Home Hoge odds voor PSV als landskampioen

Hoge odds voor PSV als landskampioen

Roger Schmidt heeft een duidelijke missie. De Duitse oefenmeester wil PSV de landstitel van 2021/22 bezorgen. De eerste strijd is alvast gewonnen, want de Eindhovenaren mogen zichzelf winterkampioen van Nederland noemen. Maar het gevecht om de koppositie is en blijft spannend. Ajax ademt de ploeg van Schmidt in de nek, en de regerend kampioen heeft misschien wel de beste selectie uit de Eredivisie. Toch zit het met het vertrouwen in Eindhoven wel goed. “Het is een open race” en “het is dit seizoen voor ons mogelijk om Ajax te verslaan” zijn maar enkele uitspraken die de optimistische PSV-trainer zich onlangs liet ontglippen. Geloof jij dat PSV landskampioen wordt? Gebruik de winterstop dan nuttig, want de odds bij de bookmakers zijn nu nog zeer aantrekkelijk!

De statistieken laten de hoop in Eindhoven groeien…

Er valt niets te winnen met het winterkampioenschap. Al geeft de club die met ingang van de winterstop bovenaan het klassement staat wel een signaal af naar de concurrentie. De statistieken geven ook hoop voor iedereen die PSV een warm hart toedraagt. Sinds de Eredivisie in 1956/57 officieel van start ging, wist de winterkampioen in 67% van de gevallen daadwerkelijk de landstitel te pakken. Procentueel gezien zit PSV net iets lager. De club stond eerder in de geschiedenis elf keer bovenaan op het moment dat de winterstop inging. Van die elf voorgaande winterkampioenschappen kon PSV er aan het einde van de rit zeven omzetten in een landstitel. Een snelle berekening leert ons dat het hier gaat om 63%. Dat is nog steeds een heel mooi percentage richting het tweede deel van het Eredivisie-seizoen.

… maar de laatste 10 seizoenen zijn minder positief

Is PSV niet jouw club? In dat geval zijn er genoeg andere statistieken om naar te kijken. De afgelopen 10 seizoenen bieden voor jou bijvoorbeeld een waardevolle bron van informatie. Sinds seizoen 2010/11 lukte het de winterkampioen namelijk maar vijf keer om uiteindelijk die schaal te winnen. Dat eerdere percentage van 67% zakt hiermee meteen naar 50%. Ook bij PSV hebben ze nog genoeg herinneringen aan het laatste seizoen waarin het mis ging. Nadat de Eindhovenaren in 2017/18 zowel winterkampioen als landskampioen waren geworden, stond ze het volgende seizoen een heel ander lot te wachten. Opnieuw was daar die koppositie rond de jaarwisseling, maar de landtitel ging toch echt naar Ajax. Dat is een scenario dat PSV in 2021/22 graag wil voorkomen.

De verschillen zijn klein in de top van de Eredivisie

Of de winterkampioen uiteindelijk de landstitel wint of niet, hangt natuurlijk van veel factoren af. Eén van die factoren is het gat dat er halverwege het seizoen is tussen de koploper en de rest van de titelkandidaten. En dat gat is eind 2021 extreem klein. Sinds PSV op 12 december de koppositie kon overnemen dankzij puntenverlies van Ajax (in de Johan Cruyff ArenA werd het 1-2 tegen AZ), zitten de twee ploegen elkaar op de hielen. Met 18 speelrondes achter de rug staat PSV op 43 punten; Ajax heeft er 42. Ook Feyenoord heeft nog zicht op de twee belangrijkste titelkandidaten van dit moment. De Rotterdammers staan met 39 punten op een comfortabele derde plek, ruim voor Vitesse, AZ, FC Twente en de rest.

Zoveel levert inzetten op de landskampioen jou op

Met een statistische kans van 67% zou je verwachten dat de bookmakers PSV massaal als landskampioen van 2021/22 aanwijzen. Zelfs die 50% van de laatste 10 jaar geeft genoeg reden om PSV minimaal op gelijke voet met Ajax te zetten. Maar niets is minder waar. Want hoewel PSV een goede uitgangspositie heeft voor de tweede seizoenshelft, zijn de Amsterdammers de overgrote favoriet bij de bookmakers.

Het maakt niet uit of je wedt bij TOTO, Holland Casino of een andere online bookmaker. Overal is het verschil duidelijk aanwezig. Inzetten op Ajax als landskampioen levert een quotering op die rond de 1.40 ligt. Zet je PSV op je wedbriefje, dan is je inzet meteen twee keer zoveel waard. Met een quotering die rond de 2.75 ligt, kun je dus goede zaken doen als de kampioenschaal aan het einde van het seizoen naar Eindhoven gaat. Geloof je nog in een landstitel voor Feyenoord? In dat geval kun je jouw inzet gemakkelijk vernegenvoudigen. Sommige bookmakers zitten zelfs een stukje hoger. Het is alleen de vraag of Feyenoord het PSV en Ajax in de tweede helft van het seizoen moeilijk écht kan maken.

Gebruik de winterstop slim door te wedden op de landskampioen

PSV beleeft een seizoen waarin het behoorlijk wat veerkracht toont. Met tegenvallende resultaten in de eerste competitiewedstrijden, een teleurstellende reeks in Europa en een keur aan blessures in de basiself, heeft de ploeg van Roger Schmidt veel te verduren gehad. Maar dankzij een goed wisselbeleid en het feit dat er echt een collectief staat, heeft PSV zich toch aan de kop van de Eredivisie genesteld.

Ajax heeft in de strijd om de titel zeker wat punten laten liggen. Het soms gemakzuchtige spel is de voornaamste oorzaak dat de Ajacieden na de winterstop de achtervolging moeten inzetten. Toch is dat ene punt verschil absoluut geen belemmering voor de landstitel. Ajax heeft op papier de betere ploeg, met een sterke bezetting over hele veld. Dat de Amsterdammers alle zes groepswedstrijden in de Champions League wonnen, zegt al veel over de vorm van dit seizoen.

Nu de Eredivisie even stilligt, is het een goed moment om te wedden op de kampioen van 2021/22. Op 14 januari gaat de competitie weer verder, al kijken wij vooral uit naar die ontmoeting tussen PSV en Ajax van zondag 23 januari. Wie daar wint, kan sowieso met een psychologisch voordeel de rest van het seizoen in.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.