Home Leeuwinnen maken zich op voor achtste WK 2023 finale Nederland – Zuid-Afrika

Leeuwinnen maken zich op voor achtste WK 2023 finale Nederland – Zuid-Afrika

De Leeuwinnen maken zich op voor achtste WK 2023 finale Nederland – Zuid-Afrika. De Nederlandse damesploeg is in de groepsfase van het WK 2023 voor vrouwen groepswinnaar geworden. Kunnen zij zondag de kwartfinale halen tegen Zuid-Afrika? Zet in en win via Wedden op Voetbal!

Statistieken achtste finale WK 2023

Het WK 2023 voor vrouwen is toegekomen aan de achtste finales van het wereldtoernooi. Afgelopen dinsdag werd Nederland groepswinnaar in Poule E van het WK. De Nederlandse dames wonnen met maar liefst 7-0 van Vietnam. De USA kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Portugal (1-1). Hierdoor konden de Leeuwinnen de koppositie van de Amerikaanse dames snel veroveren.

Het Zuid-Afrikaanse damesteam had het geluk ook aan hun zijde. De laatste groepswedstrijd tegen Italië moest gewonnen worden om de Italianen van de tweede plaats te stoten. De Zuid-Afrikaanse dames slaagden daar glasrijk in en wonnen met 3-2 van het Italiaanse damesteam.

Andries Jonker: “We zijn voor niemand bang”

De Nederlandse bondscoach was trots toen de Leeuwinnen zich verzekerden van groepswinst. De keuzeheer kijkt snel weer vooruit naar de achtste finale tegen Zuid-Afrika. “Vanaf het begin van onze voorbereiding waren we ervan overtuigd dat we elke tegenstander in dit toernooi kunnen verslaan. Ik denk dat we met recht kunnen stellen dat we van iedereen kunnen winnen. We zijn voor niemand bang, maar dan moeten we het wel waarmaken.”

Desiree Ellis: “Herstellen voor duel Nederland”

De Zuid-Afrikaanse bondscoach was zeer verrast dat haar team de achtste finale wisten te halen. De oefenmeester heeft de smaak van overwinning te pakken. “Ik ben ontzetten trots op mijn team. Mijn spelers hebben gevochten als leeuwen en staan verdiend in de achtste finales. We willen dolgraag winnen van Nederland om nog verder komen in dit toernooi. We richten ons nu op ons herstel, want de achtste finales zijn zondag al.”

Head 2 Head

Het Nederlandse en Zuid-Afrikaanse damesteams speelden al driemaal eerder tegen elkaar. In Nederland werd vorig jaar een oefenduel gespeeld. De Leeuwinnen wonnen die met 5-1 van de Zuid-Afrikaanse dames. Ook in 2019 troffen de teams elkaar ook al. In een oefenwedstrijd wonnen de Leeuwinnen met 1-2. Op 7 juni 2016 wonnen de Leeuwinnen een oefenduel met 2-0 van Zuid-Afrika.

Speelsters Leeuwinnen

De Leeuwinnen zijn er allen klaar voor om de achtste finales tegen Zuid-Afrika te gaan spelen. De ploeg van bondscoach Jonker is fit en dat geeft de Nederlandse voetbalfans vast en zeker een goed gevoel richting de knock-outwedstrijd tegen Zuid-Afrika.

Voorspellingen Nederland – Zuid-Afrika

De Nederlandse bookmakers strooien het hele WK 2023 al met flinke quoteringen. Nu de Leeuwinnen door zijn naar de achtste finales is dat zeker niet minder geworden. Correcte weddenschappen op de wedstrijd van de Nederlandse dames kunnen heel wat opleveren. De hoogste bookmakersbeloningen worden bij winst van Zuid-Afrika uitgekeerd. In het 1×2 spelsysteem lopen de pre-odds op tot 13.00 keer het speelbedrag.

Krijgen de Leeuwinnen het niet voor elkaar om binnen reguliere speeltijd te winnen van Zuid-Afrika, maar wordt het een gelijkspel? Dan kan een weddenschap op een puntendeling een hoge bookmakersuitkering opleveren. De wedkantoren op Wedden op Voetbal gaan tot maximaal 7.50 keer het speelbedrag uitbetalen als de landenteams elkaar in balans houden.

Zien we het Oranje damesteam terug in de kwartfinale? Dan moeten we het doen met een maximale quotering van 1.17 keer de inleg. Ontdek op de bookmakerspagina of de pre-odds in de overige speltypen hoge odds hebben bij winst van de Oranje Leeuwinnen.

Datum en tijdstip Nederland – Zuid-Afrika

Wedden op Nederland – Zuid-Afrika kan op heel veel manieren. Het gangbaarste speltype is het 1×2 spelsysteem. Bij de bookmakers op Wedden op Voetbal is het ook mogelijk om live te wedden op het WK 2023 voor vrouwen. Het toernooi sluit op  20 augustus met de finale.

De Oranje Leeuwinnen spelen zondag 6 augustus om 04:00 uur (Nederlandse tijd) tegen Zuid-Afrika. De mogelijke tegenstander (Zwitserland of Spanje) is dan al bekend. Speel mee via Wedden op Voetbal op de achtste finale van het Nederlands damesteam.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.