Home KNVB Beker: wat voorspel jij voor de kwartfinales?

KNVB Beker: wat voorspel jij voor de kwartfinales?

Na een mooi Eredivisieweekend is het weer tijd voor de TOTO KNVB Beker. Dinsdag 8, woensdag 9 en donderdag 10 februari gaat de blik op de kwartfinales. Het is even wennen aan de vroege aftrap van 19.00 uur, maar met de huidige coronamaatregelen heeft de voetbalbond weinig keuze. Want natuurlijk wil iedereen bekerduels mét publiek zien. Kunnen PSV, Ajax en AZ hun favorietenrol in die duels waarmaken? En wie staat er aan het einde van de wedstrijd NEC – GA Eagles aan de juiste kant van het scorebord? Met onze voorspellingen begin jij alvast goed voorbereid aan een week vol bekervoetbal.

Dinsdag 8 februari: wedden op PSV – NAC

De kwartfinales van de TOTO KNVB Beker beginnen dinsdag met PSV – NAC. Dit Brabantse onderonsje kan voor PSV zomaar een mooie opsteker worden in een tijd waarin niet alles even lekker loopt. Sinds die 2-1 overwinning op Telstar in de achtste finale van het bekertoernooi, lukt het de Eindhovenaren maar niet om te winnen. In de competitie lieten ze dure punten liggen tegen Ajax en afgelopen weekend ook tegen AZ. Het gat met de koploper groeit, terwijl Feyenoord steeds meer in de nek begint te hijgen. Voor PSV is het dus zaak om weer wat vertrouwen op te doen in de kwartfinale van het bekertoernooi.

In NAC treft PSV de laatste overlevende van de Keuken Kampioen Divisie. De Bredanaars wisten in de KNVB Beker PEC Zwolle te verslaan, en dat was meteen de enige overwinning in de laatste zes wedstrijden. In deze zeer matige vorm is de ploeg ook weinig trefzeker. NAC wist de afgelopen weken niet te scoren tegen FC Eindhoven, FC Volendam en FC Emmen. De 2-2 tegen Roda (afgelopen vrijdag) bracht daar eindelijk verandering in. Toch moet het wel heel gek lopen wil NAC die halve finaleplaats binnenhalen. Wij voorspellen een doelpuntloze wedstrijd aan Bredase kant en een PSV die al in de eerste helft het verschil gaat maken. Een comfortabele 3-0 moet er zeker in zitten voor de ploeg van Roger Schmidt.

Woensdag 9 februari: wedden op Ajax – Vitesse

Na PSV – NAC is het woensdag de beurt aan Ajax en Vitesse. De Amsterdammers beginnen stiekem al te dromen van de dubbel nu ze in de competitie vijf punten los zijn van PSV. Ook in de TOTO KNVB Beker lijkt de weg naar in ieder geval de halve finale open te liggen. Vitesse is zeker niet de minste tegenstander in deze bekerronde, maar de Arnhemmers zitten momenteel in een kleine dip. Dit weekend nog verloren ze met 3-0 bij FC Twente; de speelronde ervoor was daar in eigen huis dat verlies van FC Groningen (1-3). Beide keren werd een rode kaart de ploeg fataal. In de bekerwedstrijd tegen Ajax is het echt zaak dat Vitesse het hoofd erbij houdt en met elf man op het veld blijft staan.

Elf man of niet, Vitesse is sowieso de absolute underdog in dit bekerduel. Bookmaker TOTO noteert 1.15 bij winst voor Ajax, 7.45 bij een gelijkspel en 12.75 bij winst voor Vitesse. Dat enorme verschil is al veelzeggend. Het lukt Vitesse de laatste jaren ook niet om van Ajax te winnen. De afgelopen vijf duels werden verloren; de laatste overwinning stamt alweer van seizoen 2017/18. Aangezien het defensief niet zo goed loopt bij Vitesse, liggen er genoeg scoringskansen voor Ajax. Wij verwachten meer dan 3.5 doelpunten, met Ajax als winnaar.

Woensdag 9 februari: wedden op RKC – AZ

Terwijl Ajax – Vitesse zijn aftrap beleeft, klinkt ook het startsignaal in het Waalwijkse Mandemakers Stadion. RKC ontvangt daar AZ voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Voor de thuisploeg wordt het een lastige opgave om het AZ van Pascal Jansen te verslaan. Hoewel de Alkmaarders in de competitie een enigszins tegenvallende vijfde plek bezetten, zijn ze de laatste tijd flink op stoom. Na een slechte seizoensstart weet AZ weer wat winnen is. De ploeg is maar liefst vijftien wedstrijden op rij ongeslagen, met een 2-1 overwinning op PSV als een van de hoogtepunten. Na zo’n succesvolle reeks moet het geen probleem zijn om het wisselvallige RKC van een halve finaleplaats af te houden.

AZ staat de laatste tijd garant voor aanvallend voetbal, maar ook RKC pakt regelmatig zijn doelpunten mee. De laatste keer dat de Waalwijkers niet wisten te scoren, dateert alweer van eind november. Zelfs in de ruimschoots verloren wedstrijd tegen PSV pakte RKC een doelpunt mee. Met onder anderen Michiel Kramer en Jens Odgaard heeft Joseph Oosting een paar spelers binnen de selectie die echt kunnen scoren. Ook in het thuisduel met AZ verwachten wij dat RKC tot een doelpunt komt, maar het zal niet genoeg zijn om die kwartfinale te winnen.

Donderdag 10 februari: wedden op NEC – GA Eagles

Op donderdagavond weten we wie die allerlaatste halve finaleplaats gaat veroveren in de TOTO KNVB Beker. Wordt het NEC of mag Go Ahead Eagles nog een ronde verder? Bij de bookmakers heeft NEC de favorietenrol te pakken. Een Nijmeegse overwinning levert ongeveer 1.90 keer je inzet op, tegen 3.80 voor GA Eagles. Dit verschil is gemakkelijk te verklaren. Je hoeft alleen maar naar de vorm van beide ploegen te kijken en je begrijpt waarom Go Ahead de kwartfinale volgens de bookies gaat verliezen. In de afgelopen vijf competitieduels wisten de Deventenaren maar één punt te pakken. NEC kon in diezelfde reeks wedstrijden zeven punten aan zijn totaal toevoegen.

Het bekertoernooi is natuurlijk iets anders dan de competitie. Want ondanks zijn zeer matige vorm staat GA Eagles wel gewoon in de kwartfinale van de KNVB Beker. Toch is het laatste competitieduel tussen NEC en Go Ahead absoluut een waardevolle bron van informatie. Op 19 december verloor de ploeg van Kees van Wonderen in eigen huis met 0-2 van NEC. Gaan we donderdag eenzelfde soort stand zien? Wij voorspellen een nipte overwinning voor het thuisspelende NEC, al sluiten we niet uit dat de wedstrijd in een verlenging wordt beslist. In de reguliere speeltijd verwachten we minder dan 2.5 doelpunten.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.