Home Spanning in de Poule des Doods

Spanning in de Poule des Doods

De groepsfase van het EK is vooral een fase waarin de grote voetballanden ‘er even in kunnen komen’. De kans is wel heel klein dat bijvoorbeeld Engeland, Spanje, Italië en zelfs Nederland niet bij de eerste twee van hun groep eindigen. Maar zij hebben dan ook geluk met hun groepsgenoten. In de Poule des Doods is dat een ander verhaal. Met Frankrijk, Duitsland en Portugal in groep F staan hier drie grote landen tegenover elkaar. De beste nummers drie kwalificeren zich natuurlijk ook gewoon voor de achtste finales, waardoor er van een spectaculaire uitschakeling hoogstwaarschijnlijk geen sprake is. Toch is het boeiend om te zien wat de Poule des Doods ons tijdens dit EK brengt. Want de winnaar van die loodzware groep F schaart zich meteen bij de grote favorieten voor EK-winst.

Regerend kampioen Portugal begint met winst

Dinsdag 15 juni mocht de Poule des Doods van start. Eindelijk konden Hongarije, Portugal, Frankrijk en Duitsland hun krachten meten! Er lijkt weinig twijfel te bestaan over de ploeg die de laatste plaats gaat bezetten. Hongarije is de absolute underdog en het land heeft het gewoon slecht getroffen met deze Poule des Doods. Ondanks die underdogpositie deed de ploeg het dinsdag in eigen huis zeker niet slecht tegen Portugal. De regerend Europees kampioen had lange tijd moeite om Hongarije op achterstand te krijgen. De eerste helft bleef doelpuntloos, en ook in de tweede helft lukte het maar niet om de kansen te verzilveren. Portugal leek af te stevenen op puntenverlies, net als in de groepsfase van het EK 2016.

In 2016 hielden Hongarije en Portugal elkaar in de poulefase in evenwicht met een zeer doelpuntrijk duel. Na 90 minuten voetbal stond er toen een 3-3 op het scorebord. Ook tijdens de editie van 2021 vielen er uiteindelijk doelpunten. In de 84e minuut opende Raphaël Guerreiro de score, waarna het verzet van Hongarije was gebroken. Daarna was het aan Cristiano Ronaldo om het af te maken. Met een penalty verzorgde hij de 0-2, en in de blessuretijd leidde hij Portugal naar een 0-3. Een ruime overwinning, al kunnen we niet om het feit heen dat de Portugezen het lastig hadden. In 2016 was een derde plaats in de poule overigens geen belemmering om kampioen te worden. Een wat moeizaam begin hoeft voor Ronaldo en co dus geen probleem te zijn.

Een boeiend schouwspel bij Frankrijk – Duitsland

Vooraf werd de wedstrijd Frankrijk – Duitsland door velen gezien als hét hoogtepunt van de eerste wedstrijdenreeks in de groepsfase. Een spannende wedstrijd was het zeker, ook al lukte het de dominante ploeg van Didier Deschamps niet om een geldig doelpunt te maken. Natuurlijk, er stond aan het eind van de wedstrijd een Franse zege op het scorebord. Maar het enige doelpunt dat niet werd afgekeurd, kwam van de voeten van een Duitser. Mats Hummels maakte in de 20e minuut een eigen doelpunt, nadat Les Bleus die Mannschaft overigens wel in een onmogelijk positie hadden geduwd. Dat de Fransen zelfs ook kunnen scoren, hebben we dinsdag twee keer kunnen zien. Kylian Mbappé en Karim Benzema kregen beiden de bal in het doel, maar een buitenspelpositie was twee keer de spelbreker.

Ondanks het gebrek aan geldige Franse doelpunten wist de ploeg vrijwel de volledige match te domineren. De wedstrijd Frankrijk – Duitsland was dan ook een domper voor Joachim Löw en zijn mannen. Hoewel het vooraf duidelijk was dat regerend wereldkampioen Frankrijk een harde dobber ging worden, was daar toch de hoop op een overwinning. Nu die Mannschaft zonder punten uit de eerste wedstrijd is gekomen, moeten ze zich gaan richten op het duel met Portugal. Want zaterdag is er een nieuwe kans in de Poule des Doods.

Zaterdag treft het grote Frankrijk underdog Hongarije

Een regerend Europees kampioen en een regerend wereldkampioen in één poule, mooier kan het niet. Zaterdag gaan we zien hoe de strijd in de enige echte Poule des Doods zich verder ontvouwt. Om 15.00 uur ontvangt Hongarije het gretige Frankrijk. Hoewel Hongarije de Portugezen nog verrassend lang op 0-0 konden houden, zal dat bij Les Bleus een stuk lastiger worden. Griezmann, Benzema, Mbappé, Pogba, Kanté, Rabiot en alle anderen lieten tegen Duitsland zien dat er met de vorm niets mis is. Misschien is die vorm zelfs goed genoeg voor een plekje de finale. Een overwinning op Hongarije moet er sowieso in zitten.

Als Frankrijk vroeg in de eerste helft weet te scoren, kan het nog een waar doelpuntenfestijn worden. Eén ding is zeker: de Franse spitsen gaan hun positie in het spel nóg beter in de gaten houden. Afgekeurde goals mogen niet opnieuw een grote rol spelen in de wedstrijd. Wil je inzetten op Hongarije – Frankrijk? Spit de lijst met voetbalweddenschappen dan eens rustig door. Frankrijk is veruit favoriet, waardoor een halftime/fulltime weddenschap of een handicapweddenschap zomaar een slimme keuze kan zijn.

Wat gaan we zaterdag nog meer zien in de Poule des Doods?

Als Hongarije en Frankrijk zaterdag klaar zijn, is het tijd voor hét voetbalduel van de dag. Om 18.00 uur beginnen Portugal en Duitsland namelijk aan hun tweede wedstrijd in de Poule des Doods. De Duitsers staan onder druk nu ze het eerste EK-duel hebben verloren. Maar ook Portugal moet aan de bak. Met titelkandidaat Frankrijk als laatste tegenstander is het zaak om in de wedstrijd van zaterdag punten te pakken. Een zege op Duitsland brengt de mannen van Fernando Santos vrijwel zeker naar de achtste finale.

Zaterdag vanaf 18.00 uur staat ons een spannende wedstrijd in de Poule des Doods te wachten. Hoewel Portugal officieel de thuisspelende ploeg is, ligt het thuisvoordeel bij de Duitsers. Het stadion van Bayern München is namelijk opnieuw het toneel van een EK-wedstrijd voor die Mannschaft. Mede dankzij dit thuisvoordeel is Duitsland bij de bookmakers licht favoriet. Al kan Portugal zomaar de overwinning claimen als Ronaldo zijn twaalfde doelpunt ooit op een EK maakt.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.