Home De Premier League draait op tweede kerstdag door!

De Premier League draait op tweede kerstdag door!

Terwijl wij ons op tweede kerstdag opmaken voor een extra dag met familie óf heerlijk bankhangen met Netflix aan, voetballen ze in Engeland gewoon door. Tenminste, dat is de bedoeling. Door het stijgende aantal Covid-besmettingen zijn er inmiddels al heel wat wedstrijden uit het officiële kerstprogramma geschrapt. Vooralsnog treft het gewijzigde speelschema alleen duels uit de Championship, League One en League Two. De grote Premier League blijft dus gespaard. Maar ja, ook bij de absolute topclubs van Engeland zijn ze niet immuun voor de oprukkende omikron-variant. Hierdoor blijft het afwachten welke wedstrijden tijdens dit kerstweekend precies doorgaan en welke niet. Wij hopen natuurlijk op zoveel mogelijk Boxing Day-duels, want dat betekent dat je kerst 2021 afsluit met een paar mooie voetbalweddenschappen!

Zijn de selecties wel fit genoeg op tweede kerstdag?

Denk je aan tweede kerstdag, dan denk je automatisch aan Engels voetbal. Waar de meeste andere competities rond de feestdagen stilliggen, is 26 december voor de Engelsen namelijk dé dag om met het hele gezin voetbal te kijken. Bij de clubs zelf is er de nodige twijfel of het Boxing Day-voetbal wel door moet gaan. Maar de overkoepelende organisatie heeft toch groen licht gegeven voor de Premier League-duels op tweede kerstdag. Zolang er twee teams staan met minimaal dertien fitte veldspelers (plus een keeper), zien ze geen reden om een wedstrijd af te blazen.

Voor jouw voetbalweddenschappen is het dit keer extra belangrijk om de fitheid van de selecties in de gaten te houden. Zet dus niet té vroeg in op de aankomende speelronde, maar wacht af hoe de opstellingen eruit gaan zien. Dit kan zomaar een cruciale rol gaan spelen tijdens het Premier League-voetbal op tweede kerstdag.

Dit serveert Engeland om 13.30 uur als voorgerecht

Als de Premier League op tweede kerstdag doorgaat zoals gepland, dan krijgen we van vroeg in de middag tot laat in de avond een negental boeiende duels te zien. Het begint allemaal om 13.30 uur, wanneer Liverpool – Leeds United en Wolverhampton Wanderers – Watford worden afgetrapt. Wij kijken vooral uit naar de wedstrijd van The Reds, die zondag als absolute favoriet tegenover Leeds op het veld staan. Inzetten op Liverpool als winnaar is financieel gezien niet zo interessant, maar een handicapweddenschap biedt gelukkig uitkomst. Laat Leeds met een voorsprong aan de wedstrijd beginnen en de odds voor een Liverpoolse zege stijgen meteen.

Om 16.00 uur is het tijd voor het uitgebreide hoofdgerecht

Na afloop van de eerste twee voetbalduels heb je maar kort de tijd om je schaal met hapjes bij te vullen. Om 16.00 uur staan alweer de volgende vijf Premier League-wedstrijden op het programma:

  • West Ham United – Southampton
  • Tottenham Hotspur – Crystal Palace
  • Norwich City – Arsenal
  • Manchester City – Leicester City
  • Burnley – Everton

Als deze vijf ontmoetingen allemaal doorgaan, moet je natuurlijk een keuze maken. Het kan bijna niet anders dan dat je oog valt op óf Tottenham – Crystal Palace óf Man City – Leiceister City. Bij de Londense derby is thuisploeg Tottenham favoriet. De Spurs hebben met Harry Kane een speler in huis die echt het verschil kan maken, dus hou hem in de gaten als je graag wedt op de doelpuntenmaker. Wij voorspellen een 2-0 eindstand te zien, áls de selecties tenminste compleet zijn.

Ga je zondag om 16.00 uur liever klaarzitten voor Manchester City – Leicester City? Dan kun je je verheugen op het duel tussen de koploper en de nummer negen van de competitie. The Citizens hebben hun laatste acht Premier League-wedstrijden gewonnen, dus met die vorm zit het wel goed. Het is dan ook logisch dat de quoteringen voor een 1×2 weddenschap bij bookmaker TOTO op 1.20 (winst voor City), 7.10 (gelijkspel) en 13.00 (winst voor Leicester) staan. Wij verwachten een wedstrijd te zien met meer dan 2.5 goals en Man City als uiteindelijke winnaar.

Het toetje volgt op tweede kerstdag vanaf 18.30 uur

Als het uitgebreide hoofdgerecht achter de rug is, is het toetje nooit ver weg. Je kunt zelf kiezen hoe laat dat toetje precies geserveerd wordt, want ga je voor 18.30 uur of toch voor 21.00 uur? Op tweede kerstdag om 18.30 uur treffen Aston Villa en Chelsea elkaar. Het Chelsea van Thomas Tuchel laat de laatste weken wat punten liggen, maar ze staan alsnog op een keurige derde plek in de competitie. Aston Villa draait mede door het vertrek van Jack Grealish een wisselvallig seizoen en staat momenteel tiende. Toch zien wij Chelsea niet met grote cijfers winnen. Een 0-1 eindstand (tegen een quotering die bij de bookmakers rond de 6.00 ligt) is voor jou een interessante voorspelling.

Met Aston Villa – Chelsea is de Premier League op tweede kerstdag nog niet afgelopen. Om 21.00 is het tijd voor de laatste wedstrijd van de dag, die tussen Brighton & Hove Albion en Brentford. Het is een wedstrijd uit de onderste helft van de competitie, maar de clubs zijn wel aan elkaar gewaagd. Maak dus slim gebruik van de odds die BetCity voor een 1×2 weddenschap op 1.94 (Brighton), 3.40 (gelijkspel) en 4.30 (Brentford) heeft staan. Beide clubs staan zelden garant voor veel doelpunten, waardoor inzetten op ‘minder dan 2.5’ zeer aantrekkelijk kan zijn.

Wat als de wedstrijd toch niet doorgaat?

In aanloop naar tweede kerstdag is er nog veel onzeker. Je hoeft alleen maar naar vorig weekend te kijken en je weet dat de kans klein is dat alle geplande wedstrijden doorgaan. Toen werden zes van de tien Premier League-duels uitgesteld, nu is het afwachten wat er komende zondag gebeurt. Maak je hierover geen zorgen! Wanneer de wedstrijd op je wedbriefje wordt afgelast, krijg je je inzet namelijk gewoon terug. Het is immers niet reëel dat er binnen de standaard termijn van twee dagen alsnog een inhaalmatch komt.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.