Home Toptalent Paolos Abraham komt naar FC Groningen

Toptalent Paolos Abraham komt naar FC Groningen

FC Groningen heeft op de allerlaatste dag van de transferperiode nog een mooie deal gesloten. De Zweed Paolos Abraham gaat de ploeg namelijk in de komende jaren versterken. De 18-jarige Abraham wordt in zijn leeftijdscategorie gezien als één van de grootste voetbaltalenten van Europa. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus durft zelfs de vergelijking te maken met Luis Suárez. Of Abraham zo’n zelfde soort topcarrière te wachten staat, is natuurlijk de vraag. Hij heeft sowieso nog veel leren voordat hij alles uit zijn talent kan halen. Maar feit is wel dat veel clubs op de jonge Zweed zaten te azen. FC Groningen heeft uiteindelijk de eer om hem voorlopig aan de selectie toe te voegen. Het eerste half jaar komt Abraham op huurbasis vanuit AIK Solna. In de zomer gaat dan de verplichte optie tot koop in en op dat moment ligt hij tot medio 2026 vast. Met de komst van dit jonge toptalent kan FC Groningen definitief uitgroeien een sterke subtopper in de Eredivisie.

Een veelzijdige aanvaller komt naar Groningen

Mark-Jan Fledderus had deze week alleen maar mooie woorden voor de nieuwste aanwinst van FC Groningen. “Het is een jongen met heel veel dynamiek, veelzijdig, wendbaar en een goede snelheid en iemand die op alle posities voorin kan spelen”, aldus een lyrische Fledderus in een gesprek met ESPN. Het grote vertrouwen blijkt ook wel uit het enorme bedrag dat de club voor de komst van Paolos Abraham gaat betalen. Volgens Zweedse media legt FC Groningen deze zomer meer dan twee miljoen euro op tafel om de deal rond te krijgen. Dat is meteen een van de grootste transfers die de Groningers ooit hebben gedaan. 

In Groningen was er zeker geen overtuiging dat de deal met Paolos Abraham rond zou komen. Sterker nog, Fledderus had eigenlijk het idee dat een deal met het jonge toptalent niet haalbaar zou zijn. Er waren immers meerdere clubs die Abraham maar al te graag naar hun toe zagen komen. Toch bleken de gesprekken met middenvelder Daleho Irandust ook de opening naar een deal met Paolos Abraham. Inmiddels heeft de jonge Zweed zijn medische keuring gehad en FC Groningen en AIK zijn definitief akkoord over een deal. Hiermee hebben de Groningers de zo gewenste versterking in de aanval gekregen. Het is nu afwachten wat dat met de ploeg gaat doen.

FC Groningen kijkt naar de lange termijn

De kans dat Paolos Abraham dit seizoen al het verschil kan maken, is klein. Hij moet nog de nodige stappen zetten om uit te groeien tot die topspeler die hij kan zijn. De jonge Zweed heeft tijd nodig om sterker en sneller te worden én om zijn beste positie te vinden. Hij heeft de kwaliteiten om zowel op de punt als vanaf de flanken te spelen. Het moet nog blijken op welke aanvalspositie hij zich het best kan ontwikkelen. Dat is ook de reden dat de Groningers Paolos Abraham meteen voor vijf jaar willen vastleggen. FC Groningen mikt hiermee op de lange termijn en dat kan zomaar een slimme zet zijn.

Bij deze transfer is de vergelijking met Luis Suárez natuurlijk snel gemaakt. Ook hij kwam op jonge leeftijd naar FC Groningen, waar hij al wat flarden van zijn enorme talent liet zien. Uiteindelijk wist Suárez tien keer te scoren in de 29 competitieduels die hij voor FC Groningen speelde. Waar Suárez Groningen al na één seizoen verruilde voor Amsterdam, is het de bedoeling dat Paolos Abraham veel langer blijft. Met een contract tot medio 2026 en alle ruimte om zich te ontwikkelen, moet FC Groningen een stevige thuisbasis worden voor de Zweed. En wie weet waar de samenwerking tussen de club en de jonge aanvaller nog toe gaat leiden.

Krijgt Abraham zijn eerste speelminuten tegen Feyenoord?

FC Groningen is niet de enige club die interesse had in Paolos Abraham. Feyenoord mengde zich op het laatste moment ook in de strijd, maar de Rotterdammers zagen een mooie deal aan zich voorbijgaan. Voor Dick Advocaat is dat misschien extra motivatie voor aanstaande zondag. Feyenoord gaat dan op bezoek in de Euroborg, waar ze het vanaf 14.30 uur opnemen tegen FC Groningen.

Groningen verdedigt zondag een keurige zesde plek in de competitie. Winst op Feyenoord brengt de ploeg nog dichter bij de absolute top van het Nederlandse voetbal. Maar bij Groningen loopt het de laatste tijd niet altijd lekker. Zo verloor de club onverwacht van Heracles, en ook Vitesse bleek iets te sterk. Het duel met FC Twente leverde een gelijkspel op. Feyenoord kan juist hoop putten uit de knappe 3-1 zege op PSV. Al was die overwinning wel heel hard nodig om de reeks verliezen te doorbreken. Kortom, we gaan zondag twee ploegen zien die de afgelopen speelrondes punten hebben laten liggen. Feyenoord is favoriet, maar het FC Groningen van Danny Buijs is zeker niet kansloos. Het is sowieso te hopen dat Paolos Abraham zijn eerste speelminuten krijgt. Heel Nederland kan dan zien waarom FC Groningen zo hard heeft gestreden om dit jonge toptalent binnen te halen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.