Home Er liggen kansen bij Leicester City – PSV

Er liggen kansen bij Leicester City – PSV

De UEFA Conference League is toe aan de kwartfinales. Dat betekent dat er nog acht ploegen in de race zijn om die eerste Conference League-titel ooit. De top 3 met titelkandidaten bestaat bij alle online bookmakers uit AS Roma, Olympique Marseille en Leicester City. En laat die laatste in de kwartfinale nu net de tegenstander zijn van PSV. Maar er liggen kansen voor de Eindhovenaren. Wij blikken alvast vooruit op die kraker Leicester City – PSV.

Leicester City troeft PSV af bij de bookmakers

Als je nu wedt op Leicester City als kampioen van de Conference League, krijg je bij bookmaker TOTO 4.10 keer je inzet terug. Met de naam PSV op je wedbriefje, stijgt de quotering meteen naar 8.75. Daarmee is TOTO nog aan de voorzichtige kant. Bij bookmaker BetCity staat de quotering voor PSV als Conference League-kampioen al op 10.00.

Het verschil tussen Leicester City en PSV is er, al zegt dat lang niet alles over het tweeluik dat komen gaat. In de kwartfinale is de ploeg van Roger Schmidt echt niet kansloos. Leicester City is niet in de beste vorm en op sommige punten is het spel gewoon kwetsbaar. Al is er met de kwaliteit van de selectie helemaal niets mis. Verwacht dus een mooie strijd zodra Leicester City – PSV donderdag om 21.00 uur zijn aftrap beleeft.

Leicester City beleeft een heel ander competitieseizoen dan PSV

PSV speelde afgelopen weekend gelijk tegen FC Twente. Met het oog op de titelstrijd is dat zeer duur puntenverlies. Hoewel het gat met koploper Ajax inmiddels is opgelopen naar vier punten, blijft die kampioensschaal in zicht. Dat is voor Leicester City wel anders.

De club die sinds 2019 onder de bezielende leiding van Brendan Rodgers staat, heeft het momenteel moeilijk in de Premier League. De afgelopen twee seizoenen streed Leicester keurig mee om een plek in de top vier (en daarmee een ticket voor de groepsfase van de Champions League). Uiteindelijk leverde de eindklassering twee seizoenen op rij een vijfde plaats op, wat alsnog een prima prestatie was.

Dit Premier League-seizoen kan Leicester City alleen maar dromen van die vijfde plaats. The Foxes staan tiende in de competitie en het gat met de top acht is al levensgroot. Hierdoor gaat het Leicester niet lukken om via de Premier League aan een Europees ticket te komen. Het winnen van de Conference League kan voor volgend seizoen de redding zijn.

PSV reist met een duidelijke opdracht af naar het King Power Stadium

Van de afgelopen vijf competitieduels heeft PSV er vier gewonnen en één gelijk gespeeld. De statistieken laten goed zien dat de Eindhovenaren makkelijk tot scoren komen, maar dat ze achterin ook fouten maken. In die vijf wedstrijden wisten ze veertien doelpunten te maken en kregen ze er zeven tegen.

Er ligt een heldere opdracht voor de mannen van Roger Schmidt: ze moeten de ruimtes achterin klein houden. Op deze manier kunnen ze voorkomen dat Joël Drommel grote ingrepen moet doen, want anders wordt het toch gevaarlijk. De keeper van PSV kan zijn draai gewoon niet vinden, iets wat in het duel met FC Twente weer eens pijnlijk duidelijk werd. Dat moet beter in de Conference League-wedstrijd Leicester City – PSV.

Leicester City kan niet echt overtuigen (maar onderschat ze niet!)

Brandon Rodgers weet ongetwijfeld ook dat Joël Drommel niet zijn beste periode beleeft. Leicester City zal daarom proberen om de druk richting het doelgebied flink op te voeren tijdens die heenwedstrijd van donderdag 7 april. Daar schuilt voor de club meteen een gevaar in. Dit seizoen speel Leicester vaak riskant voetbal, waardoor een fout snel is gemaakt. In de afgelopen vijf competitieduels hebben we bovendien kunnen zien dat winnen nog niet zo makkelijk is voor The Foxes. De ploeg won drie van zijn wedstrijden, maar overtuigend waren die 1-0 op Leeds en 2-1 op Brentford zeker niet.

Leicester City heeft dit seizoen moeite om echt te domineren. Met zes doelpunten voor en vier tegen leverden de laatste vijf competitiewedstrijden ook geen overtuigende statistieken op. PSV kan hiervan profiteren, al is Leicester nog steeds een zware tegenstander om in het eigen King Power Stadium te verslaan.

Wedden op de heenwedstrijd Leicester City – PSV

Donderdag 7 april om 21.00 uur treffen de nummer twee van de Eredivisie en de nummer tien van de Premier League elkaar in de kwartfinale van de Conference League. Als je deze rankings zonder voorkennis naast elkaar ziet, lijkt PSV op rozen te zitten. Maar de Premier League is een zware competitie, dus die tiende plek van Leicester City geeft een vertekend beeld. Toch kunnen we niet om het feit heen dat de club betere periodes heeft gekend.

Ondanks de mindere vorm van Leicester City zorgen spelers als Youri Tielemans en James Maddison voor grote individuele klasse. Dat is meteen de reden waarom de bookmakers The Foxes zo hoog hebben staan op hun lijst met titelkandidaten. Deze donderdag profiteert Leicester bovendien van het thuisvoordeel. Tel daar de enorme motivatie bij op om via de Conference League aan dat Europese ticket te komen, en je weet dat het een lastige opgave wordt voor PSV om te winnen.

Het is de vraag of de selectie van PSV tegen de individuele klasse van Leicester City is opgewassen. Maar kansloos is de ploeg van Roger Schmidt zeker niet. Met de terugkeer van Cody Gakpo en André Ramalho kan de Duitser kiezen uit een nagenoeg fitte selectie. Dat maakt het mogelijk om de strategie tijdens de wedstrijd aan te passen als dat nodig is. Toch is het vooral zaak om de ruimtes achterin klein te houden zodat Leicester geen kans krijgt om snel op voorsprong te komen. Gaat dat lukken of laten de Eindhovenaren zich overklassen?

De bookmakers zetten voor Leicester City – PSV odds neer die rond de 2.14 (Leicester City), 3.65 (gelijkspel) en 3.25 (PSV) liggen. Verlies je, dan biedt de return van 14 april een nieuwe kans om te wedden op voetbal.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.