco.

De statistieken zijn enigszins hoopgevend, maar AS Monaco is toch echt een lastige tegenstander. De nummer drie van het vorige competitieseizoen begon in 2021/22 wat moeizaam aan de Ligue 1. De komst van trainer Philippe Clement bracht de verandering waar de club op hoopte en sindsdien loopt het allemaal weer stukken beter bij AS Monaco. De ploeg is fysiek sterk en over het algemeen zeer goed georganiseerd. AS Monaco hoopt vooral te profiteren van effectief counterspel zodat het PSV kan overklassen. Want ook de Monegasken willen dat ticket voor de Champions League heel graag in handen krijgen.

Een prima voorbereiding voor PSV, een matige voor AS Monaco

Er staat veel op het spel in die derde kwalificatieronde van de Champions League. Vorig seizoen grepen zowel AS Monaco als PSV naast een plek in de groepsfase van het miljardenbal. Aan Philippe Clement en Ruud van Nistelrooij de taak om dit keer wél dat felbegeerde ticket binnen te slepen.

PSV heeft met die 5-3 winst in de Johan Cruijff Schaal een fijne generale achter de rug. Die zege op Ajax volgt op een 5-0 winst tegen FC Eindhoven en een 2-1 winst tegen Real Betis. Voor AS Monaco is de voorbereiding richting deze derde kwalificatieronde een stuk minder succesvol. In de afgelopen anderhalve week verloor AS Monaco zijn oefenwedstrijden van Porto (het werd 2-1) en Southampton (met 3-1). Van de zeven vriendschappelijke duels die de Monegasken in aanloop naar het nieuwe seizoen speelden, werden er sowieso maar twee gewonnen. Een kleine kanttekening: AS Monaco trof in zijn voorbereidende periode alleen maar sterke tegenstanders.

Wedden op AS Monaco – PSV van dinsdag 2 augustus

Dinsdag 2 augustus om 20.00 uur vindt in het Stade Louis II de aftrap plaats van de wedstrijd AS Monaco – PSV. Beide clubs willen met een goed resultaat de return in, die op dinsdag 9 augustus in Eindhoven wordt gespeeld. Bij de bookmakers is AS Monaco favoriet voor dit eerste deel van de Europese tweeluik. De odds liggen rond de 2.05 voor winst van Monaco, tegen 3.55 voor een gelijkspel of voor winst van PSV. Er valt dus winst te behalen als je gaat wedden op voetbal! Wij voorspellen een 1-1 gelijkspel voor de wedstrijd AS Monaco – PSV. Daarna moet de return van volgende week de beslissing brengen. Wint PSV, dan wachten half augustus de play-offs. Pas als die hobbel óók genomen is, mag de ploeg zich gaan voorbereiden op de groepsfase van de Champions League.

Heb je trouwens zin in meer Europees voetbal? Komende donderdag 4 augustus spelen FC Twente en AZ hun uitwedstrijd in de derde kwalificatieronde van de Conference League. Een week later staan de returns gepland.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.