Home PSV en Vitesse spelen de Conference League tussenronde

PSV en Vitesse spelen de Conference League tussenronde

Feyenoord en AZ hebben nog een kleine maand rust voordat het voetbal in de Conference League verdergaat. PSV en Vitesse hebben die luxe niet. Zij spelen deze week namelijk de enige echte Europa Conference League tussenronde. PSV ontvangt donderdag (aftrap 18.45 uur) het Israëlische Maccabi Tel Aviv. Voor Vitesse staat er op hetzelfde moment een bezoek aan Rapid Wien op het programma. Het lot van het aantal Nederlandse ploegen in Europa ligt volledig in handen van PSV en Vitesse. Krijgen we vier Nederlandse clubs in de achtste finales of blijft het aantal steken op twee? De returns van volgende week bepalen definitief de winnaars, maar een goed begin…

Er zijn acht plekken te vullen via de Conference League tussenronde

Met de komst van de Europese Conference League heeft de UEFA ook de tussenronde geïntroduceerd. De groepsfase is afgerond en de achtste finales laten nog even op zich wachten. Toch is het de groep van zestien deelnemers bij lange na niet compleet. Pas de helft van de achtste finalisten zijn zeker van hun plek. Onder hen zijn Feyenoord en AZ, maar ook AS Roma, Stade Rennes en FC Basel mogen zich melden voor de volgende fase in de Conference League. Om de andere helft van de plekken wordt deze en volgende week hard gestreden in de tussenronde. Donderdag 17 februari is de dag van de heenwedstrijden, donderdag 24 februari is het tijd voor de returns.

In de Conference League tussenronde zijn de knock-outs eigenlijk al begonnen. Het is een kwestie van één tegenstander en twee wedstrijden. Wie gaan er door en plaatsen zich definitief voor de achtste finales? PSV en Vitesse mogen beide niet ontevreden zijn over hun tegenstander. Rapid Wien en Maccabi Tel Aviv zijn zeker niet de sterkste ploegen die ze konden treffen. Al zijn die tickets voor de achtste finales echt nog geen zekerheid.

Rapid Wien en Vitesse beleven niet hun periode

De eerste plek in de groepsfase leverde zowel AZ als Feyenoord een achtste finaleplaats op. Vitesse eindigde als tweede achter Stade Rennes, en daarmee is de ploeg van Thomas Letsch aangewezen op de Conference League tussenronde. Deze tussenfase begint met een uitwedstrijd in het Allianz stadion van Rapid Wien. De Oostenrijkers waren lang een van de absolute grootmachten in eigen land, maar van die overmacht is weinig meer over. Rapid Wien staat momenteel vijfde in de competitie, maar liefst 24 punten achter koploper RB Salzburg. De 33e landstitel (en de eerste sinds 2008) is hiermee wel erg ver weg voor de hoofdstedelingen. Ook op Europees niveau gaat het niet heel erg lekker. De club begon afgelopen zomer in de Champions League, waar het in de voorrondes al afzakte naar de Europa League. Met een derde plek in de groepsfase zit er nu niet meer in dan die Conference League tussenronde.

Vitesse beleefde juist een heel keurig eerste deel van het seizoen. Zo lukte het voor het eerst in de clubhistorie om te overwinteren in Europa. Bovendien gingen de Arnhemmers met een mooie vierde plek het nieuwe jaar in. De laatste weken verlopen alleen wat minder voorspoedig. Vitesse verloor drie competitieduels op rij, en ook die 5-0 afstraffing in de KNVB Beker geeft weinig vertrouwen. Erger nog: de ploeg scoorde in deze wedstrijden maar één keer en incasseerde maar liefst zestien tegendoelpunten. Thomas Letsch en co komen dus niet in hun beste doen naar Wenen.

Wedden op Rapid Wien – Vitesse

Vitesse heeft een reeks van vier verloren duels achter de rug. Rapid Wien verloor afgelopen weekend met 1-2 van RB Salzburg en een week eerder was daar de uitschakeling in het Oostenrijkse bekertoernooi. Op papier verschillen Vitesse en Rapid Wien ook weinig van elkaar. Beide clubs zijn niet in optimale vorm, en de defensieve problemen zijn niet te missen. Toch lukt het Rapid Wien een stuk beter om te scoren dan Vitesse. De laatste keer dat de ploeg doelpuntloos bleef, dateert alweer van 25 november. Tel daar het thuisvoordeel bij op en je begrijpt waarom de Oostenrijkers deze donderdag favoriet zijn. Bij BetCity staan de odds voor een 1×2 weddenschap op 2.30 (Rapid Wien), 3.55 (gelijkspel) en 3.05 (Vitesse). Wij voorspellen een wedstrijd met minder dan 2.5 doelpunten en winst voor Rapid Wien.

Voor het eerst is daar die ontmoeting tussen PSV en Maccabi

Bij PSV hadden ze op meer gehoopt dan de Conference League tussenronde. Maar de ploeg van Roger Schmidt legde eenzelfde soort weg af als Rapid Wien en kwam via de Champions League en de Europa League uiteindelijk uit bij de Conference League. Nu moet de tussenronde hen definitief een ticket voor de achtste finales opleveren.

Ondanks dat PSV overwintering in de Europa League misliep, verloopt het seizoen toch naar volle tevredenheid. De landstitel is nog altijd in zicht, al heeft PSV wel twee keer duur puntenverlies geleden. Eind januari was Ajax net te sterk, begin februari was daar het verlies van AZ. Maar dankzij de 4-0 op NAC in de KNVB Beker en de 5-0 bij Vitesse in de Eredivisie kunnen de PSV’ers toch vol vertrouwen voor de Conference League tussenronde gaan.

Maccabi Tel Aviv is voor PSV een totaal nieuwe tegenstander. De twee speelden nooit eerder tegen elkaar, maar AZ trof de Israëliërs al wel eens. In 2016 stond er een 0-0 op het scorebord, gevolgd door een 1-2 winst voor Maccabi. De huidige nummer 3 van de Israëlische competitie is ook nu in vorm. Van de laatste zes competitieduels werden er vijf gewonnen en één keer was daar een gelijkspel. Logisch dus dat Maccabi Tel Aviv met goede hoop naar Eindhoven komt.

Wedden op PSV – Maccabi Tel Aviv

Maccabi Tel Aviv is in goede vorm, maar de individuele kwaliteiten liggen bij PSV gewoon een stuk hoger. De Israëliërs moeten het echt hebben van het collectief. Alleen als de samenwerking optimaal is en PSV te veel kansen laat liggen, kan Maccabi profiteren. Dit verschil in kwaliteit is ook terug te zien in de odds. Bij Jack’s levert winst voor PSV 1.27 keer je inzet op, tegen 11.00 keer voor Maccabi Tel Aviv. Wij verwachten dat PSV met een comfortabele 2-0 de return van volgende week ingaat.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.