Home Voetbalwedden in een week vol Europees voetbal

Voetbalwedden in een week vol Europees voetbal

De eerste ronde van de Champions en Europa League leverde voor de Nederlandse clubs wisselende resultaten op. Ajax leed met een eigen doelpunt een zeer ongelukkige nederlaag tegen Liverpool, en dat in een wedstrijd die zeker kansen bood. Feyenoord en PSV stelden beide teleur. Toch hielden de Rotterdammers nog wel een punt over aan de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb. Voor AZ ging het Europese toernooi beter van start. De gehavende ploeg van Arne Slot wist te stunten met een mooie 0-1 overwinning bij Napoli. Nu de eerste kaarten zijn geschud is het tijd voor het vervolg. AZ hoopt die sterke start door te zetten, terwijl Ajax, Feyenoord en PSV echt iets willen goedmaken. Kortom, het wordt weer een boeiende week vol met Europees voetbal.

Er staat veel op het spel voor Ajax deze week in de Champions League

Ajax heeft het met tegenstanders als Liverpool en Atalanta zeker niet makkelijk in groep D. Maar niemand had verwacht dat een eigen doelpunt de club in die belangrijke openingswedstrijd de das om zou doen. Dat moet deze week beter! De recordzege bij VVV geeft in ieder geval vertrouwen. Een 13-0 overwinning bij Atalanta Bergamo hoef je niet te verwachten, maar dat doelpuntenfestijn van afgelopen zaterdag geeft zeker vertrouwen. Dat moet ook wel. Ajax heeft na die eerste verloren wedstrijd dringend punten nodig om een serieuze kans te houden op overwintering in de Champions League. Verlies in het Stadio Atleti Azzurri d’Italia brengt de Amsterdammers op een bijna onoverkomelijke achterstand van zes punten op Atalanta. En aangezien er een grote kans is dat ook Liverpool de tweede wedstrijd uit de reeks wint, móet Ajax deze week aan de bak om de aansluiting te houden met de rest.

Wedden op Atalanta – Ajax in Champions League

Voor de tweede groepswedstrijd reist Ajax af naar Bergamo, waar dinsdag vanaf 21.00 uur de wedstrijd tegen Atalanta wordt gespeeld. De nummer zes van de Serie A is absoluut geen eenvoudige tegenstander. Sterker nog, de bookmakers geloven dat dit Champions League-duel een overwinning gaat opleveren voor de Italianen. Ben jij van plan om te gaan wedden op voetbal met het duel Atalanta – Ajax in de Champions League? De quoteringen zijn interessant ingedeeld voor dit Europese duel. Met een quotering van rond de 1.75 voor Atalanta en 3.70 voor Ajax is het verschil tussen de twee clubs duidelijk. Toch liggen er kansen voor de Amsterdammers. We kunnen zomaar een wedstrijd zien met veel doelpunten, waarbij een 2-2 of 2-3 eindstand reëel is.

Kunnen Feyenoord en PSV donderdag winnen in de Europa League?

Van de Champions League op dinsdag en woensdag schakelen we donderdag over op de Europa League. Voor Feyenoord en PSV biedt deze dag kans om het puntenverlies uit de eerste ronde goed te maken. Beide clubs zijn door de bookmakers aangewezen als favoriet voor de overwinning. Maar ja, de Rotterdammers hadden die favorietenrol ook stevig in handen toen ze dit weekend het veld betraden voor de wedstrijd tegen RKC. Die wedstrijd bracht ze met een 2-2 gelijkspel niet waar ze op gehoopt hadden. In het duel met Wolfsberger (donderdag vanaf 18.55 uur) moet het beter gaan. Feyenoord heeft op papier in ieder geval de sterkere ploeg. Nu nog zien of de ploeg van Advocaat een aantal kansen weet te verzilveren. Gelukkig is er met een gelijke stand ook nog niet zoveel aan de hand voor Feyenoord. Alle vier de ploegen in groep K hebben een gelijkspel achter hun naam staan, dus de druk is een stuk minder groot dan bij Ajax. En als Feyenoord in eigen huis doet wat het moet doen, zit die overwinning er gewoon in. Met een 2-1 of misschien zelfs 3-1 op het scorebord mogen Advocaat en zijn mannen heel tevreden zijn.

Feyenoord is donderdag uit op revanche. Dat is voor PSV niet anders. De Eindhovenaren verloren hun eerste wedstrijd in de Europa League en staan daardoor laatste in groep E. De bookmakers verwachten dat daar deze week verandering in gaat komen. PSV is favoriet in deze uitwedstrijd bij Omonia Nicosia, al kunnen de huidige problemen met de selectie roet in het eten gooien. De recente corona-uitbraak binnen de club maakt het namelijk lastig om een sterk en stabiel elftal op het veld te krijgen. In de wedstrijd tegen Vitesse van afgelopen weekend ontbraken basisspelers Cody Gakpo, Pablo Rosario en Denzel Dumfries. Hoogstwaarschijnlijk moet Roger Schmidt ook in het Europa League-duel met Omonia een aantal spelers missen. Dus wil je wedden op PSV, zet dan niet al te lang van tevoren je geld in. Je hebt dit keer namelijk extra informatie nodig over het elftal dat uiteindelijk op het veld komt te staan.

AZ gaat voor zijn tweede overwinning in de Europa League

Vorige week donderdag boekte AZ nog een mooie en verrassende zege in de Europa League. Na 90 minuten voetbal stond er bij de uitwedstrijd tegen Napoli een 0-1 eindstand op het scorebord. Een ware stunt voor AZ, zeker omdat de ploeg kampte met meerdere zieken. De fysieke gesteldheid van de selectie is niet bepaald verbeterd. De Alkmaarders mogen dus blij zijn dat ze deze week tegen Rijeka spelen en niet tegen die andere groepsgenoot, Real Sociedad. Ondanks de vele problemen binnen de club heeft AZ de kwaliteit om de Kroaten te verslaan. Je hoeft geen grootse overwinning te verwachten, maar een 1-0 moet er in eigen huis zeker kunnen komen. Zorg in ieder geval dat je op tijd je voorspelling doorgeeft aan de bookmaker. De Europa League-wedstrijd tussen AZ en Rijeka start donderdag om 21.00 uur.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.