Home Voorspel de winnaar van de Champions League 2020/21

Voorspel de winnaar van de Champions League 2020/21

Woensdag verloor Manchester United de Europa League-finale op strafschoppen van Villarreal. Toch hoeft de stad Manchester het seizoen niet meteen zonder een grote Europese prijs af te sluiten. Zaterdag 29 mei om 21.00 uur staat namelijk die andere club uit Manchester in de grote finale van de Champions League. Manchester City treft hier landgenoot Chelsea. Hoewel de finale een Engels feestje is, zit jij als echte voetballiefhebber er natuurlijk klaar voor. Ook de bookmakers maken zich alvast op voor een mooi avondje voetbal. De weddenschappen staan inmiddels online, dus laat je voorspelling achter en pak die overwinning mee.

Een Engels onderonsje in de finale van de Champions League

Het is niet de eerste keer dat twee clubs uit hetzelfde land de finale van de Champions League spelen. Sterker nog, in het voorjaar van 2019 zagen we nog een eindstrijd die verdacht veel leek op een duel uit de Engelse Premier League. Liverpool en Tottenham Hotspur streden toen om de cup met de grote oren. Het werd uiteindelijk 2-0 en Liverpool ging er met de titel vandoor.

In de finale van 2020/21 zien we geen Liverpool en geen Tottenham Hotspur op het veld. En misschien nog verrassender: recordkampioen Real Madrid krijgt ook geen kans om voor een nieuwe CL-titel te gaan. De Madrilenen schopten het ver, maar in de halve eindstrijd was het toernooi voorbij. Een sterk Chelsea wist de Koninklijke uit te schakelen, en hiermee mag de club zich opmaken voor de eerste Champions League-finale in negen jaar tijd. Daar moeten ze zien te slagen tegen de kampioen van de Premier League. Manchester City heeft een goed seizoen achter de rug, al vinden de spelers en supporters dat er na dat gewonnen landskampioenschap best een prijs bij kan komen. Die wens is ook heel begrijpelijk. Want ondanks dat Manchester City de laatste jaren aan de top van het Europese voetbal staat, lukte het de club nooit om de titel in de Champions League binnen te halen. Zaterdag 29 mei is de kans om daar verandering in te brengen. Maar Chelsea geeft zich uiteraard niet zomaar gewonnen.

Dit is het oordeel van de bookmakers

Manchester City werd dit seizoen met overmacht kampioen in de Premier League. Chelsea eindigde uiteindelijk nipt vierde en wist voor volgend seizoen nog net een plekje in de Champions League veilig te stellen. Deze feiten ondersteunen de bookmakers in hun idee dat Man City de grote winnaar van 2020/21 gaat zijn. Bij een voorspelling dat Manchester City na 90 minuten voetbal als CL-winnaar uit de bus komt, is je inzet een quotering van ongeveer 1.90 waard. De quotering van Chelsea schommelt rond de 4.40.

Dat Manchester City favoriet is in deze finale, is wel duidelijk. Met spelers als Sergio Agüero, Kevin De Bruyne, Raheem Sterling en Gabriel Jesus heeft Pep Guardiola ook een enorm sterk elftal op het veld staan. Toch moet je je niet volledig blindstaren op de favorietenrol die de bookmakers City hebben toebedeeld. Chelsea heeft namelijk de kwaliteiten in huis om er in ieder geval een gelijkspel van te maken. Als dat gebeurt, wordt de finale (net als de twee andere CL-finales van Chelsea) beslist op penalty’s. En dan kan het alle kanten op. Bij inzetten op een gelijkspel profiteer je van een quotering die rond de 3.40 ligt. Het is dus interessant om de kansen van Chelsea eens extra onder de loep te nemen als je dit weekend gaat wedden op voetbal.

Waarom je Chelsea niet moet onderschatten

Het wordt tijd voor een grote internationale prijs voor het in eigen land dominante Manchester City. De enige Europese trofee die de club ooit won, was de Europacup II. Maar voor deze overwinning moeten we ver terug in de tijd, helemaal naar seizoen 1969/70. Chelsea heeft veel meer ervaring met het spelen van grote finales. De club speelde in 2007/08 de CL-finale tegen Manchester United, en in 2011/12 tegen Bayern München. In beide finales verloor Chelsea overigens de penaltyreeks die de finale moest beslissen.

Het Chelsea van tien à vijftien jaar geleden is natuurlijk een heel ander Chelsea dan dat van nu. Daarom leveren de laatste onderlinge duels tussen Chelsea en Manchester City misschien wel de meest waardevolle informatie op. Het jaar 2021 heeft ons tot nu toe drie wedstrijden tussen de twee Champions League-finalisten opgeleverd. Het Premier League-duel van januari bracht een 3-1 overwinning voor Manchester City op het scorebord. Begin mei nam Chelsea revanche door met 2-1 de overwinning te pakken. Ook de halve finale in de FA Cup leverde een klein feestje op bij Chelsea. De ploeg van Thomas Tuchel versloeg Man City met 1-0, waarna de weg naar de finale open lag.

Manchester City heeft misschien de betere selectie en het meeste scoringsvermogen, maar Chelsea is een club die je in deze finale niet moet onderschatten. Bereid je dus goed voor als je gaat wedden op de Champions League-finale van 2020/21. Wil je niets van de wedstrijd missen? De aftrap van de finale tussen Manchester City en Chelsea vindt op zaterdag om 21.00 uur in het Estádio do Dragão te Porto plaats.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.