Home Het EK komt een stap dichterbij met de loting

Het EK komt een stap dichterbij met de loting

De afgelopen tijd hebben we Oranje weer volop in actie kunnen zien. Met succes, want dat ticket voor het EK is binnen. We kunnen ons dus langzamerhand gaan verheugen op de zomer van 2020. Lukt het Koeman om het elftal naar grote hoogte te stuwen zodat er eindelijk een herhaling komt van 1988? Het Europees kampioenschap is nog ver weg, maar er beginnen wel steeds meer puzzelstukjes op hun plek te vallen. Nu de meeste deelnemers aan het EK bekend zijn, is het ook hoog tijd voor de loting. Aanstaande zaterdag weten we hoe de groepsfase van het toernooi eruit gaat zien. Hiermee komt het wedden op het EK weer een stap dichterbij.

De EK-loting bepaalt: wie treft Oranje in de groepsfase?

Op zaterdag 30 november zijn alle ogen even gericht op de Roemeense hoofdstad Boekarest. Hier vindt vanaf 18.00 uur namelijk de loting plaats voor het eindtoernooi van het EK. De groepshoofden zijn bekend, net als de indeling van de overige potten. Het is alleen nog de vraag welke landen er uit de vier potten tevoorschijn komen.

Een aantal combinaties staan inmiddels al vast. Zo is België hoofd van groep B, met in ieder geval Rusland en Denemarken als tegenstanders. Nederland is ingedeeld in groep C, waarvan Oekraïne het groepshoofd is. Oranje had absoluut een zwaardere tegenstander kunnen krijgen. In de andere vier groepen prijken de elftallen van Italië, Engeland, Spanje en Duitsland bovenaan. Dat Nederland een paar echte toplanden in de groepsfase ontloopt, betekent overigens niet dat het makkelijk wordt om de volgende ronde te bereiken. Want het kan zaterdag zomaar gebeuren dat Portugal of Tsjechië bij de groep komt. Al zitten ook Turkije, Zweden en Oostenrijk in die belangrijke pot 3. In de vierde en laatste pot ontbreken nog wat namen. Dat komt doordat de laatste tickets voor het EK pas worden verdeeld tijdens de play-offs van eind maart. Lukt het de Roemenen om zich via de play-offs te plaatsen, dan zien we dat elftal terug in de groep van Nederland. Als plaatsing voor Roemenië niet lukt, wordt Finland of Wales misschien wel de laatste tegenstander.

Het wedden op het EK kan beginnen!

Nu de loting eraan zit te komen en de meeste tickets verdeeld zijn, begint de gokwereld zich steeds meer voor te bereiden op het EK. Zo kun je bij veel bookmakers nu al geld inzetten op de kampioen. In 2016 ging het kampioenschap nog naar Portugal, maar de bookmakers hebben er weinig vertrouwen in dat Ronaldo en consorten de titel gaan prolongeren. Een EK-titel voor Frankrijk, Engeland en zelfs België is voor veel bookies een stuk waarschijnlijker. Ook Nederland doet het goed bij de bookmakers, al is het winnen van het kampioenschap misschien net te hoog gegrepen. Maar in de komende maanden kan er nog veel gebeuren waardoor de kansen keren.

Als het nieuwe jaar begint, neemt het aanbod aan EK-weddenschappen ongetwijfeld snel toe. Kun jij niet wachten tot de zomer aanbreekt en het Europees kampioenschap begint? Houd dan het wedaanbod bij de bookmakers in de gaten. Het EK voetbal kan voor een echte voetbalwedder niet vroeg genoeg beginnen…

toggle off
Gokreclame uitschakelen.