Home Handicapweddenschappen in het voetbal

Handicapweddenschappen in het voetbal

Net als bij normale voetbalweddenschappen, telt bij een handicapweddenschap het eindresultaat van een wedstrijd. Het verschil is echter dat een team bij dit type weddenschap een of meer doelpunten vooruit krijgt. Deze worden aan het einde van de wedstrijd aan het normale resultaat toegevoegd. Doorslaggevend voor het winnen van de bet is daarom niet wat er op het wedstrijdformulier komt te staan maar het fictief berekende resultaat van uitslag + handicap.

Vooral leuk bij een duidelijke favoriet

Handicapweddenschappen bij bookmakers hebben vooral de voorkeur als de odds op een duidelijke favoriet wijzen. Normaal gesproken zijn er slechts kleine winstjes te behalen met successen van duidelijke favorieten. De wedaanbieders zijn heel goed in het inschatten van de verhoudingen bij klassieke sportweddenschappen. Dus als de overwinning zeer waarschijnlijk lijkt, is de quotering niet echt interessant, tenzij je er een groot bedrag op inzet. Om te wedden op een favoriete overwinning met een hogere quotering, zijn handicapweddenschappen een geinig alternatief.

Lucratiever wedden met een handicap

Vroeger werd vaak gezegd: ‘als Ajax het veld opkomt, staan ze al met één-nul voor…’ doelend op de Amsterdamse bluf. Tegenwoordig kan je dat in je weddenschap dus ook verwerken. Al is het in het geval van de dertigvoudig landskampioen lucratiever om met een twee-nul achterstand te beginnen en toch op een overwinning te gokken. Dat betekent dus dat je erop vertrouwt dat de Ajacieden hun tegenstander behoorlijk doldraaien en in de werkelijke stand op z’n minst drie doelpunten meer scoren dan de betreurenswaardige opponent. Op die manier kun je toch nog een leuk winstje maken.

De Asian handicap als spannend alternatief

Een variant van de handicapweddenschap is de Asian handicap. Dat heeft niets te maken met Babi Pangang of Foe Jong Hai. Het is een soort weddenschap waar je niet alleen werkt met hele getallen, maar met kwarts en halven. Dit heeft als resultaat dat je alleen bij winst of verlies van een wedstrijd geld op je saldo krijgt bijgeschreven. Denk maar na, als de opponent van Ajax een 1,25-0 voorsprong krijgt, dan kan het nooit gelijkspel worden. Bij gelijkspel win je dus sowieso de bet. Dit maakt de moeilijkheidsgraad hoger en leidt dus tot hogere quoteringen.

Geld verdienen met handicapweddenschappen

Handicapweddenschappen zijn een geweldige manier om uw kansen en potentiële winst te vergroten bij een bookmaker. Vrijwel elke gokstrategie biedt klanten lucratieve kansen met een relatief laag risico. De kans op een favoriete overwinning stijgt door de fictieve handicap. Ze zijn ook erg populair als strategie voor een systeemweddenschap, want in tegenstelling tot de combi-weddenschap hoef je niet elke wedstrijd correct te voorspellen. Je gaat bovendien op een andere manier naar een wedstrijd kijken. Als je vrienden het wel gezien hebben omdat de beslissing al is gevallen, zit jij nog op het puntje van je stoel te smeken om dat extra goaltje dat jouw voorspelling uit laat komen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.