Home FC Volendam wil zijn koppositie verstevigen

FC Volendam wil zijn koppositie verstevigen

In het KNVB-bekertoernooi ging FC Volendam dinsdag nog hard onderuit. Maar in de Keuken Kampioen Divisie is het een ander verhaal. De Volendammers blijven winnen en inmiddels hebben ze zich comfortabel op die eerste positie genesteld. Vrijdag 29 oktober gaat de competitie weer verder met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Dordrecht. Kan de ploeg van Wim Jonk zijn koppositie verstevigen of laten ze zich toch van de wijs brengen door dat 0-3 verlies in het bekertoernooi?

De ambities zijn groot, maar FC Volendam moet zich nog bewijzen

Aan het begin van dit seizoen kondigde FC Volendam zijn grote ambities aan. De club wil uitgroeien tot een stabiele Eredivisionist, dat voor voetbalfans uit de regio een goed en laagdrempelig alternatief moet bieden voor Ajax en AZ. Dat klinkt allemaal mooi, maar er moet nog veel gebeuren voordat FC Volendam een volwaardige vervanger wordt van die twee topclubs uit het Nederlandse voetbal. Toch begint Volendam voorzichtig de eerste stap in de goede richting te zitten. Want om die stabiele Eredivisionist te worden, is het eerst zaak om weg te promoveren uit de Eerste Divisie. De huidige positie als koploper geeft Volendam alvast goede hoop.

Het was voor de spelers en supporters even balen dat ADO Den Haag de eerste periodetitel kreeg toegewezen. FC Volendam was op dat moment de officiële koploper, maar ADO profiteerde van de regels van de KNVB. De 6 punten die de Haagse club wegens financieel wanbeleid moest inleveren, telden voor de periodekampioen gewoon mee. De equipe van Wim Jonk greep hiermee nét mis. Maar de Keuken Kampioen Divisie is een competitie van veel tweede kansen, dus FC Volendam gaat gewoon vrolijk verder met zijn goede prestaties. De laatste zes competitieduels werden allemaal gewonnen. De laatste tien wedstrijden leverden in ieder geval geen verlies op. Deze indrukwekkende reeks brengt Volendam na twaalf speelrondes op 27 punten. Alleen… het gat met de rest is nog lang niet geslagen. Excelsior heeft maar 2 punten minder bij elkaar gesprokkeld, en ook De Graafschap en Emmen hijgen bij de Volendammers in de nek. De ploeg moet dus vertrouwen blijven houden in eigen kunnen. Zo’n verloren bekerduel doet dan zeker geen goed.

Kan Volendam herstellen van die nederlaag in de beker?

De afgelopen tijd kon FC Volendam regelmatig uithalen. De ploeg domineert zijn competitieduels en met Daryl van Mieghem en Robert Mühren in de selectie, heeft Wim Jonk een paar trefzekere spitsen op het veld staan. Het lukt de Volendam-trainer bovendien om zijn spelers te blijven prikkelen. Mentaal gezien zit het wel goed bij de ploeg, en het verlangen naar de Eredivisie is duidelijk groot. Jonk heeft een selectie paraat staan die wíl winnen. Samen met het goede scoringsvermogen, zorgt dit ervoor dat de ploeg maar moeilijk te kloppen is. Na jaren afwezigheid in de Eredivisie, lijkt promotie naar ’s lands hoogste voetbaldivisie ineens weer reëel voor FC Volendam. Maar het seizoen is nog lang en de concurrentie is dichtbij. De club mag dus niet verslappen als het zijn grote ambities wil waarmaken.

Tot nu toe heeft Volendam in de competitie weinig laten liggen. De KNVB beker is een heel ander verhaal. Dinsdag was daar opeens die flinke nederlaag in het bekerduel met mede-eerstedivisionist Emmen. In het eigen Kras stadion kwam Volendam niet tot scoren. Het efficiënt spelende FC Emmen wist juist wél een aantal kansen te verzilveren. Met een 0-3 op het scorebord weten Wim Jonk en consorten alvast wat hen te wachten staat voor het competitieduel met de rood-witten, dat volgende week op het programma staat. Voor nu ligt de focus eerst op de ontmoeting met Dordrecht. FC Volendam is het aan zijn stand verplicht om 3 punten af te pakken van de hekkensluiter uit de Eredivisie. Gebeurt dat niet, dan is die koppositie waarschijnlijk van korte duur.

Vergeet de Eredivisie en wed op FC Volendam in de Eerste Divisie

Vrijdag om 20.00 uur is de aftrap van de wedstrijd Volendam – Dordrecht. Alles draait hier om de vraag of de Palingboeren zich hebben hersteld van die forse thuisnederlaag en gewoon winnend verdergaan in de competitie. FC Dordrecht is zeker niet de moeilijkste tegenstander. De ploeg staat met 7 punten laatste in de competitie, en veel verder dan één overwinning en vier gelijkspellen kwam Dordrecht dit seizoen niet. Bovendien ging ook dit elftal deze week flink onderuit in het bekertoernooi. De amateurs van Spakenburg waren met 3-0 te sterk voor de profs van Dordrecht. Een behoorlijke blamage!

Aan de odds is goed te zien hoe de verhoudingen liggen tussen FC Volendam en FC Dordrecht. Bij bookmaker Bet365 levert een 1×2 weddenschap quoteringen op van 1.22 (1), 6.50 (x) en 10.00 (2). Deze wedoptie is ook niet zo interessant. Ga liever voor een over/under weddenschap of voorspel de correcte score. Wij verwachten meer dan 3.5 doelpunten, met een 3-1 overwinning voor Volendam op het scorebord. Kijk je liever wat verder vooruit, zet dan in op FC Volendam als winnaar van de Eerste Divisie. Bij bookmaker BetCity is deze voorspelling nu nog goed voor een quotering van 2.40. Hiermee is Volendam favoriet, gevolgd door De Graafschap (4.00) en FC Emmen (6.00). Maar ja, gaan ze die favorietenrol ook waarmaken? Deze vraag levert genoeg spannende momenten op als je gaat wedden op FC Volendam in de Keuken Kampioen Divisie.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.