Home EURO 2023 kwalificatiestrijd Groep F: Azerbeidzjan – België

EURO 2023 kwalificatiestrijd Groep F: Azerbeidzjan – België

Gaan de Belgen het EK halen? Dat is de grote vraag in Groep F. Momenteel staan onze zuiderburen tweede en moet het toezien hoe Oostenrijk als koploper deze vijfde speelronde ingaat. Een zege van België op Azerbeidzjan kan een totaal ander beeld gaan geven en dus is winst van groot belang. Gaat het ze lukken om drie punten te pakken? Voorspel Azerbeidzjan – België en scoor bij Wedden op Voetbal.nl!

Statistieken Azerbeidzjan – België

Voordat de Fransen aan deze EK kwalificatiereeks begonnen was Les Bleus ook actief op het WK in Qatar. Frankrijk verloor daar in de finale van Argentinië. De Argentijnen wonnen na penalty’s, nadat het in de regulier speeltijd 2-2 was geworden.

In de stand in Poule B na vier speelronden staan de Fransen bovenaan. De mannen van bondscoach Didier Deschamps hebben twaalf punten uit vier wedstrijden behaald. De Grieken staan knap tweede.

Nederland vinden we terug op een vierde positie. Ook Ierland staat nog boven de Oranjemannen. Ronald Koeman wist tot nu toe één keer te winnen en verloor ook eenmaal in de EK kwalificatiereeks.

Gianni De Biasi (coach Azerbeidzjan): “Het wordt moeilijk om EK te halen”

Azerbeidzjan staat onderaan in Groep F van de EK kwalificaties. Bondscoach Gianni De Biasi en zijn team moeten snel punten gaan pakken willen zij nog iets bereiken in de poulefase. “Ik denk dat het heel moeilijk zal zijn om het EK in Duitsland te bereiken. Het niveau van het Azerbeidzjaanse elftal is niet zo hoog, maar het wordt jaar na jaar beter. We hebben goede spelers, maar het enige probleem is dat we niet zoveel spelers hebben om uit te kiezen”, zegt de keuzeheer van het Azerbeidzjaanse elftal.

Domenico Tedesco: “Selectie maken voor Azerbeidzjan en Estland was niet gemakkelijk”

De Belgische bondscoach Domenico Tedesco maakt zijn team op voor de wedstrijden tegen Azerbeidzjan en Estland. De nieuwe keuzeheer van de Rode Duivels vond het allesbehalve gemakkelijk om zijn spelerskern te selecteren voor de uitwedstrijd tegen Azerbeidzjan. “Het is nooit gemakkelijk om een selectie te maken, maar voor de matches tegen Azerbeidzjan en Estland was dat extra lastig. We missen met Courtois en De Bruyne wel wat kwaliteit. De selectie van Lukaku was nooit een issue, hij is er dus gewoon bij”, aldus Tedesco.

Head 2 Head

Het is al heel wat jaren geleden dat België nog een duel speelden tegen Azerbeidzjan. Om precies te zijn was dat in 2011. Toen speelden de teams ook tegen elkaar in de EK kwalificatiepoule. België speelde toen de heenwedstrijd in eigen huis en won die met 4-1 van Azerbeidzjan. De uitwedstrijd in het Tofiq Bahramov Stadion te Baku werd een 1-1 gelijkspel. Geen van beide landenteams wisten zich toen te kwalificeren voor het EK2012.

Voor zover bekend is, speelden België viermaal eerder tegen Azerbeidzjan. Twee daarvan waren de EK kwalificatie duels in 2011. Ook in de jaren 2006 en 2007 speelden de ploegen om een EK ticket. De Belgen wonnen beide keren. In Brussel wonnen onze zuiderburen met 3-0. In Azerbeidzjan werd het 0-1. Ook toen haalden beide landenteams de EK tickets niet binnen.

Spelers

Bij Azerbeidzjan zijn zo direct geen spelers waarvan we zeggen: let daar is op. Maar bij de Belgen zijn dat er natuurlijk velen. Zo is PSV’er Bakayoko de nieuwe ster en Kevin de Bruyne de grote afwezige. Zonder de City vedette is België een stuk minder sterk. Dit is dan ook zeker een factor om mee te nemen bij het plaatsen van een voorspelling via de Nederlandse bookmakers.

Voorspellen Azerbeidzjan – België

Wedden op Voetbal vond de hoogste quoteringen voor je in het 1×2 spelsysteem. We ontdekten al snel dat de hoogste quoteringen klaarstaan bij winst van het Azerbeidzjaanse nationale elftal. In het 1×2 spelsysteem lopen de pre-odds bij winst van Azerbeidzjan op tot maximaal 13.00 keer de inleg.

Mocht het uitdraaien op een gelijkspel en moeten de Rode Duivels de punten delen met thuisploeg Azerbeidzjan? Dan keren de Nederlandse topwedkantoren tot 6.50 keer het speelbedrag uit.

Bij een zege van onze zuiderburen staan de odds in het 1×2 spelsysteem op gemiddeld 1.20 keer het speelbedrag. De bookmakers wijzen België dus duidelijk aan als favoriet bij dit duel in Baku en dat betekent dat er bij deze weddenschap de hoogste winstkansen worden afgegeven.

Datum en tijdstip

Het EK kwalificatieduel Azerbeidzjan – België wordt gespeeld op zaterdag 9 september om 15:00 uur in de Dalga Arena te Baku. Winnen onze zuiderburen hun vierde wedstrijd in de poulefase op weg naar EURO 2024?

Voorspel dit duel! Vergelijk de pre-odds, zet in en win via de veilige, Nederlandse bookmakers op Wedden op Voetbal, het betrouwbare voetbalwedden kanaal met alle actuele odds in de pre-wedstrijd fase en bij het live gokken op de EURO 2024 kwalificatieduel.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.