Home Serie A: een zenuwslopend gevecht om CL-plaatsing

Serie A: een zenuwslopend gevecht om CL-plaatsing

De titelstrijd in Italië is nog niet definitief beslist, maar iedereen weet wie kampioen wordt. Met 11 punten voorsprong op de concurrentie kan die landstitel Internazionale bijna niet meer ontgaan. Maar vergeet Inter en zijn 19e landskampioenschap. Achter die koppositie in de Serie A is namelijk een veel spannender gevecht gaande. De strijd om CL-tickets is nu echt losgebarsten en niets is hierin zeker. Het grote Juventus of AC Milan kan het Champions League-voetbal volgend seizoen zomaar mislopen. Vier clubs zitten elkaar qua puntenaantal op de hielen, terwijl er na aftrek van dat CL-ticket voor Inter nog maar drie plaatsen over zijn. Dit weekend kan zomaar cruciaal zijn in die zenuwslopende strijd die zich momenteel op de Italiaanse voetbalvelden afspeelt.

Het wordt een zenuwslopende ontknoping van de Serie A

De voorsprong van Inter Milan is ruim, zeer ruim zelfs. Het moet wel heel gek lopen als de ploeg van Antonio Conte zijn scudetto-jacht niet met succes afrondt. Voor de overige voetbalclubs blijft er weinig anders over dan zich te focussen op de Champions League-plaatsen. Met vijf speelrondes te gaan is het nog erg onzeker welke Italiaanse clubs zich volgend seizoen mogen melden bij de koningsklasse van het Europese voetbal. Naast Inter maken Atalanta, Napoli, Juventus en AC Milan de meeste kans op die felbegeerde tickets. Al mogen we Lazio Roma ook niet helemaal uitvlakken.

Atalanta staat na 33 speelrondes op een keurige tweede plek. De 68 punten die achter de naam van deze Bergamose club staan, zijn alleen allerminst comfortabel. Atalanta wordt op de voet gevolgd door Napoli, Juventus en AC Milan, die allemaal 66 punten bij elkaar hebben gevoetbald. Het meest reële scenario is dat de drie overige CL-tickets worden verdeeld onder deze vier clubs. Maar in Rome denken ze daar anders over. Lazio is met 61 punten nog niet helemaal uitgeschakeld voor de Champions League, vooral omdat de Romeinen nog een inhaalduel met Torino tegoed hebben. Naast de vier Champions League-plekken zijn er via de Serie A natuurlijk ook een paar tickets voor de Europa League te winnen. Toch zullen grootmachten als Juventus en AC Milan niet tevreden zijn als ze volgend seizoen in dat toernooi terechtkomen. Gaat het ze lukken om die top 4-plek te bemachtigen of vallen ze buiten de boot? Dat is de vraag waar het op dit moment om draait in de Italiaanse Serie A.

Wordt AC Milan of Juventus de grote verliezer van Italië?

Lange tijd was AC Milan dit seizoen een serieuze kanshebber op de landstitel. De club ging zelfs als koploper de winterstop in. Dat was een mooi uitgangspunt voor de rest van het seizoen. Maar na een paar keer onnodig puntenverlies staat de ploeg inmiddels vijfde en is dat landskampioenschap sowieso uit beeld. Met zo’n goed eerste deel van het Serie A-seizoen zou het wel heel pijnlijk zijn als AC Milan de Champions League misloopt. Ook voor Juventus zou het een harde klap zijn als de Europa League het hoogst haalbare blijkt. Na 9 landstitels op rij moesten de spelers en supporters dit seizoen al de nodige teleurstellingen verwerken. Als Juventus dan ook nog buiten die belangrijke top 4 gaat eindigen, blijft er van 2020/21 weinig positiefs over.

Met drie clubs op 66 punten en Atalanta en Lazio die op 68 en 61 punten staan, kan er in de Serie A werkelijk van alles gebeuren. Voor alle betrokken clubs is het dus zaak om zo snel mogelijk afstand te nemen van de concurrentie. Dit weekend kan daarbij cruciaal zijn. Het is dus hoog tijd om je in deze strijd om de Champions League-tickets te gaan mengen, en wel met een mooie voetbalweddenschap!

Het is zaak om dit weekend een overwinning te boeken

In de Italiaanse Serie A zijn er vijf speelrondes te gaan. Lazio Roma vormt hierop de enige uitzondering uit de top van de competitie. Op 18 mei volgt een inhaalwedstrijd tegen Torino, waarna alles pas echt gelijk is getrokken. Nu een vijftal clubs vlak voor het eind van de competitie zo dicht bij elkaar staan, kan elke wedstrijd het verschil gaan maken. Wie dit weekend verliest, moet maar zien dat het die drie punten weer ergens goed kan maken. Kortom, winnen is essentieel. Met het oog op de tegenstanders van dit weekend is het extra belangrijk dat de topclubs hun drie punten meepakken. Zowel AC Milan als Lazio, Napoli, Atalanta en Juventus zijn veruit de favoriet in de aankomende duels.

Zaterdag om 20.45 uur ontvangt AC Milan de nummer 18 van de competitie, Benevento. Voor deze club is een gelijkspel de afgelopen maanden het hoogst haalbare geweest. Als AC Milan doet wat het moet doen, moet het zaterdag gemakkelijk kunnen winnen. Voor Napoli is de tegenstander op papier al niet veel lastiger. Zondag om 15.00 speelt de club in eigen huis tegen Cagliari, dat de 17e plek van de ranglijst bezet. Toch is Cagliari de laatste weken goed op dreef. Met drie overwinningen op rij is de ploeg zich langzaam uit de gevarenzone aan het werken. Cagliari heeft iets om voor te vechten, want het wil degradatie voorkomen. Napoli moet dus oppassen zondag.

Lazio en Juventus wacht ook een tegenstander buiten de top 10. Zondag om 12.30 uur treft Lazio het Genoa van Davide Ballardini, dat momenteel 13e staat. Genoa presteert wisselvallig en laat vooral heel veel punten liggen. De tegenstander van Juventus is minstens zo wisselvallig. De nummer 11 van de competitie, Udinese, wisselt verloren duels af met mooie overwinningen. Die zeges boekt de club met name op de lager geplaatste ploegen. Als Juventus het spel snel weet te domineren, moet het zondag vanaf 18.00 uur bij Udinese gewoon de winst pakken. Tegen de tijd dat Juventus het veld opgaat, weten de Turijners al of ze Atalanta voorbij kunnen streven. Zondag om 15.00 uur speelt Atalanta een wedstrijd in het stadion van de huidige nummer 8, Sassuolo. Deze ploeg heeft de laatste vier wedstrijden gewonnen, dus er dreigt gevaar voor Atalanta. Houdt de ploeg stand of gaat die tweede positie verloren? Het wordt een mooi Serie A-weekend, die je met een weddenschap nóg wat spannender maakt.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.