Home Met AZ – PSV is de eerste seizoenskraker een feit

Met AZ – PSV is de eerste seizoenskraker een feit

Na een weekendje zonder Eredivisievoetbal gaat de strijd in de competitie deze zaterdag en zondag weer verder. In deze vierde speelronde staat meteen de eerste echte kraker van 2021/22 op het programma: AZ – PSV. Het is de strijd tussen de nummer twee (PSV) en nummer drie (AZ) van vorig seizoen. Dit seizoen heeft PSV alvast laten zien dat het op dreef is, maar de club heeft het vaak opvallend lastig in Alkmaar. Leidt de wedstrijd AZ – PSV tot het eerste puntenverlies voor de Eindhovenaren of denk je dat de ploeg van Roger Schmidt opnieuw de overwinning kan claimen? Met deze Eredivisiekraker voor de boeg, kun je die voetbalweddenschap dit weekend niet laten liggen!

Een valse start voor AZ in 2021/22

Het seizoen is nog maar kort bezig. Toch kunnen we ons nu al verheugen op een prachtig affiche. Zaterdag 11 september om 21.00 uur is het namelijk tijd voor de topper AZ – PSV. De Alkmaarders zullen alvast verlangend terugkijken naar de uitslagen van de afgelopen jaren. Zo boekte de club in 2020/21 zowel uit als thuis een zege op PSV. In het Philips Stadion stond er na 90 minuten voetbal een verrassende 1-3 op het scorebord, en eigen huis won AZ ook met twee doelpunten verschil. De 2-0 overwinning van maart is meteen tekenend voor de duels die de clubs de afgelopen seizoenen speelden. We moeten helemaal terug naar december 2018 om PSV van AZ te zien winnen. In Alkmaar hopen ze deze positieve reeks even voort te zetten. Maar ja, de echte topvorm is er nog niet. AZ moet dus stappen maken om zaterdag tegen PSV te kunnen schitteren.

Seizoen 2021/22 is tot nu toe niet zo succesvol als trainer Pascal Jansen had gehoopt. AZ liep de groepsfase van de Europa League mis en bovendien werd de eerste wedstrijd in de Eredivisie meteen verloren. En dat van RKC. De wedstrijd tegen Heerenveen leverde wel een overwinning op, al moesten ze bij AZ ook even slikken. Teun Koopmeiners speelde tegen Heerenveen namelijk zijn laatste voetbalmatch voor de Alkmaarders, waarmee er een belangrijke speler uit de selectie is verdwenen. De ploeg is deze zomer nog meer vaste krachten kwijtgeraakt, dus het is afwachten hoe en wanneer AZ zich herstelt. Er is natuurlijk wel nieuwe aanwas. Als het scoren aankomt, moet je tijdens AZ – PSV de Griekse spits Vangelis Pavlidis in de gaten houden. Of zijn eventuele doelpunten genoeg zijn om de huidige Eredivisie-koploper te verslaan? Het is aan jou om dat te voorspellen.

PSV wil die slechte reeks tegen AZ doorbreken

In het duel AZ – PSV gaan we twee ploegen zien die heel anders aan het seizoen zijn begonnen. Waar de Alkmaarders erg zoekende zijn, kent PSV juist een zeer sterke start. Het mislopen van de Champions League was natuurlijk een smet op het blazoen, zeker omdat er tegen Benfica twee goede wedstrijden zijn gespeeld. Verder verloopt alles vlekkeloos. Alle drie de competitieduels leverden een overwinning op, wat de ploeg een mooie koppositie in de Eredivisie heeft bezorgd. Die koppositie kunnen ze versterken door zaterdag van AZ te winnen. Aan de vorm ligt het niet, maar de statistieken geven natuurlijk wel een waarschuwing af. PSV heeft het de laatste jaren lastig tegen AZ en Roger Schmidt wil niets liever dan die ban doorbreken.

Om zaterdag van AZ te winnen, moet de Eindhovense club met het sterkst mogelijke elftal op het veld verschijnen. In die sterkst mogelijke ploeg is ongetwijfeld plek voor Mario Götze. De Duitser voelt zich lekker bij PSV en maandagochtend werd dan ook bekend dat hij zijn contract tot medio 2024 heeft verlengd. Daar mogen ze blij mee zijn. Naast Götze is Cody Gakpo de andere smaakmaker bij de club. De afgelopen dagen speelde hij nog een belangrijke rol bij Oranje, maar de 22-jarige aanvaller is geblesseerd terug naar Eindhoven gekeerd. Bij PSV hopen ze dat Gakpo op tijd speelklaar is voor de kraker met AZ. Het wordt krap, zoveel is wel duidelijk. Gakpo is bovendien niet de enige geblesseerde speler binnen de club. Davy Pröpper gaat sowieso ontbreken tijdens AZ – PSV. Misschien kunnen de Alkmaarders zaterdag toch van die blessures profiteren.

Wedden op het topduel AZ – PSV

Als je puur naar de vorm van het moment kijkt, kun je je geld blind inzetten op een overwinning voor PSV. Maar denk goed na voor je je wedbriefje inlevert. De statistieken van de laatste onderlinge duels laten namelijk een heel ander beeld zien. Ondanks dat PSV het de afgelopen seizoenen lastig had tegen AZ, zijn ze toch favoriet voor de wedstrijd van zaterdag. Op het moment van schrijven heeft bookmaker TOTO de quotering voor een Alkmaarse zege op 3.25 staan, tegen 1.98 voor een overwinning van PSV. Een gelijkspel kan je 3.75 keer je inzet opleveren.

Hoewel AZ sinds december 2018 niet meer heeft verloren van PSV, verwachten wij toch dat er aan die winnende reeks een einde gaat komen. Met negen punten uit drie competitieduels is de topvorm gewoon aanwezig. Wij voorspellen daarom een 2-0 overwinning voor PSV en daarmee zijn de rollen ten opzichte van afgelopen maart precies omgekeerd. Waar zet jij op in als je gaat wedden op AZ – PSV?

toggle off
Gokreclame uitschakelen.