Home Sadio Mané is dicht bij een transfer naar Bayern

Sadio Mané is dicht bij een transfer naar Bayern

De zomerstop is hét moment waarop er flink wordt geschoven met spelers. Sinds de transfermarkt open is, zijn de clubs hard aan het onderhandelen. Arsenal heeft zijn selectie versterkt met aanvallend middenvelder Fábio Vieira, Paul Pogba keert hoogstwaarschijnlijk terug naar Juventus en Feyenoord hoopt op de transfervrije Bas Dost. Ook Sadio Mané lijkt deze zomer op weg naar een nieuwe werkgever. De vleugelaanvaller heeft bij Liverpool nog een contract tot medio 2023, maar de kans is klein dat hij volgend seizoen op Anfield te vinden is. Bayern München voegt Mané heel graag toe aan zijn selectie, en na twee eerdere afwijzingen ligt daar eindelijk het bod dat Liverpool wil hebben: 50 miljoen euro.

Met de transfer van Mané ziet Liverpool een waardevolle speler vertrekken

Sadio Mané tekende in 2016 een contact bij Liverpool en de Senegalees is sindsdien een vaste waarde bij de club. Afgelopen seizoen stond hij bij 31 van de 38 Premier League-wedstrijden op het veld. Met veertien doelpunten en drie assists leverde Mané een grote bijdrage aan de tweede plek voor Liverpool, dat de landstitel op slechts één punt van Man City verloor. Op het Europese voetbaltoneel was de vleugelaanvaller minstens zo waardevol. Liverpool schopte het tot in de finale, waar Real Madrid uiteindelijk met 1-0 te sterk was. In de route naar die finale scoorde Sadio Mané vijf keer. Bij beide halve finales was het nog raak.

In het sterke seizoen 2021/22 heeft Liverpool veel aan Sadio Mané gehad. Maar alles wijst erop dat The Reds het na de zomer zonder één van zijn sterkhouders moeten doen. In eerste instantie was Liverpool niet volledig bereid om aan een transfer mee te werken, maar de komst van Benfica-spits Darwin Nuñez heeft voor Mané de weg naar de uitgang vrijgemaakt. Nu zijn vervanger is gecontracteerd, kan de transfer van Sadio Mané rondkomen.

Bayern is bereid om de hoofdprijs te betalen

Er is nog niets officieel getekend tussen Liverpool en Bayern München. Toch lijkt het een kwestie van tijd voordat de transfer van Sadio Mané een feit is. Bayern München deed de afgelopen weken al verwoede pogingen om de Senegalees binnen te halen, maar het bod was tot twee keer toe te laag. Volgens diverse Engelse media zou die Rekordmeister in eerste instantie 24,5 miljoen hebben geboden. Na een overduidelijke afwijzing van Engelse zijde verhoogde Bayern het transferbedrag naar 27,5 miljoen, dat inclusief bonussen kon oplopen tot 35 miljoen. Ook dat bod werd door Liverpool snel naar de prullenbak verwezen.

Inmiddels weten we dat het menens is bij Bayern München. De 32-voudig landskampioen is gezwicht voor de financiële eisen van The Reds en er ligt nu een bod op tafel die overeenkomt met de vraagprijs van 50 miljoen euro. Er staat dus niets meer in de weg om de transfer van Sadio Mané met handtekeningen te bezegelen.

Het is wachten op een officieel akkoord van Liverpool

Liverpool betaalde in 2016 ongeveer 41 miljoen euro aan Southampton. De Britten zijn vastberaden om winst te maken met het vertrek van Sadio Mané. Dat lijkt ze te lukken nu Bayern München zich als een echt serieuze koper heeft gemeld.

Ergens in de komende dagen gaan Liverpool en Bayern München naar verluidt om tafel zitten om de details te bespreken en de transfer definitief te beklinken. Sadio Mané heeft inmiddels al toegezegd voor een overstap naar de Bundesliga-kampioen. Er ligt een formeel akkoord voor een 3-jarig contract. Nu is Liverpool aan de beurt om officieel groen licht te geven zodat Mané zich na de zomerstop kan aansluiten bij de selectie van Bayern München.

Waarom transfers zo belangrijk zijn voor het wedden op voetbal

Qua weddenschappen is het wat stil in de voetbalwereld. De Europese competities hebben hun zomerstop en de spelers genieten na een zwaar seizoen van een welverdiende vakantie. Het is verleidelijk om zelf ook rustig achterover te leunen en je pas weer aan het begin van het seizoen in het voetbal te verdiepen. Maar dan loop je veel informatie mis die cruciaal is voor het wedden op voetbal. De transfers waar in de zomerstop zo hard aan wordt gewerkt, hebben grote invloed op het aankomende voetbalseizoen. Lukt het niet om de selectie op alle posities goed rond te krijgen, dan kan zelfs een topclub als Liverpool of Bayern München in de problemen komen.

In de transferperiode gebeurt er achter de schermen bij de voetbalclubs enorm veel. Ze bereiden zich voor op het nieuwe seizoen en ook jij moet je in deze weken goed voorbereiden op wat komen gaat. Is Nuñez een sterk genoeg vervanger om in de voetsporen van Sadio Mané te treden? En hoe zit het met de voorhoede van Bayern München? Sadio Mané is een waardevolle toevoeging, maar Robert Lewandowski wil graag bij de Beierse club vertrekken. Wie het nieuwe gokseizoen sterk wil beginnen, moet op de hoogte zijn van de belangrijkste transfers voordat het wedden op voetbal weer verder gaat.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.