Home Leeuwinnen maken zich op voor WK2023 tegen België

Leeuwinnen maken zich op voor WK2023 tegen België

De Oranje Leeuwinnen maken zich op voor WK2023 dat 20 juli in de gastlanden Nieuw-Zeeland en Australië begint. De Nederlandse voetbalvrouwen zwaaien aanstaande zondag af tegen België. De Belgische vrouwen wisten zich niet te kwalificeren voor het WK. Het duel wordt gehouden in het Parkstad Limburg Stadion waar Roda JC haar thuisduels speelt. Beginnen de Leeuwinnen het WK goed door te zegevieren van de Red Flames? Voorspel de uitzwaaiwedstrijd van de Oranje-dames via Wedden op Voetbal en scoor de beste odds.

Statistieken Oranje Leeuwinnen – België

De Oranje Leeuwinnen plaatsen zich moeiteloos voor het WK2023. De Nederlandse vrouwen werden eerste in de poule met IJsland, Tsjechië, Belarus en Cyprus. De meeste moeite hadden de Leeuwinnen met Tsjechië. Beide ontmoetingen met de Tsjechen werd een puntendeling.  Tegen Cyprus werd het meest gescoord. De ploeg van bondscoach Andries Jonker won met 12-0 van het Cypriotische vrouwenteam. De Leeuwinnen treffen op het WK Portugal, USA en Vietnam.

De Belgische vrouwen wisten zich niet te kwalificeren voor het WK voetbal voor vrouwen. De Red Flames. De Belgen werden tweede in de kwalificatiepoule en moesten hierdoor nog een halve finale en finale door zien te komen voor een ticket naar het WK. In de halve finale verloren de Belgen met 2-1 van Portugal dat nu de tegenstander van de Leeuwinnen zal zijn op het WK.

Jackie Groenen: “De voorbereiding is altijd spannend”

Jackie Groenen is één van de Leeuwinnen die meegaat naar het WK in Nieuw-Zeeland en Australië. De speelster wil zich van de goede kant laten zien in de uitzwaaiwedstrijd tegen België. “We staan er goed voor als groep, iedereen ziet er goed en fit uit. We hebben nog wel wat stapjes te maken, maar daar hebben we nog wel tijd voor. De voorbereiding is altijd spannend. Het voelt als een hele lange periode maar ineens is het toernooi daar en dan moet je er staan”, zegt Groenen.

Head 2 Head

Nederland en België speelden op 18 februari 2021 voor de laatste laatste keer tegen elkaar. Op die dag speelden de vrouwen elftallen een oefenduel tegen elkaar. De Oranje Leeuwinnen wonnen op bezoek bij onze zuiderburen met 1-6 van de Red Flames.

Sterspelers

Jackie Groenen en Danielle van de Donk zijn twee spelers van de Oranje Leeuwinnen waarvan wordt verwacht dat zij de kar gaan trekken op het WK in Nieuw-Zeeland. Ook Jill Roord en Lieke Martens zijn van de partij. Sherida Spitse is de aanvoerder van de Leeuwinnen. Vivianne Miedema gaat niet mee naar het WK. De aanvaller van Arsenal herstelt van een zware knieblessure.

De voetbalsters van het Nederlands elftal staan op plek 9 van de wereldranglijst van de FIFA. Op de eerste plaats staat de wereldkampioen uit de Verenigde Staten. De USA staat eerste op de FIFA ranking van vrouwen. Achter de VS staan Duitsland (2) en Zweden (3), Europees kampioen Engeland (4) en Frankrijk (5).

Quoteringen Oranje Leeuwinnen – België

De Nederlandse wedkantoren schalen de pre-odds het hoogst in bij een zege van België. Als de Red Flames winnen, dan keren de bookmakers tot 15.00 keer de inleg uit. Een torenhoge quoteringen bij deze uitzwaaiwedstrijd van de Leeuwinnen.

Bij een gelijkspel staan de odds in het 1×2 spelsysteem op maximaal 6.50 keer het speelbedrag ingedeeld. Een inleg van tien euro wordt dan al bijna zeventig euro waard.

Dan de odds bij een overwinning van de Oranje Leeuwinnen. Mocht de ploeg van Andries Jonker winnen in Kerkrade, dan kunnen voetbalgokkers tot maximaal 1.11 keer het speelbedrag terugkrijgen van de Nederlandse wedkantoren.

Datum en tijdstip Oranje Leeuwinnen – België

De oefenwedstrijd tussen de Oranje Leeuwinnen en de Red Flames wordt op zondag 2 juli gespeeld. In het Parkstad Limburg Stadion te Kerkrade wordt om 20:45 uur afgetrapt. Zorg dat je voor dit tijdstip je voorspellingen hebt geplaats bij é van de bookmakers op Wedden op Voetbal!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.