Home Unibet is bijna terug in Nederland

Unibet is bijna terug in Nederland

Bookmaker Unibet wordt behoorlijk gemist. Voor de nieuwe wetgeving in oktober 2021 inging, wisten veel Nederlandse voetbalgokkers de weg naar de Zweedse gokgigant te vinden. Het was voor velen dan ook een grote teleurstelling toen bleek dat Unibet tijdelijk op het wachtbankje plaats moest nemen. Voor iedereen die het Unibet sportsbook de afgelopen maanden heeft gemist, is er nu goed nieuws. Woensdag maakte de Kindred Group, het moederbedrijf van bookmaker Unibet, zelf bekend dat de Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA) eindelijk de benodigde vergunningen heeft afgegeven. In het persbericht dat het gokbedrijf naar buiten bracht, staat nog meer goed nieuws. Want unibet.nl gaat ergens in de komende dagen al live.

Met Unibet komt er opeens grote concurrentie naar Nederland

Unibet hoort al jaren bij de grote namen van de online gokwereld. Ook in ons eigen kikkerlandje wonen heel wat fans van deze populaire bookmaker. Zodra unibet.nl eenmaal live is, zullen bookmakers als TOTO, BetCity, Bet365 en Holland Casino zeker de gevolgen merken van de komst van hun concurrent. Al hebben zij wel één voordeel ten opzichte van Unibet. Het sportsbook van deze online bookmakers is al een tijdje live waardoor spelers de tijd hebben gehad om te wennen. Unibet moest daarentegen eerst een afkoelingsperiode uitzitten voordat de Nederlandse Kansspelautoriteit groen licht wilde geven. Die periode op het wachtbankje had de Zweedse aanbieder overigens wel aan zichzelf te danken.

Hierdoor was Unibet tijdelijk uit het Nederlandse goklandschap verdwenen

De KSA zette zijn eisen helder uiteen zodra de ambitieuze gokbedrijven zich konden melden voor een Nederlandse kansspellicentie. Alleen bookmakers die zich voorbeeldig hadden gedragen, kregen de kans om meteen per 1 oktober 2021 live te gaan. Unibet hoorde duidelijk niet bij die groep met voorbeeldige bookmakers.

Bookmaker Unibet richtte zich in het verleden te vaak actief op de Nederlandse spelen, onder andere met een Nederlandstalige klantenservice en de optie om te betalen via iDEAL. En dat terwijl zo’n actieve werving in de periode voor de regulering van de kansspelmarkt ten strengste verboden was. Het leverde Unibet niet alleen een hoge boete op, maar ook een heuse afkoelingsperiode. Na acht maanden waarin de online gokmarkt volop draait, mag de populaire bookmaker dan toch terugkeren.

Nog maar een paar dagen wachten…

De straftijd zit erop en Unibet heeft de licentie van de KSA binnen. Dat betekent dat de bookmaker zich kan focussen op de volgende stap: de livegang van unibet.nl. De exacte lanceringsdatum is nog niet bekend, maar in de afgelopen maanden is er alvast hard gewerkt om alles klaar te zetten voor het moment dat die Nederlandse licentie eindelijk binnen was. Dat Unibet niet stil heeft gezeten voor zijn Nederlandse klanten, blijkt wel uit de aankondiging in het persbericht van woensdag 8 juni: “Kindred’s vlaggenschip Unibet zal in de komende dagen de website unibet.nl lanceren”. De tijd van wachten is dus echt voorbij.

Wil je dat oude vertrouwde Unibet-gevoel meteen terugkrijgen zodra het kan, breng dan nu alvast een bezoek aan unibet.nl. De sportweddenschappen zijn op woensdag 8 juni nog nergens te bekennen, maar je kunt wel je e-mailadres achterlaten. Op het moment dat de livegang een feit is, brengt Unibet je snel op de hoogte.

De populaire bookmaker verbindt zich aan topclubs Ajax en AZ

Unibet is niet voor niets uitgegroeid tot één van de populairste bookmakers in Europa. Het grote wedaanbod, de overzichtelijke website, de prima odds en de goede bonussen worden door veel spelers genoemd als redenen om voor Unibet te kiezen. Nu de bookmaker na acht maanden afwezigheid terugkeert, is er de hoop dat de oude clan het sportsbook snel weer in de armen sluit. En natuurlijk zijn er ook genoeg nieuwe voetbalwedders voor wie Unibet een interessante optie is.

Om de naamsbekendheid te vergroten (als dat al mogelijk is bij zo’n grote speler op de markt) én om de band met Nederland nog verder te versterken, heeft Unibet deals gesloten met een tweetal topclubs uit de Nederlandse Eredivisie. Het gaat hier om Ajax en AZ. Hoe de overeenkomsten er precies uitzien en welke rol Unibet en de voetbalclubs in elkaars leven gaan spelen, blijft vooralsnog onduidelijk. Het lijkt in ieder geval niet om hoofdsponsoring te gaan.

Unibet gaat zich focussen op verantwoord wedden

Nog heel even wachten en je kunt bij Unibet gaan wedden op voetbal, tennis, basketbal, Formule 1 en meer. Het aanbod is nog net zo groot als vóór de afkoelingsperiode. Maar toch hebben die paar maanden afwezigheid van de Nederlandse gokmarkt iets nieuws opgeleverd. Unibet wil de nadruk ironisch genoeg gaan leggen op verantwoord gokken. Een mooi streven natuurlijk, maar de KSA zal de Zweedse gokgigant ongetwijfeld extra streng in de gaten houden. Bij de Kansspelautoriteit zijn ze de hoge boetes en opgelegde afkoelingsperiode echt nog niet vergeten…

toggle off
Gokreclame uitschakelen.