Home De Premier League krijgt zondag een zinderende ontknoping

De Premier League krijgt zondag een zinderende ontknoping

Hou je wel van Engels voetbal? Dan ga je een hele mooie zondag tegemoet! Nu de laatste speelronde van de Premier League is aangebroken, beleeft ook de titelstrijd zijn zinderende ontknoping. Er zijn twee clubs die zondag 22 mei hopen op een feestje. Zo is daar regerend kampioen Manchester City, dat met 90 punten de beste papieren heeft. Maar The Citizens worden op de voet gevolgd door FA Cup-winnaar Liverpool. Met 89 punten houden The Reds zicht op de twintigste landstitel uit de clubgeschiedenis. Als Man City zondag punten laat liggen, kan Liverpool zomaar toeslaan. De Premier League blijft dit seizoen spannend tot de allerlaatste minuut.

Liverpool maakt nog steeds kans op de ‘quadruple’

Jürgen Klopp heeft het er maar druk mee, zo aan het eind van het voetbalseizoen. Afgelopen zaterdag stond de Liverpool-trainer langs de zijlijn van de FA Cup-finale. De finale Chelsea – Liverpool was een ware slijtageslag, die pas na de verlenging werd beslist. The Reds wonnen uiteindelijk op penalty’s en daarmee was de eindstrijd om de FA Cup bijna een exacte kopie van de in februari gespeelde League Cup-finale. Ook toen was het Chelsea tegen Liverpool, en ook toen pakten The Reds de winst na penalty’s. Qua titels staat de ploeg van Jürgen Klopp dit seizoen dus al op twee.

Na de twee bekertitels blijft de quadruple voor Liverpool in zicht. Volgende week zaterdag speelt de club namelijk nog de Champions League-finale tegen Real Madrid. Dit kán de kroon op een fantastisch seizoen zijn. Maar voordat de spelers kunnen dromen van een Europese prijs, is er eerst die ontknoping in de Premier League. Zondag 22 mei (aftrap 17.00 uur) speelt Liverpool thuis tegen Wolverhampton. Met een punt achterstand en een slechter doelsaldo dan Man City kan Jürgen Klopp zijn ploeg maar één opdracht geven: winnen van Wolverhampton. Alleen zo is er een kans op die twintigste landstitel uit de clubgeschiedenis.

Manchester City waande zich deze week al even kampioen

Het moet wel heel erg meezitten wil Liverpool de quadruple halen. Maar The Reds maken tenminste nog kans op een seizoen met vier hoofdprijzen, en dat kunnen ze in Manchester niet zeggen. Manchester City strandde in de halve finales van de FA Cup en de Champions League. In de League Cup was het na de achtste finales al over. Het landskampioenschap is dus de enige prijs dit seizoen 2021/22 glans kan geven.

Eerder deze week hadden The Citizens hun achtste landstitel bijna binnen. Dinsdag speelde Liverpool een inhaalwedstrijd bij Southampton, en daar kwamen ze na 13 minuten op achterstand door een goal van Nathan Redmond. Bij deze stand zou Manchester City dinsdagavond al kampioen zijn. Zelfs de 1-1 in de 27e minuut (door een goal van Takumi Minamino) was voor The Citizens een prima uitslag geweest. Nog geen officiële landstitel, maar een gelijkspel had ze wel een voorsprong van drie punten opgeleverd. Met het betere doelsaldo in het achterhoofd (72 voor City tegen 66 voor Liverpool) zou de equipe van Pep Guardiola redelijk comfortabel aan die laatste wedstrijd kunnen beginnen.

Het leek er dinsdag in Southampton lang op dat Liverpool zijn titelkansen ging verspelen, maar in de 67e minuut was het dan toch zover. Joël Matip maakte de 1-2 waardoor Manchester City alsnog moet wachten tot zondag voordat een eventuele landstitel binnen is. The Citizens zijn alvast klaar om in die laatste speelronde ‘te vechten voor hun leven’, zo laat Guardiola weten. Het moet vanaf 17.00 uur gaan gebeuren in een thuiswedstrijd tegen Aston Villa.

Dit zijn de wedstrijden die er in de Premier League toe doen

In de Premier League zijn er dit seizoen maar twee echte hoofdrolspelers: Manchester City en Liverpool. Na 37 gespeelde competitierondes is het verschil één punt. Ga er dus maar voor zitten als de Premier League zondag begint!

In de strijd om de landstitel heeft Manchester City alles zelf in handen. Als de ploeg van Pep Guardiola wint, maakt het niets uit wat er in Liverpool gebeurt. Maar als het in Manchester lang gelijkspel blijft, zullen de supporters op de tribune toch zenuwachtig checken wat er op Anfield gebeurt. Een gelijkspel voor Man City betekent namelijk kansen voor Liverpool.

Hoewel de kampioenschapsstrijd in de Premier League extreem spannend is, treffen beide titelkandidaten zondag niet de lastigste tegenstanders. Bovendien hebben beide clubs de steun van het thuispubliek. Het lijkt vooral een kwestie van de zenuwen in bedwang houden en niet bezwijken onder de druk. Want natuurlijk moet Manchester City kunnen winnen van Aston Villa, dat veertiende staat in de Premier League. Liverpool-tegenstander Wolverhampton staat achtste, maar de laatst gewonnen wedstrijd dateert alweer van 2 april. Aan de tegenstanders van Man City en Liverpool zal het dus niet liggen.

Wedden op de laatste speelronde van de Premier League

De Premier League trofee is behoorlijk indrukwekkend. Vooral de gouden kroon en de linten met ‘Premier League’ erop maken dit tot een unieke prijs. Alleen… welke club mag de trofee zondag in ontvangst nemen? De bookmakers zijn erg duidelijk én eensgezind in hun oordeel. De odds bij bookmaker TOTO zijn al veelzeggend. Voor een 1×2 weddenschap bij de wedstrijd Manchester City – Aston Villa staan de odds op 1.16 (1), 7.65 (x) en 16.75 (2). Bij het duel Liverpool – Wolverhampton is het verschil amper kleiner. Hier zet TOTO de odds op 1.18 (1), 7.25 (x) en 15.50 (2) voor iedereen die gaat wedden op voetbal.

Als er niets geks gebeurt, pakt Manchester City zondagavond zijn achtste landstitel uit de clubgeschiedenis. Maar voetbal blijft voetbal. Er kan dus altijd iets onverwachts gebeuren waardoor er een knotsgekke ontknoping komt. Wil je volop spanning beleven tijdens deze zinderende titelstrijd in de Premier League? Laat dan je voorspelling achter bij de bookmaker en volg vanaf de eerste minuut wat er bij Manchester City – Aston Villa en Liverpool – Wolverhampton gebeurt.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.