Home De kwartfinale returns met Feyenoord en PSV

De kwartfinale returns met Feyenoord en PSV

Nederland heeft nog twee ijzers in het vuur in Europa. Met een gelijkspel in de heenwedstrijden hebben zowel PSV als Feyenoord ook serieus zicht op een plek in de halve finale. Maar eerst is het donderdag 14 april tijd voor die kwartfinale returns van de Conference League. Wij blikken alvast vooruit op PSV – Leicester City en Slavia Praag – Feyenoord!

PSV gaat met een tevreden gevoel de kwartfinale returns in

Met Leicester City heeft PSV voor de kwartfinales een pittige tegenstander geloot. Toch hadden de Eindhovenaren vorige week met een overwinning het King Power stadion kunnen verlaten. In een compleet doelpuntloze wedstrijd was er namelijk één moment dat de avond bepaalde. Leicester-verdediger Pereira haalde Cody Gakpo onderuit in het zestienmetergebied, maar de Slowaakse scheidsrechter was onverbiddelijk: geen penalty. De VAR had PSV nog kunnen redden, alleen bezuinigt de UEFA in deze fase van het toernooi op die soms allesbeslissende videoscheids. Geen 1-0 voorsprong dus, maar een doelpuntloos gelijkspel.

Ondanks die niet toegekende penalty keek PSV-aanvoerder Gakpo meteen na de wedstrijd tevreden terug. “We spelen gelijk in een uitwedstrijd tegen toch geen slechte ploeg. We kunnen tevreden zijn”, zo liet hij aan Veronica weten. In het eigen Philips Stadion hebben de PSV’ers deze donderdag alle kans om dat ticket voor de halve finale van de Conference League binnen te halen. Al is de ploeg wel gewaarschuwd, want Leicester City had vorige week op veel momenten de overhand.

Wedden op de kwartfinale return PSV – Leicester City

Donderdag om 18.45 uur is de aftrap van de kwartfinale return PSV – Leicester City. Met een 0-0 in het eerste deel van het tweeluik is nog alles mogelijk. Maar met een thuiswedstrijd voor de boeg, heeft PSV de beste papieren.

Bij bookmaker BetCity levert een inzet op PSV als wedstrijdwinnaar een quotering van 1.98 (1) op. De odds van een gelijkspel en een Engelse overwinning staan op 3.60 (x) en 3.80 (2). Toch is de wedstrijd niet zomaar gespeeld. Vorige week had Leicester City op veel momenten het overwicht, zelfs al werd de ploeg van Brendan Rodgers maar zelden écht gevaarlijk.

Voor PSV is het zaak om in de kwartfinale returns als een sterk collectief op het veld te verschijnen. Leicester City is nu eenmaal een ploeg met meer individuele kwaliteiten. Ondanks dat PSV profiteert van een goede uitgangspositie en de steun van het thuispubliek, verwachten we dat de verschillen marginaal gaan zijn. Voor deze Conference League kwartfinale return kan de beslissing dus zomaar in de verlenging vallen. Inzetten op een gelijkspel is hierdoor een interessante optie als je wilt wedden op voetbal. Bij winst speelt PSV in de halve finale tegen Bodø/Glimt of AS Roma.

Feyenoord ziet zijn goede uitgangspositie in de 95e minuut verdwijnen

Waar PSV tevreden mocht zijn over die heenwedstrijd in de kwartfinale, was de stemming bij Feyenoord een heel stuk minder euforisch. Met een 3-3 gelijkspel tegen Slavia Praag is er nog niets verloren, maar de verwachtingen lagen in De Kuip toch een heel stuk hoger. Nu moeten de Rotterdammers hun slag slaan in de Tsjechische Eden Arena.

Voor die heenwedstrijd in De Kuip was Feyenoord de grote favoriet. Slavia kampte met personele problemen, terwijl Arne Slot zijn ploeg juist redelijk goed op orde had. Het plan was dan ook helder: een comfortabele voorsprong creëren zodat het in de kwartfinale returns een kwestie was van afmaken. Dat plan is met die 3-3 volledig mislukt.

In een waar spektakelstuk leek Feyenoord er met die late 3-2 goal van Orkun Kökçü toch nog met de winst vandoor te gaan. In de laatste momenten van de wedstrijd maakte de opluchting helaas plaats voor teleurstelling. Ibrahim Traoré scoorde in de 95e minuut met een behendig hakje de gelijkmaker. Feyenoord gaf hiermee zijn goede uitgangspositie helemaal uit handen en nu wacht er die lastige kwartfinale return in Praag.

Wat kun je verwachten van de kwartfinale return Feyenoord – Slavia Praag?

In die heenwedstrijd in De Kuip ontliepen Feyenoord en Slavia Praag elkaar weinig. Datzelfde zagen we in de groepsfase van de Conference League, toen de ploegen elkaar ook al twee keer troffen. In De Kuip werd het toen 2-1 voor Feyenoord; in de Tsjechische Eden Arena kwam er een 2-2 gelijkspel op het scorebord te staan. De Rotterdammers zijn dus allerminst zeker van dat ticket voor de halve finale.

Bij de bookmakers is Feyenoord toch licht favoriet voor de winst in die kwartfinale return van donderdag (aftrap 21.00 uur). Holland Casino zet de odds voor een 1×2 weddenschap op 2.70 (Slavia), 3.70 (gelijkspel) en 2.45 (Feyenoord). Het verschil is dus klein, maar de betere kwaliteiten van Feyenoord geven voor de bookmakers de doorslag.

Met een 2-1 en 2-2 in de twee groepswedstrijden en een 3-3 in het eerste deel van de kwartfinale, kun je donderdag in ieder geval een duel met veel doelpunten verwachten. Beide ploegen zullen vol in de aanval gaan waardoor een over/under weddenschap een interessante optie is. Wij verwachten een wedstrijd met meer dan 3.5 goals en Bryan Linssen als een van de doelpuntenmakers. De winnaar van deze kwartfinale return komt in de halve finale tegenover Olympique Marseille of PAOK Saloniki te staan.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.