Home Henk Veerman: de nieuwe topscorer van de Eredivisie

Henk Veerman: de nieuwe topscorer van de Eredivisie

Na een bewogen week in het Europese voetbal is het nu weer de beurt aan de Eredivisie. Deze zondag zijn alle ogen even gericht op Heerenveen-speler Henk Veerman. De boomlange cultspits is met zeven doelpunten momenteel de enige echte topscorer van het Eredivisieseizoen 2020/21. Komt daar dit weekend nog een goal bij of krijgen zijn voornaamste concurrenten de kans om hem voorbij te stoten? Het kan alle kanten op, maar één ding is zeker. De strijd om de titel van topscorer in de Eredivisie is nu echt begonnen!

Het draait allemaal om vertrouwen

In de afgelopen jaren hebben er heel wat grote namen bovenaan de lijst met topscorers gestaan. Luuk de Jong (voor PSV) en Dušan Tadić (voor Ajax) deelden de titel in 2018/19. In de jaren daarvoor hadden onder anderen Alireza Jahanbaksh (voor AZ) Vincent Janssen (ook voor AZ) en Memphis Depay (voor PSV) de eer om als meest scorende speler uit het seizoen tevoorschijn te komen. Ook Heerenveen leverde de afgelopen vijftien jaar meerdere keren de topschutter van de Eredivisie. Afonso Alves wist het doel in 2006/07 maar liefst 34 keer te raken. Bas Dost lukte dat in 2011/12 in totaal 32 keer, en Alfreð Finnbogason scoorde in 2013/14 een keurige 29 doelpunten. Beide spitsen speelden in die tijd bij Heerenveen.

Nu is daar dus Henk Veerman. De Volendammer in Friese dienst is zeker niet de grootste kanshebber op de titel. Maar zijn sterke start van het seizoen heeft hem bij de bookmakers voorlopig wel in de top 5 gebracht. Veerman laat met zeven doelpunten in zeven speelrondes zien dat vertrouwen een speler ver kan brengen. In zijn eerste periode bij SC Heerenveen, tussen 2015 en 2018, moest hij onder Jurgen Streppel vooral genoegen nemen met een positie als invaller. Na twee jaar voetballen bij het Duitse FC St. Pauli is het tij gekeerd. De huidige trainer van Heerenveel ziet het wél met Veerman zitten. En dat vertrouwen werpt inmiddels zijn vruchten af. Die twee jaar bij FC St. Pauli hebben de voetballer ook goed gedaan. Hij is een ander type spits geworden en richt zich nu vooral op het afmaken in plaats van op meevoetballen. Met dat afmaken zit dat wel goed. Die zeven doelpunten in de eerste speelrondes van de Eredivisie zijn alvast veelbelovend, en er komen er ongetwijfeld nog meer bij. De eigen supporters gunnen hem in ieder geval die titel van topscorer van de Eredivisie. Alleen…de weg naar het eind van het seizoen is nog erg lang en de concurrentie is dichtbij.

Dit zijn de concurrenten van Henk Veerman

Na zeven speelrondes is er ongeveer een vijfde deel van het seizoen afgewerkt. Er is dus nog genoeg tijd om het huidige klassement flink overhoop te gooien. Er hoeft niet eens zo heel veel te gebeuren om Veerman van zijn eerste positie af te stoten. Danilo Pereira da Silva (FC Twente), Giorgos Giakoumakis (VVV), Rai Vloet (Heracles) en Steven Berghuis (Feyenoord) zitten de Heerenveen-spits op de hielen met elk zes doelpunten achter hun naam. Net iets lager op de actuele topscorerslijst vinden we Dušan Tadić en Lassina Traoré terug. Beide Ajacieden hebben met vijf goals uit zeven wedstrijden een mooi gemiddelde gescoord. Je moet dus alle opties openhouden als je nu al gaat wedden op de topscorer van de Eredivisie. Eén doelpuntloze wedstrijd voor Veerman en zijn concurrenten zijn er snel bij om die eerste positie van hem over te nemen. 

Profiteer van hoge odds met een vroege weddenschap

Zo vroeg in het seizoen ben je misschien nog niet echt bezig met de topscorers van de Eredivisie. Toch kan het heel lucratief zijn om nu al geld in te zetten op deze weddenschap. Vooral het feit dat de verschillen klein zijn en het seizoen nog behoorlijk lang duurt, zorgt ervoor dat er veel onzekerheid is. Dat vertaalt zich weer in hoge odds. In de afgelopen weken hebben de bookmakers wel een steeds beter beeld gekregen. Zo werd PSV’er Donyell Malen aan het begin van het seizoen neergezet als een grote kanshebber. Die mening is door de wedkantoren inmiddels wat bijgesteld. De spits heeft tot nu toe ‘slechts’ drie doelpunten achter zijn naam staan en er is een reële kans dat hij die achterstand niet meer inloopt. Met name de achterstand op de inmiddels topfavoriet Steven Berghuis gaat voor Malen een probleem opleveren. Voor Berghuis zou de titel van topscorer van de Eredivisie ook de ultieme revanche zijn op vorig seizoen. De Feyenoorder was toen goed op weg om de titel binnen te slepen, maar een vervroegd einde van het voetbaljaar gooide roet in het eten. Dit keer kan het zomaar anders zijn.

Denk jij dat Steven Berghuis na 34 speelrondes de lijst van topscorers aanvoert of geloof je eerder in de kansen van Danilo of Dušan Tadić? De kans dat Henk Veerman aan het einde van het seizoen bovenaan staat, is er ook nog steeds. Zijn zeven doelpunten zorgen er in ieder geval voor dat iedereen komend weekend extra op hem let wanneer hij op het veld staat voor de wedstrijd tegen AZ. En misschien juich je stiekem toch even als de cultheld zondag dat achtste doelpunt van het seizoen maakt.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.