Home Een heftige titelstrijd in de Spaanse competitie

Een heftige titelstrijd in de Spaanse competitie

De vroege uitschakeling in de Champions League lijkt voor FC Barcelona toch nog gunstig uit te pakken. Op Europees niveau is het even gedaan, maar dankzij die CL-uitschakeling kan Koeman zich sinds half maart volledig op de competitie richten. Daar loopt alles inmiddels helemaal gesmeerd! Barça wint wedstrijd na wedstrijd, terwijl de concurrenten punten laat liggen. Afgelopen maandag was daar nog die cruciale zege op Real Valladolid, nadat koploper Atlético drie hele dure punten had laten liggen in Sevilla. Barcelona heeft Atlético nu op één punt genaderd. De titel ligt voor het grijpen, al is de concurrentie zo richting het einde van het seizoen hevig. Real Madrid hijgt Barcelona namelijk ook nog in de nek. En laten die twee ploegen elkaar dit weekend nu eens treffen in een heuse El Clásico. Met de heftige titelstrijd in gedachten wordt El Clásico misschien wel spannender dan ooit. 

Alles ligt nog open in de Spaanse competitie

Het leek zo’n mooi seizoen te worden voor Atlético Madrid. De ploeg van Diego Simeone was lange tijd op titelkoers, en de hoop op dat elfde landskampioenschap groeide bijna met de week. Slechts twee maanden geleden had Atlético nog een gigantische voorsprong van 11 punten op FC Barcelona. Maar die situatie is nu helemaal anders. Atlético Madrid laat regelmatig punten liggen, en dat terwijl de concurrentie doet wat hij moet doen. In de afgelopen vijf competitieduels pakte Atlético maar twee keer de volledige punten. Met daarnaast twee gelijkspellen en één verloren duel wist het elftal van Simeone maar 8 punten bij elkaar te sprokkelen. Barcelona en Real deden het in de laatste vijf speelrondes een stuk beter. Real Madrid mocht 11 punten aan zijn totaal toevoegen, en FC Barcelona pakte zelfs de volle 15 punten. Het gevolg? Van dat grote gat van twee maanden geleden is weinig meer over. Vooral in Barcelona neemt die hoop op de landstitel steeds meer. En terecht, want koploper Atlético staat inmiddels binnen schootsafstand.

Na 29 van de 38 speelrondes is de Spaanse La Liga allesbehalve saai en voorspelbaar te noemen. De titelstrijd is in volle gang, en in feite zijn er drie serieuze kanshebbers. Atlético Madrid is met 66 punten nog steeds leider van het klassement, maar FC Barcelona is met 65 punten erg dichtbij gekomen. Ook een titel voor Real is niet uit te sluiten. De club staat na 29 gespeelde wedstrijden op een keurige 63 punten, slechts 3 punten onder stadsgenoot Atlético. Alles ligt open in de Spaanse competitie. Toch zijn alle ogen vooral gericht op FC Barcelona. Met 20 ongeslagen competitieduels op rij zit het met de vorm wel goed. Logisch dus dat het elftal momenteel blaakt van zelfvertrouwen. Het zware programma kan echter een obstakel vormen. Wat dat betreft hoeft Atlético de titelstrijd echt nog niet op te geven. 

Drie kanshebbers op de titel van 2020/21

Atlético Madrid presteert de laatste tijd niet optimaal. De club laat te veel punten liggen en de druk neemt daardoor steeds meer toe. Diego Simeone heeft iedereen nodig als hij het tij wil keren. Alleen… die fitte en voltallige selectie kan hij vergeten. Luis Suárez heeft zich deze week tijdens een training geblesseerd, wat hem hoogstwaarschijnlijk drie of vier duels langs de kant gaat houden. Een behoorlijke aderlating voor Atlético. Het resterende programma biedt voor de club een sprankje hoop. Op papier heeft Atlético het makkelijkste wedstrijdprogramma, met onder andere Eibar, Huesca en Elche als tegenstanders op het veld. Al staat er op zondag 9 mei ook nog een confrontatie met FC Barcelona te wachten.

Het Barcelona van Koeman heeft in principe een zwaarder wedstrijdprogramma dan Atlético, beginnend met de klassieker tegen Real. Naast Real Madrid komen ook clubs als het altijd lastige Getafe en Atlético voorbij. En oh ja, tussendoor is er die bekerfinale tegen Athletic Bilbao. Die finale in de Copa del Rey is niets vergeleken met de extra wedstrijden die Real Madrid mogelijk gaat spelen. De Koninklijke is doorgedrongen tot de kwartfinale van de Champions League, waarin het de heenwedstrijd tegen Liverpool alvast met 3-1 heeft gewonnen. Grote kans dus dat er minimaal drie (misschien zelfs vier) extra voetbalduels gaan komen. Hierdoor ligt de focus wellicht minder op de competitie, en bovendien liggen blessures op de loer. Er is weinig rust in dit overvolle speelschema. Dat kan Real Madrid zomaar nekken in de strijd om de landstitel. Al met al heeft FC Barcelona de beste kansen. Maar er mag niets misgaan in de speelrondes die nog komen gaan. Een overwinning op Real Madrid zou alvast een belangrijke stap richting die titel zijn.

Het is tijd voor El Clásico

In de laatste weken van de Spaanse competitie zijn FC Barcelona en Real Madrid de ploegen met het zwaarste wedstrijdschema. Tijd om bij te komen is er vaak niet, zeker niet voor Real. Het zware programma kan het elftal van Zidane heel goed in de weg zitten tijdens El Clásico van deze zaterdag. Het belangrijke duel met FC Barcelona zit midden tussen twee Champions League-duels in. Toch kan Zidane het zich niet veroorloven om spelers te sparen. Daarvoor staat er zaterdag vanaf 21.00 uur te veel op het spel.

Het zware wedstrijdschema zorgt er wel voor dat de bookmakers Real de minste kans toedichten op een overwinning. Zet je in op Barcelona, dan profiteer je van quoteringen die rond de 2.20 liggen. Geloof je toch in een overwinning voor Real? In dat geval kun je zeker 2.80 keer je inzet terugverdienen. Die hogere quotering voor Real zegt eigenlijk weinig. De clubs zijn aan elkaar gewaagd, en die landstitel drijft dat gevoel van rivaliteit ongetwijfeld nóg verder op. Een saai 0-0 hoef je hierdoor niet te verwachten. Maar of er überhaupt een winnaar komt, is de vraag. Wij zien deze wedstrijd wel in een zwaarbevochten 1-1 eindigen. Eén ding is zeker: El Clásico wil je echt niet missen!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.