Home Eredivisie: komt er dit weekend een kampioensduel of niet?

Eredivisie: komt er dit weekend een kampioensduel of niet?

Dat Ajax dit seizoen kampioen wordt, daar twijfelt inmiddels niemand meer aan. De vraag is alleen wanneer dat precies gaat gebeuren. De Ajacieden hadden hun zinnen gezet op een kampioensduel tegen AZ. Maar dat gaat er niet komen. Door de 1-1 gelijkspel tegen Utrecht moet de club het feestje nog even uitstellen. Alhoewel… als FC Groningen zaterdag punten afsnoept van PSV, kan Ajax zich zondag tóch nog verheugen op een heus kampioensduel. Kortom, er komt een boeiend Eredivisieweekend aan, dat misschien wel of misschien niet de landskampioen van 2020/21 oplevert.

Hoe FC Utrecht roet gooide in die gedroomde kampioenswedstrijd

De Nederlandse voetbalwereld telde al af naar zondag 25 april, 14.30 uur. Op dat moment zou de aftrap plaatsvinden van een mooi kampioensduel tussen Ajax en AZ. Om dat kampioensduel tegen AZ te kunnen spelen, hoefden de Amsterdammers alleen nog maar te winnen van FC Utrecht. Het leek bijna formaliteit met al die overwinningen die de ploeg van Ten Hag dit seizoen achter zijn naam had staan. Toch gebeurde in die inhaalwedstrijd van donderdag datgene waar de Utrechters al hoopten. Utrecht-captain Willem Janssen liet vooraf weten dat hij het kampioensduel van Ajax graag nog even uit wilde stellen. Dat zou een kleine wraakactie worden richting oude bekende Sébastien Haller, die tussen 2015 en 2017 in een Utrechtshirt op de Nederlandse voetbalvelden rondliep. 

Bij de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena begonnen de Amsterdammers voortvarend. Ze hadden het spel in handen, en toch wist FC Utrecht in de 13e minuut op voorsprong te komen. Een tackle van Nicolás Tagliafico zorgde ervoor dat de bal op de stip kwam, waarna Simon Gustafson de kans eenvoudig benutte. In 70e minuut wist Ajax die achterstand eindelijk om te zetten naar een gelijkspel dankzij een goal van Edson Álvarez. Daarna kon de echte jacht op die belangrijke drie punten beginnen, maar die jacht bleef zonder succes. Met een 1-1 gelijkspel heeft Ajax het even niet meer in eigen hand. Die landstitel gaat er komen, al is de kans klein dat de club het kampioenschap zondag tegen AZ al kan verzilveren. De Amsterdammers hebben de hulp van FC Groningen nodig om alsnog die gedroomde kampioenswedstrijd te krijgen. Voor iedereen die Ajax niet zo’n warm hart toedraagt, is dat toch een kleine overwinning.

Zo staat het ervoor in de Eredivisie

Met de inhaalwedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht is alles weer gelijk getrokken. Alle 18 Eredivisieclubs hebben er 29 speelrondes op zitten, er zijn dus nog 5 rondes te gaan. Een kleine rekensom maakt meteen duidelijk hoe de zaken ervoor staan. Ajax staat na 29 gespeelde wedstrijden op 73 punten, tegen 61 voor PSV en AZ. Met nog 5 wedstrijden te gaan en 15 punten te pakken, kan PSV aan het eind van het seizoen op 76 punten uitkomen. Ajax kan zondag al op 76 punten komen, als het de wedstrijd van AZ wint. Hoewel de Amsterdammers een veel beter doelsaldo hebben, kan Ajax officieel dan nog geen landkampioen worden als PSV zaterdag de volle 3 punten tegen Groningen pakt. Alleen als de Eindhovenaren punten verspillen, kijken we zondag opeens naar dé wedstrijd die mogelijk het landskampioenschap beslist.

Het maakt niet uit of PSV zaterdag tegen FC Groningen verliest of gelijkspeelt. Elk verloren punt is al genoeg om van Ajax-AZ een kampioensduel te maken. Met dit scenario in het achterhoofd zit je vanaf zaterdag 18.45 uur opeens vol spanning naar de ontwikkelingen in de Eredivisie te kijken. Want wat gaat er dit weekend allemaal gebeuren? Eén ding zeker: een weddenschap maakt deze belangrijke duels nóg spannender.

Wedden op PSV – FC Groningen

Iedereen die de strijd om de landstitel nauwgezet volgt, zit zaterdag om 18.45 uur natuurlijk klaar voor de wedstrijd PSV – Groningen. In deze wedstrijd draait het vooral om de vraag of PSV de overwinning pakt of dat het toch punten verspilt. Met twee gewonnen wedstrijden achter de rug (2-0 op VVV en 3-0 op Heracles) is er in de selectie genoeg vertrouwen om zaterdag die overwinning te pakken. Daar komt ook nog eens bij dat FC Groningen het de laatste tijd lastig heeft. De ploeg van Danny Buijs verloor onlangs van Heerenveen en RKC. Alleen bij VVV wisten de Groningen de punten te pakken. De wedstrijd van deze zaterdag is voor FC Groningen bovendien een uitwedstrijd. Dit maakt het extra lastig om PSV van die 3 punten af te houden. Al met al zijn de bookmakers er wel uit. PSV moet het duel kunnen winnen. Ook wij verwachten een zege voor de Eindhovenaren. We zetten in op 2-0. Dat zou betekenen dat je je zondag nog niet kunt verheugen op een kampioensduel.

Wedden op Ajax – AZ

Kampioensduel of niet, we gaan zondag vanaf 14.30 uur sowieso een mooie wedstrijd zien. Koploper Ajax ontvangt in de Johan Cruijff Arena de nummer 3 van de competitie, AZ. De laatste keer dat de twee ploegen elkaar troffen, was daar een overtuigende 0-3 overwinning voor Ajax. Hiermee legden de Amsterdammers op de laatste dag van Super January een stevige basis voor het kampioenschap. We verwachten niet dat er zondag weer zo’n ruime overwinning komt. AZ presteert de laatste tijd goed en bovendien azen de Alkmaarders op die tweede plek in het kampioenschap. De strijd met PSV is nog lang niet beslist, dus elk punt is welkom.

Met twee bloedfanatieke elftallen op het veld gaan we ongetwijfeld een mooie clash zien. Wij voorspellen een nipte 2-1 overwinning voor Ajax, waarna de club zich kan opmaken voor een wedstrijd tegen FC Emmen. Als het zondag niet lukt om die landstitel te veroveren, dan krijgt Ajax op 2 mei tegen Emmen een nieuwe kans. Die titel gaat er komen, maar wij denken dat de Ajacieden volgend weekend pas echt dat gewonnen landskampioenschap kunnen vieren.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.