Home PSG-fans zijn klaar voor de komst van Lionel Messi

PSG-fans zijn klaar voor de komst van Lionel Messi

Er zijn maar weinig voetballers zo trouw als Lionel Messi. Maar na 21 jaar gaat het dan toch gebeuren. Het Argentijnse clubicoon verlaat FC Barcelona en de overstap naar Paris Saint-Germain lijkt een kwestie van tijd. In Barcelona moeten ze nog even bijkomen van dit nieuws. Afgelopen weekend gingen beelden de wereld rond waarin fans zich dramatisch huilend tegen de hekken van Camp Nou stortten. Ook Messi zelf was in tranen. Tijdens de persconferentie van zondag zagen we een emotionele man die afscheid moest nemen van de club die hij zoveel jaren had gediend. Al die tranen in Barcelona staan in schril contrast met de sfeer in Parijs. Hoewel er nog niets getekend is, lijkt PSG de enige serieuze optie voor de 34-jarige Messi. Grote groepen supporters verzamelden zich zondagavond al op luchthaven Charles de Gaulle om de Argentijn te verwelkomen. Tevergeefs. Lionel Messi is vooralsnog niet gesignaleerd in Parijs. Gaat die overstap er komen en wat zou deze eventuele transfer voor Paris Saint-Germain betekenen? Dit zijn vragen die voor iedere voetbalgokker interessant zijn.

Een strenge salarislimiet betekent het einde van het Messi-tijdperk

Vorig jaar zomer gonsde het al van de geruchten. Lionel Messi was niet tevreden met de aanstelling van Ronald Koeman en zijn wens om te vertrekken groeide met de dag. Klein probleem: zijn contract liep nog even door en FC Barcelona ging niet zomaar akkoord met zijn vertrek. Inmiddels is de situatie helemaal omgekeerd. Messi en Koeman hebben het vertrouwen in elkaar herwonnen en de balkunstenaar zag zichzelf wel tot het einde van zijn carrière bij Barça blijven. Hij liet dit op de persconferentie van zondag opnieuw aan de wereld weten: “Ik heb alles gedaan wat mogelijk was om hier te blijven, dat wilde ik meer dan alles. Ik had het mijn kinderen ook beloofd, Barcelona is ons thuis. Maar de club kon het niet doen door de reglementen van La Liga.”

De strenge reglementen van La Liga blijken inderdaad het grote probleem voor een nieuwe deal tussen Lionel Messi en FC Barcelona. De Argentijn wilde graag blijven; Koeman en de rest van Barcelona wilden hem niet kwijt. Dit lijken misschien de perfecte ingrediënten voor een contractverlenging, maar niets is minder waar. Want hoewel er al een onderling akkoord was over een verlenging tot medio 2026, lukte het niet om de deal rond te krijgen.

De financiële problemen van FC Barcelona in combinatie met de salarislimiet van La Liga zorgen ervoor dat de club deze zomer weinig speelruimte heeft. Barça moet het salarisbudget ten opzichte van vorig seizoen met 200 miljoen euro verlagen waardoor er allerlei constructies zijn bekeken om grootverdiener Messi te behouden. Zelfs een halvering van het salaris (en ja, daar was de Argentijn echt toe bereid!) mocht uiteindelijk niet baten. Met het dure trio Griezmann, Dembélé en Coutinho in de gelederen blijven er simpelweg onvoldoende financiële middelen over om Lionel Messi op Camp Nou te houden. Voor de club en de supporters is het tijd om vanaf nu te gaan wennen aan een FC Barcelona zonder Messi.

Dit is nu bekend over de transfer naar PSG

Na 778 officiële wedstrijden en 672 doelpunten gaat er nu echt een einde komen aan het Messi-tijdperk bij FC Barcelona. Dat is een flinke aderlating voor de ploeg van Koeman, die nu moet hopen dat Memphis Depay een waardige vervanger wordt. Maar waar de ene club een topspeler met pijn in het hart moet laten gaan, ziet de ander weer kansen. En die ander is het grote Paris Saint-Germain. Tijdens de zeer emotionele persconferentie van zondag wilde Messi er nog weinig over kwijt. Toch liet hij wel weten in gesprek te zijn met PSG.

Lionel Messi gaf zondag weinig openheid van zaken als het gaat om zijn toekomst. Ondanks zijn zwijgzaamheid is er al veel naar buiten gekomen. Zo zou er bij Paris Saint-Germain een tweejarig contract klaarliggen met een jaarsalaris van 40 miljoen euro. De Argentijn wordt deze week nog in Parijs verwacht voor een medische keuring, aldus het toonaangevende L’Équipe. Franse media meldden ook dat er op de dag van de breuk met FC Barcelona contact is geweest tussen Messi en PSG-trainer Mauricio Pochettino. De recente foto met Neymar en een paar ander PSG-spelers bracht de geruchtenstroom alleen maar verder op gang. Lionel Messi speelt komend seizoen in Parijs, daar is weinig twijfel over mogelijk.

Nervositeit onder de supporters, stijgende aandelen op de beurs

De overstap naar de sterrenformatie van Paris Saint-Germain is sensationeel te noemen. Messi komt te spelen met onder anderen Neymar, Kylian Mbappé, Ángel Di Maria, Sergio Ramos en Marco Verratti. De kans is groot dat Mauro Icardi uit Parc des Princes gaat vertrekken, aangezien hij door de komst van de Argentijnse sterspeler overbodig is. Door Mauro Icardi te verruilen voor Lionel Messi verzekert PSG zich van een elftal dat sterker is dan ooit. De komst van de trefzekere Messi kan in Parijs zomaar voor een prijzenregen gaan zorgen. Het landskampioenschap is een belangrijk doel, maar PSG aast ook openlijk op zijn eerste Champions League-titel uit de geschiedenis. Kan Lionel Messi daar een belangrijke rol in spelen? Het zou zomaar kunnen.

De verwachte komst van Messi naar Parc des Princes heeft alvast veel losgemaakt in Parijs. Fans kunnen niet wachten om een glimp van de Argentijn op te vangen. Daarnaast zijn de aandelen PSG de laatste dagen in rap tempo omhoog geschoten. Het is wel duidelijk dat Lionel Messi veel positieve verandering gaat brengen in het Franse voetbal. Op het moment dat de overstap een feit is, wordt het voor jou ook extra interessant om Paris Saint-Germain in de gaten te houden. Zet je geld in op een Parijse landstitel of voorspel hoe ver de club komt op het Europese voetbaltoneel. De hele wereld is benieuwd wat Messi bij Paris Saint-Germain kan laten zien. Jij toch ook?

toggle off
Gokreclame uitschakelen.