Home Hou zondag vrij voor de Gelderse derby NEC – Vitesse

Hou zondag vrij voor de Gelderse derby NEC – Vitesse

We hebben er een paar jaar op moeten wachten, maar dankzij de promotie van NEC is de belangrijkste Gelderse derby weer terug van weggeweest. Zondag staat heel Nijmegen (en dan vooral het gebied rondom De Goffert) in het teken van het duel tussen NEC en Vitesse. De grote rivaliteit tussen de supporters is de hele week al voelbaar. Over en weer worden er acties op touw gezet om de tegenstander te imponeren. Maar uiteindelijk wordt zondag vanaf 14.30 uur pas écht beslist wie de sterkste is. Voor NEC is dit meteen het eerste thuisduel van 2021/22 waarbij het Goffertstadion helemaal vol mag zitten. Aan Nijmeegse steun dus geen gebrek tijdens deze Gelderse derby. Ook de Vitesse-fans zullen overduidelijk van zich laten horen. Helaas voor de meereizende supporters mogen ze geen groot spandoek uitrollen over het uitvak. Al gaat het ontbreken van dit enorme spandoek het verschil vast niet maken. Wie wint volgens jou de eerste Gelderse derby sinds seizoen 2016/17? Geef je voorspelling door aan de bookmaker en het aftellen kan beginnen.

Eindelijk! De Gelderse derby is terug in de competitie

NEC heeft geen al te beste seizoenen achter de rug. Nadat de Nijmegenaren in de zomer van 2017 degradeerden, duurde het een paar jaar voordat de Eredivisie weer in zicht kwam. Al die tijd moesten we het doen zonder die boeiende clash tussen de twee grootste voetbalclubs van Gelderland. Dat is nu voorbij. Na een paar matige seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie lukte het NEC wonderbaarlijk genoeg om in 2021/22 terug te keren in ’s lands hoogste voetbaldivisie. De club liet zich niet tegenhouden door een zevende plaats in de competitie. Het spel in de play-offs was goed genoeg om naast Cambuur en GA Eagles terug te keren in de Eredivisie. En dat betekent dat ook de Gelderse derby weer een vervolg krijgt.

In het verleden zijn er al heel wat ontmoetingen tussen NEC en Vitesse geweest. Van de 116 officiële duels bleven er 35 onbeslist. 38 keer ging Vitesse er met de winst vandoor; voor NEC viel er 43 keer iets te vieren. Toch zeggen statistieken in dit geval weinig, want bij elke Gelderse derby staat de clubs weer volledig op scherp. De Gelderse eer staat op het spel, en daar wordt zowel door NEC als door Vitesse niet lichtzinnig over gedacht. Als er één ploeg is die ze in het seizoen willen verslaan, dan is het wel die Gelderse rivaal. Dat belooft wat als NEC en Vitesse zondag hun wedstrijd aftrappen.

NEC en Vitesse staan garant voor spektakel

De laatste keer dat NEC en Vitesse officieel tegenover elkaar stonden (2 april 2017), werd het 2-1 voor de Arnhemmers. Maar toen was het Gelredome de plek waar het allemaal moest gebeuren. De laatste ontmoeting in De Goffert (23 oktober 2016) leverde een gelijke stand op. Dat was voor NEC een enorme opluchting, aangezien de Nijmegenaren lang tegen een achterstand aankeken. Een doelpunt in de 88e minuut trok de stand weer gelijk en Vitesse en NEC konden de punten delen.

Het is alweer 4,5 jaar geleden dat we voor het laatst konden wedden op de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse. Dat 1-1 gelijkspel en die 2-1 zege voor Vitesse zeggen dus weinig. Toch kun je erop rekenen dat het wederom spannend wordt zondag en dat de verschillen klein gaan zijn. Een blik op het klassement bevestigt dat weer eens. Vitesse staat momenteel met 13 punten op de achtste plaats, NEC staat tiende met 11 punten. Ondanks dat het promoveren naar de Eredivisie moeizaam ging, lukt het NEC dus wel om af en toe wat punten bij elkaar te sprokkelen. Het goede nieuws voor NEC is dat Dirk Proper en Mikkel Duelund inmiddels weer meetrainen met de groep. Hierdoor kunnen de Nijmegenaren bijna op volle sterkte in De Goffert verschijnen. Ook Vitesse-coach Thomas Letsch heeft op dat vlak weinig problemen. Twee fitte ploegen, een enorme drive om te winnen én een bloedfanatiek publiek: dit zijn de perfecte ingrediënten voor een ouderwets spannende Gelderse derby.

Wedden op NEC – Vitesse: hoe worden de punten verdeeld?

Beladen derby’s zoals die tussen NEC en Vitesse zijn altijd interessant voor een weddenschap. Bij dit soort ontmoetingen draait het niet alleen om de vorm van het moment. Het mentale aspect, daar gaat het om. Hou dat in je achterhoofd als je (live) gaat wedden op deze Gelderse derby! Zelfs als NEC snel tegen een achterstand aankijkt, is er niets verloren. Als er één ding is dat ze willen voorkomen, is dat Vitesse met 3 punten De Goffert verlaat. Misschien gaan we dat wel in de stand terugzien.

De bookmakers zien Vitesse als favoriet voor de overwinning. Bij Holland Casino krijg je 2,30 euro terug voor elke euro die je inzet op de Arnhemmers. Ga je voor een Nijmeegse zege, dan is nieuwkomer BetCity een slimme keuze. Op moment van schrijven staat er achter NEC een quotering van 3.20. Ook wij neigen naar een nipte overwinning voor de Arnhemse formatie. Met nadruk op ‘nipte’, want een wedstrijd in het Goffertstadion wint Vitesse echt niet zomaar. Verwacht je zondag toch een Gelderse derby te zien die in een gelijkspel eindigt? Met quoteringen die rond de 3.60 liggen, kun je hier flink wat winst behalen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.