Home Man City kijkt naar de toekomst met contractverlenging voor Guardiola

Man City kijkt naar de toekomst met contractverlenging voor Guardiola

Manchester City bracht donderdag officieel naar buiten dat het contract van Josep ‘Pep’ Guardiola met twee seizoenen is verlengd. Hiermee verbindt de Spanjaard zich tot de zomer van 2023 aan de Engelse topclub. Dat dit nieuws al zo vroeg in het seizoen naar buiten is gekomen, zegt wel iets over het wederzijdse vertrouwen. Guardiola voelt zich thuis bij Manchester City, en de club gelooft nog steeds heilig in zijn aanpak. Hoewel dat grote doel om de Champions League te winnen vooralsnog niet behaald is, heeft de door Guardiola ingezette transformatie veel goeds gebracht in Manchester. Bovendien kan die contractverlenging er zomaar voor zorgen dat Messi komende winter naar Engeland komt. Dat belooft nog wat!

Guardiola houdt de hoop op Europees succes levend

Sinds Pep Guardiola in 2016 Manchester arriveerde, wisten The Citizens acht hoofdprijzen binnen te slepen. Twee keer was daar die titel in de Premier League en één keer won Manchester City de FA Cup. Ook finales in de Football League Cup en FA Community Shield leverden meerdere keren een overwinning op, wat de trofee naar Manchester bracht. De vele overwinningen zijn met name te danken aan de speelstijl van Guardiola. Met het klein maken van de ruimtes op het veld en veel pressie op de bal heeft de Spanjaard een strategie gevonden die in Engeland werkt. Toch was er de afgelopen tijd twijfel ontstaan over contractverlenging voor Guardiola. Manchester City sloot het Premier League-seizoen 2019/20 af met een prima tweede plek, maar wel op grote afstand van kampioen Liverpool. Dat was een flinke tegenvaller. Het feit dat de ploeg ook die andere missie nog niet heeft vervuld (het winnen van de Champions League), bracht alleen maar meer onzekerheid met zich mee. Onder Guardiola werden enkel prijzen binnen de eigen landsgrenzen gewonnen, en dat terwijl Manchester City echt bij de top van Europa hoort. De grote vraag was dus of de club genoeg vertrouwen had om na 2020/21 door te gaan met de Spanjaard aan het roer.

Pep Guardiola sprak enige tijd geleden al zijn wens uit om langer bij Manchester City te blijven. Het was aan de club om die wens uit te laten komen. Nadat de afgelopen week de eerste geruchten over een contractverlenging in de Engelse media verschenen, is het nu officieel. Josep Guardiola blijft bij Manchester City en kan met zijn ploeg alsnog die felbegeerde CL-titel najagen. Het waren ook de goede resultaten in de groepsfase van de Champions League (Manchester staat na drie gespeelde én gewonnen wedstrijden eerste in de poule) waardoor City definitief met een nieuw aanbod over de brug kwam. Al zal ook die andere factor een rol hebben gespeeld bij deze vroege contractverlenging. Want de plannen om Lionel Messi vanuit Barcelona naar Manchester te halen, krijgen hierdoor steeds meer vorm.

Komt er een nieuwe samenwerking tussen Guardiola en Messi?

Met de contractverlenging van Guardiola komt de jacht op Lionel Messi opnieuw tot leven. De Spanjaard en Argentijn hebben eerder samengewerkt bij FC Barcelona. In die periode werd de Champions League-titel wél door Guardiola gewonnen. Is Messi dan dat missende puzzelstukje waarmee City eindelijk Europees succes kan behalen? Wie zal het zeggen! Tijdens de zomerse transferperiode was er vanuit Manchester in ieder geval de hoop om Messi aan de selectie toe te voegen. De club kreeg het transferbedrag niet rond, maar binnenkort is er een nieuwe kans. The Daily Mail en The Sun melden dat Man City mogelijk in januari al een 55 tot 60 miljoen wil neertellen voor de komst van Messi. Anders is het wachten tot de zomer, als de Argentijn transfervrij uit Barcelona kan vertrekken.

Pep Guardiola speelt een belangrijke rol in deze mogelijke deal met Messi. Doordat de twee elkaar kennen vanuit Barcelona, is Manchester City een aantrekkelijke optie voor de Argentijn. Die vroege contractverlenging is met het oog op de winterse transfers dus een zeer slimme zet.

Je kunt weer wedden op Manchester City!

Of Messi nu naar Manchester komt of niet, de komende tijd moet City zich sowieso zonder de Argentijnse superster zien te redden. En dat lukt meestal prima! Van de 245 wedstrijden die tot nu toe onder leiding van Guardiola zijn gespeeld, werden er maar liefst 181 gewonnen. Manchester City maakt de feiten zelfs nóg concreter: “Onderweg heeft hij heel wat records gebroken. Onder Guardiola hebben we 73,87 procent van onze wedstrijden gewonnen en pakten we elke 31 duels een prijs.” Dat geeft alvast goede hoop voor de duels die komen gaan.

Manchester City maakt zich momenteel op voor een wedstrijd in de Premier League én in de Champions League. Zaterdag reist de ploeg af naar Londen, waar een wedstrijd tegen Tottenham gepland staat. Tottenham is de huidige nummer twee van de competitie, waar Man City een wat magere tiende plek bezet. Dat beeld is wel wat vertekend doordat de ploeg van Guardiola één wedstrijd minder heeft gespeeld dan de meeste van zijn concurrenten. Het interessante aan dit duel is dat is de oude rivalen Guardiola en Mourinho elkaar weer treffen. Het gaat ongetwijfeld een mooie strijd worden, met Man City als lichte favoriet. Een 0-1 of 1-2 overwinning in het Tottenham Hotspur stadion zal Guardiola in ieder geval tevreden stemmen. Al kunnen we een zwaarbevochten gelijkspel ook echt niet uitsluiten.

In het Champions League-duel van komende woensdag gaat Manchester City het waarschijnlijk iets makkelijker hebben. In het uitduel met Olympiakos is de Engelse topclub veruit favoriet. Dit zien we ook duidelijk terugkomen bij de bookmakers. Met een overwinning kan Man City bovendien zijn plekje in de volgende ronde van het toernooi veiligstellen. En als die knock-outfase eenmaal in zicht is, kan Pep Guardiola zich weer vol overgave op dat ene grote doel richten: het winnen van de Champions League.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.