Home Succesvol wedden op de Premier League

Succesvol wedden op de Premier League

Het is bekend dat in de hoogste Engelse competitie veel wordt aangevallen. Dit zorgt voor aantrekkelijke wedstrijden met relatief veel doelpunten. In tegenstelling tot de Italiaanse competitie wordt hier niet veel getemporiseerd en met de kont in de goal gehangen. In Engeland probeert men over het algemeen met zo weinig mogelijk balcontacten voor het doel van de tegenstander te komen. De Premier League wordt beschouwd als de rijkste competitie ter wereld. Daarom zijn er ook een groot aantal buitenlandse topsterren actief. Onder de rijkste clubs ter wereld bevinden zich zeven Britse clubs. Voeg daar de opgewonden fans aan toe die hun team altijd naar voren schreeuwen. Het is niet verwonderlijk dat de Premier League ook erg populair is bij fans van sportweddenschappen.

De geschiedenis van de Premier League

In de jaren 1980 raakte het Britse clubvoetbal in een diepe crisis. Verantwoordelijk hiervoor waren onder andere de beruchte hooligans, die de competitie in diskrediet brachten. Negatief hoogtepunt waren zeker de rellen bij de Europa Cup finale van de tussen Liverpool en Juventus. Nadat Liverpool-fans een blok met Italiaanse fans bestormden, was er een massale paniek met 39 doden en meer dan 400 gewonden. Als gevolg hiervan zijn alle Engelse clubs uitgesloten van deelname aan Europese competities. Het resultaat was dat veel spelers overstapten naar clubs in Italië of Spanje en de Britse clubs worstelden met financiële problemen. Er was ook kritiek op de staat van vele stadions. In 1992 betekende de oprichting van de Premier League een nieuw begin.

Herrijzenis van het Britse voetbal

In korte tijd nam het aantal bezoekers toe met meer dan 60 procent. Voor buitenlandse topsterren was de competitie opnieuw aantrekkelijk. In 1992 waren er slechts 11 buitenlandse spelers actief in de Premier League, tegenwoordig komt ongeveer de helft van alle voetballers uit het buitenland. In 2005 behoorde geen enkele Brit tot het 16-koppige team van Arsenal London. Tot op heden waren in totaal 45 teams in de Premier League actief. Slechts zeven clubs zijn nog nooit gedegradeerd. Met 13 kampioenschappen is Manchester United duidelijk recordkampioen. Op gepaste afstand gevolgd door Chelsea en Arsenal met drie en Manchester City met twee titels. Merkwaardig genoeg is in de loop der jaren geen enkele Engelse coach erin geslaagd om een ​​kampioen te worden. De meeste kampioenschappen won de Schot Sir Alex Ferguson met Manchester United.

Wedden op favorieten brengt topkansen

De Premier League is een van de meest populaire voetbalcompetities bij Nederlandse sportgokkers. Het aanbod voor Premier League-weddenschappen bij de bookmakers is overeenkomstig groot. Dit zorgt onder meer voor hoge odds. Afhankelijk van de bookmaker is de uitbetalingssleutel voor de Premier League-weddenschappen 96 procent. Zelfs voor favorietenoverwinningen worden nog steeds quota van 1,2 en hoger aangeboden. Voor uitwedstrijden beginnen de weddenschappen meestal op 1.6. Dit is gelijk al aantrekkelijk wanneer je wilt wedden op voetbal. Als teams van gelijke sterkte elkaar ontmoeten, kan een weddenschap van 2.0 worden verwacht voor alle drie de uitkomsten. In zijn kampioenschapsjaar 2012/2013 had Manchester United 16 van de 19 thuiswedstrijden gewonnen. De lokale rivalen Manchester City haalden in 2017/2018 hetzelfde aantal van 16 thuis overwinningen. Tips over favorieten kunnen echt de moeite waard zijn als u gokt op de Premier League.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.