Home Schmidt creëert een PSV-selectie met ambitie

Schmidt creëert een PSV-selectie met ambitie

Het was deze week een bewogen week voor PSV. Op de slotdag van de transferperiode haalden de Eindhovenaren nog drie nieuwe spelers naar hun stad. Adrian Fein, Marco van Ginkel en Mario Götze gaan de club per direct versterken. Tenminste, zodra ze fit genoeg zijn om wedstrijden te spelen. Vooral de komst van de 28-jarige middenvelder Götze is opvallend. Met hem haalt PSV de enige echte matchwinnaar van de finale van het WK 2014 in huis. Sterker nog: Götze was degene die in de verlenging het beslissende doelpunt maakte, waarmee hij Duitsland de wereldtitel bezorgde. Na een aantal moeizame jaren is de middenvelder nu klaar om zich te revancheren. Wat dat betreft kunnen PSV en Götze dit seizoen veel voor elkaar betekenen.

Een spetterend einde van een drukke, laatste transferdag

De drukke slotdag van de zomerse transfermarkt begon voor PSV met het afronden van de deals rond Fein en Van Ginkel. Beide spelers komen op huurbasis naar Eindhoven. Bayern-middenvelder Adrian Fein speelt in ieder geval de rest van het seizoen bij PSV. Na deze periode is er een optie tot koop voor als de samenwerking in Eindhoven bevalt. Dat is goed nieuws, aangezien de 21-jarige talentvolle Duitser de kwaliteit heeft om op meerdere posities te spelen. Middenveld of centraal achterin: trainer Roger Schmidt kan met Fein meerdere kanten op. Gelukkig maar, want PSV liet onlangs nog meerdere spelers op huurbasis vertrekken. Wat extra opties binnen het team zijn dus welkom.

Waar Fein zijn plek nog moet vinden bij PSV, is het Philips Stadion voor Van Ginkel bekend terrein. De Chelsea-speler werd in de afgelopen jaren al meerdere keren aan PSV verhuurd. Nu komt de middenvelder voor de vierde keer naar Eindhoven, waar hij voorlopig eerst moet herstellen van een blessure. Ondanks dat Van Ginkel momenteel niet inzetbaar is, is het vertrouwen in hem groot. In de seizoenen 2015/2016, 2016/2017 en 2017/2018 is hij simpelweg van grote waarde geweest voor PSV en de hoop is dat de middenvelder in Eindhoven opnieuw tot bloei komt.

Met Fein en Van Ginkel haalde PSV vlak voor de deadline nog even de zesde en zevende versterking van het seizoen binnen. Maar inmiddels gaat de meeste aandacht uit naar de achtste speler die aan de pers is gepresenteerd. Want op het allerlaatste moment, slechts vijf uur voordat de transferperiode definitief werd gesloten, doken opeens de eerste foto’s van Mario Götze op. Voor de fans is dit een onverwachte maar vooral mooie verrassing. Met Götze voegt PSV namelijk een zeer belangrijke speler aan de selectie toe.

Van het ene op het andere moment is daar Mario Götze

In een paar dagen tijd kan er veel gebeuren. Dinsdagmiddag had niemand buiten de staf van PSV enig idee dat de komst van wereldkampioen Mario Götze een serieuze optie was. Uit eerdere gesprekken met Götze was het Roger Schmidt wel duidelijk geworden dat de aanvallende middenvelder van Borussia Dortmund hard toe was aan een nieuwe omgeving, waar hij het plezier in voetballen weer terug kon vinden. Toch was PSV zeker niet zijn eerste keuze. Vanuit onder andere Hertha BSC en West Ham United lagen er serieuze aanbiedingen, en Götze wilde al dit soort opties goed onderzoeken. Maar het werd geen Hertha BSC en ook West Ham United mocht zich niet verheugen op de komst van de 28-jarige middenvelder. Schmidt wist Götze te overtuigen om naar Eindhoven te komen. De visie van de PSV-trainer (die bekendstaat om zijn vernieuwende en vooral menselijk aanpak) én het pressievoetbal dat hij met zijn ploeg speelt, gaf daarbij de doorslag.

Het traject van het eerste contact en de definitieve deal duurde in totaal twee maanden. In de ochtend van dinsdag 6 oktober werd dan eindelijk een mondeling akkoord bereikt, waarna Götze in zijn auto richting Eindhoven stapte. Dinsdagavond rond 7 uur verschenen op social media, tot grote opwinding van de fans, de eerste foto’s van Mario Götze die in zijn Mercedes aankwam bij het Philips Stadion. Na de medische keuring kon PSV de transfer op de late avond nog voltooien. Om half 12 was alles rond en sindsdien mag de middenvelder zich officieel een PSV’er noemen. In de perspresentatie van donderdag bleek al dat Götze na een aantal moeizame jaren nog steeds grote ambities heeft. Hij wil prijzen winnen met de club, maar hij moet wel eventjes wachten voordat hij bij kan dragen aan de overwinningen van PSV. Want hoewel een Götze in topvorm absoluut een enorme aanwinst is voor de club, is die goede vorm momenteel niet aanwezig. Er zijn nog wat trainingsuren nodig voordat de middenvelder sterk genoeg is om het elftal te ondersteunen tijdens de wedstrijden. Toch mogen we de WK-held van 2014 over een aantal weken zeker op het veld verwachten. En dan is het afwachten wat er gaat gebeuren.

PSV staat met tien punten uit vier wedstrijden keurig in de top van de Eredivisie. Wat dat betreft heeft het vernieuwde elftal meteen een mooie uitgangspositie. Ook in de Europa League, dat voor PSV op 22 oktober begint, mag de ploeg hopen op wat succes. Met de versterking van het team ziet het seizoen er op papier alvast veelbelovend uit. Dit is meteen een goede reden om PSV extra in de gaten te houden wanneer je gaat wedden op voetbal!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.